ROBBIE ROBERTSON-ERIC CLAPTON: ΜΙΑ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΜΕ STRATOCASTER/ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ALICE COOPER


Ήταν η Ημέρα των Ευχαριστιών στις 25 Νοεμβρίου 1976 όταν οι Band που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν κυκλοφορήσει 8 studio άλμπουμ, αποφάσιζαν να διαλυθούν, δίνοντας μια τελευταία συναυλία. Ο χώρος που επέλεξαν ήταν το Winterland Ballroom στο San Francisco, με 5.000 καλεσμένους να κάθονται σε στρογγυλά τραπέζια και να σερβίρονται την παραδοσιακή γαλοπούλα για δείπνο με γαλοπούλα πριν απολαύσουν τη συναυλία. Σε λίγο μαζί με το τιμώμενο συγκρότημα, θα ανέβαιναν οι Bob Dylan, Paul Butterfield, Neil Diamond, Neil Young, Joni Mitchell, Van Morrison, Ron Wood, Eric Clapton κ.α. Ένα από τα highlights της βραδιάς ήταν η απρογραμμάτιστη κιθαριστική μονομαχία μεταξύ του Robbie Robertson των The Band και του Eric Clapton όπου έπαιξαν το «Further On Up The Road» του Bobby Bland, με τον Clapton χαλαρό όπως πάντα, να σολάρει με δυναμική ακρίβεια. Και ξαφνικά, μετά το πρώτο σόλο του Clapton, οι κιθάρες πήραν φωτιά καθώς στο σόλο του, απάντησε ο Robertson, με τον Clapton να χαμογελάει και να ανταποδίδει. Δείτε την ανταλλαγή στο 2.30 αν και καλό  θα ήταν να δείτε ολόκληρο το video. Εξηγώντας την άτυπη μονομαχία με τις Stratocaster, o Robertson δήλωσε αργότερα: “Ξεκινήσαμε το τραγούδι και ο Eric έπαιζε το πρώτο του σόλο σε αυτό. Όταν κοιτάτε την ταινία,  μπορείτε να δείτε ότι το λουρί του(σ.σ. που κρατάει την κιθάρα) είναι κάπως διπλωμένο και φαίνεται ότι θα μπορούσε να ξεκολλήσει ανά πάσα στιγμή κι έτσι η κιθάρα γλυστράει προς τα κάτω. Αυτό είδα και πήγα να κάνω το σόλο, γιατί νόμισα ότι θα του πέσει η κιθάρα. Δεν του έπεσε και εξελίχθηκε σε μια μονομαχία». Το παράδοξο ήταν ότι στα τραγούδια τους οι Band δεν είχαν τόσα σόλο κιθάρας….

  Ένα 7λεπτο video με αποσπάσματα από όλα τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου του ετοίμασε ο Alice Cooper. Το Road θα κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου σε παραγωγή του Bob Ezrinκαι μαζί του παίζουν οι Ryan Roxie κιθάρα, Chuck Garric μπάσο,Tommy Henrikson κιθάρα, Glen Sobel ντραμς και Nita Strauss κιθάρα.
Α.Ρ.

20/8/23



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου