OLDIES BUT GOODIES: FOGHAT/ROBIN TROWER/JOHN CARPENTER


Ζωή να έχουν, συνεχίζουν, έστω και μόνο 1 αρχικό μέλος. Το 17ο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσουν στις 19 Νοεμβρίου οι Foghat με τίτλο Sonic Mojo και πρώτο single το "Drivin' On" όπου μπορείτε να ακούστε ένα teaser.  Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι συνσύνθεση του Kim Simmonds των Savoy Brown που είχε συνθέσει λίγο πριν πεθάνει (Δεκ. 2022). Η σημερινή σύνθεση των ιστορικών Foghat είναι ο ντράμερ Roger Earl που ήταν συνιδρυτικό μέλος και οι Bryan Bassett κιθάρα, Rodney O’Quinn μπάσο και Scott Holt κιθάρα/τραγούδι. Το Movin’On περιέχει 3 τραγούδια όπου ο Kim Simmonds εμφανίζεται σαν συνσυνθέτης!




O78χρονος Άγγλος κιθαρίστα Robin Trower, ανακοίνωσε το καινούργιο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου με τίτλο Joyful Sky. Αυτή τη φορά στα  φωνητικά, τον συνοδεύει η χαρισματική Sari Schorr. Ακούστε ένα πρώτο δείγμα με το κλαψιάρικο "Burn" να προετοιμάζει το έδαφος.

"Έχω δουλέψει με πολλούς και σημαντικούς τραγουδιστές, αλλά η φωνή της Sari είναι δυναμίτης. Τα τραγούδια του Joyful Sky είναι γραμμένα για τη φωνή της, έχοντας μια R&B κατεύθυνση, έχοντας σαν βάση το blues και στοιχεία από τη δεκαετία του 70, όπως  όλα τα άλμπουμ μου».


Ο σκηνοθέτης και μουσικός John Carpenter θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου τη συλλογή με μουσική από ταινίες του, μες τίτλο Anthology II (Movie Themes 1976-1988). Η νέα αυτή κυκλοφορία περιλαμβάνει μουσική από ταινίες που παίχτηκαν μεταξύ 1976 και 1988 αλλά και κάποια επαναηχογραφημένα Halloween, Halloween III, Big Trouble In Little China, They Live, The Thing, Prince Of Darkness κ.α. Όπως λέει ο ίδιος, το μουσικό θέμα της ταινίας The Thing έχει χαθεί κι έτσι χρειάστηκα να το επαναηχογραφήσει, κρατώντας όλη την ατμόσφαιρα της εποχής.  Το Anthology II (Movie Themes 1976-1988) θα κυκλοφορήσει σε cd και βινύλιο και μεταξύ άλλων περιέχει και τα μουσικά θέματα των ταινιών Chariots of Pumpkins (Halloween III), 69th St. Bridge (Escape from New York)/The Alley (War) (Big Trouble in Little China)/Wake Up (They Live)/Julie’s Dead (Assault on Precinct 13)/The Shape Enters Laurie’s Room (Halloween II)/Season of the Witch (Halloween III)/Love at a Distance (Prince of Darkness)/The Shape Stalks Again (Halloween II)/Burn it (The Thing)/Fuchs (The Thing)/To Mac’s Shack (The Thing)/Walk to the Lighthouse (The Fog) και Laurie’s Theme (Halloween).
25/8/23


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου