ROCKY ROBERTS: O ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΥΓΜΑΧΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ITALIA


Ο Αμερικάνος τραγουδιστής Rocky Roberts (πραγματικό όνομα Charles Roberts Tanner,1940- 2005), γεννήθηκε στην Αλαμπάμα ήταν διακεκριμένος πυγμάχος στο Αμερικάνικο ναυτικό όπου υπηρέτησε κι όταν αποχώρησε, ασχολήθηκε με το τραγούδι. Η ενασχόλησή του μες τη μουσική, άρχισε από την εποχή που υπηρετούσε τη θητεία του και παρακολούθησε ένα country συγκρότημα να παίζει στη ναυτική βάση. Το καλό για τον Roberts ήταν ό,τι εκείνη την ημέρα τους είδε να παίζουν, δοκίμασε τη φωνή του κι αυτοί εντυπωσιασμένοι του είπαν μόλις τελειώσει τη θητεία του να πάει μαζί τους! Μετά την αποχώρησή του από το ναυτικό το 1962, ήλθε στη Γαλλία όπου αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, χωρίς το country συγκρότημα. Σύντομα πήγε στην Ιταλία, όπου εκείνη την εποχή, τα γαλλοιταλικά τραγούδια ακουγόντουσαν σε όλη την Ευρώπη. Έτσι βρέθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή Bandiera Gialla  όπου τραγούδησε το "T-Bird" που έγινε επιτυχία στην Ιταλία, με τον Roberts να εγκαθίστασται μόνιμα στη Ρώμη.

To 1967 γνώρισε τεράστια επιτυχία με το "Stasera Mi Butto", που πούλησε 3.700.000 μικρούς δίσκους και ήταν μεγάλη επιτυχία και στη χώρα μας, κάτι που τον έφερε και στη χώρα μας για εμφανίσεις. Το "Stasera Mi Butto" έγινε και ταινία όπου πρωταγωνίστησε, ενώ έκανε κι άλλες εμφανίσεις σε ιταλικές ταινίες και είχε ακόμα μια επιτυχία, με το "So Tremento". Το 1966 τραγούδησε το βασικό θέμα της ταινίας του Sergio Corbucci, Django (1966), σε μουσική του Luis Bacalov, με πρωταγωνιστή τον Franco Nero, με τον Quentin Tarantino να χρησιμοποιεί το τραγούδι, στο άνοιγμα της ταινίας Django Unchained (2012).

Σε όλες τις φωτογραφίες αλλά και στις εμφανίσεις του φορούσε μαύρα γυαλιά και με αυτά έγινε αναγνωρίσιμος. Πέθανε στη Ρώμη το 2005 από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 64 ετών. 
Με την Μαρίνα και τον Λευτέρη Κονγκαλίδη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/7/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment