SCREAM Inc.(Tribute to Metallica) 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 CITY GARDEN: Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

 

Το να είσαι tribute μπάντα σε ένα από τα μεγαλύτερα γκρουπ του πλανήτη εκτός από τα προφανή πλεονεκτήματα όπως εγγυημένο setlist και δεδομένη ανταπόκριση του κοινού, κρύβει και μεγάλες δυσκολίες καθώς το μέτρο σύγκρισης εκ των πραγμάτων είναι η original μπάντα. Δεδομένου ότι μιλάμε για τους Scream Inc. το tribute σχήμα στους Metallica ο πήχης των απαιτήσεων τίθεται εξ αρχής ψηλά.
Μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της συναυλίας σταθμεύσαμε στο τεράστιο πάρκινγκ του City Garden και εισήλθαμε στον συναυλιακό χώρο όπου και το 2022 το συγκρότημα εμφανίστηκε ζωντανά με την συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας! Εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε το μέρος μπροστά στην σκηνή, ο υπόλοιπος χώρος είχε καλυφθεί από τραπέζια καθημένων – όχι κάτι συνηθισμένο για τον ήχο των Metallica! Καθώς η ώρα περνούσε η προσέλευση γινόταν εντονότερη συγκεντρώνοντας αρκετό κόσμο για τα δεδομένα tribute μπάντας. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η συναυλία πραγματοποιήθηκε καθημερινή, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί, που έχουν ήδη αναχωρήσει για τις διακοπές τους!
Αυτός ήταν ενδεχομένως και ο λόγος, που το συγκρότημα ανέβηκε στην σκηνή με μισή ώρα περίπου καθυστέρηση. Υπό τους ήχους του κλασικού Ecstasy of Gold, που ανοίγει και τις συναυλίες των Metallica, οι Scream Inc. για περισσότερες από 2 ώρες θα αποδώσουν εξαιρετικά κομματάρες από την δισκογραφία των ινδαλμάτων τους. Αρκούσαν οι πρώτες νότες από κομμάτια όπως For Whom The Bell Tolls, Fuel και Wherever I May Roam για να σηκωθούν οι περισσότεροι από τις καρέκλες κατευθυνόμενοι μπροστά στην σκηνή.
Η απόδοση του συγκροτήματος ήταν πραγματικά εκπληκτική και σε αυτό συνέβαλε ο πολύ καλός ήχος από το πρώτο κιόλας λεπτό! Υπό αυτές τις συνθήκες και με τις κομματάρες των Metallica στο setlist οι Scream Inc. κέρδισαν το κοινό, το οποίο όχι απλά χειροκρότησε την μπάντα, αλλά ανέλαβε και μέρος των φωνητικών σε κομμάτια όπως το The Memory Remains, Master Of Puppets και Unforgiven. Το συγκρότημα θα μας αποχαιρετίσει με το One και μια απίστευτα heavy εκτέλεση του Sad But True, για να ανέβει ωστόσο λίγο αργότερα και πάλι στην σκηνή για να μας αποτελειώσει με τα Nothing Else Matters, όπου κατόπιν παρότρυνσης του συγκροτήματος ανάψαμε τα flash των κινητών μας, Enter Sandman, Creeping Death και Seek And Destroy όπου έγινε πραγματικά χαμός! Συγκρότημα και κόσμος απολάμβαναν την συναυλία και το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού θα «αναγκάσει» για μια ακόμα φορά τους Scream Inc. να ανέβουν για τρίτη φορά στην σκηνή παίζοντας το Whiskey In The Jar πριν μας αποχαιρετίσουν οριστικά!


Οι Scream Inc. κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα του κοινού καθώς απολαύσαμε ένα εξαιρετικό live. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα -το υποσχέθηκαν και οι ίδιοι εξάλλου- θα έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε και πάλι ζωντανά.
Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον κιθαρίστα και τραγουδιστή του συγκροτήματος Max Rozkrut, ο οποίος πέραν του δύσκολου έργου των φωνητικών (δεν είναι εύκολο να προσεγγίσεις την χροιά του Hetfield) ανέλαβε σχεδόν εξολοκλήρου την επικοινωνία με το κοινό και τα κατάφερε άψογα και στα δύο!
Αν και καμία tribute μπάντα δεν μπορεί να αγγίξει την μαγεία του αυθεντικού γκρουπ, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι Scream Inc. υπήρξαν τίμιοι προσεγγίζοντας με σεβασμό την τεράστια μουσική παρακαταθήκη των ινδαλμάτων τους. Εύχομαι σύντομα να μπορέσουμε να απολαύσουμε ζωντανά τους Metallica, αν όχι και οι Scream Inc δεν θα με χάλαγαν καθόλου!

Κείμενο/Φωτογραφίες: Δημήτρης Τσουγκράνης

23/7/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου