ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ROCK IN ATHENS 1985 ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ROCKWAVE FESTIVAL 2023


 Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση διοργανώνει το Rockwave που θα ισχύει καθ΄όλη τη διάρκεια των 4 ημερών που θα διαρκέσει το φετινό Rockwave (1-7-8- και 9 Ιουλίου). Πρόκειται για την έκθεση που αφορά φωτογραφικό υλικό από το πρώτο rock festival, το θρυλικό «Rock in Athens 85», που διοργανώθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Η έκθεση θα διοργανωθεί στη δεύτερη σκηνή του Terra Vibe, στο Vibe stage και περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από το Rock in Athens το ιστορικό φεστιβάλ του 1985, που στην ουσία αποτέλεσε την έμπνευση και τον «πρόδρομο» του Rockwave Festival.
‘Ηταν 26 και 27 Ιουλίου του 1985, στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας που  φιλοξένησε για δυο αξέχαστες μέρες το πρώτο rock festival στην Ελλάδα, το «Rock in Athens 85» στο οποίο συμμετείχαν οι Clash, Depeche Mode, Cure. Culture Club, Stranglers, Nina Hagen, Talk Talk και Telephone. Ένα από τα καλύτερα line up που έγιναν ποτέ, και που απόλαυσαν πάνω από 80.000 άνθρωποι!
Το φεστιβάλ εντάχθηκε στις εκδηλώσεις για την πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ένας θεσμός που ξεκίνησε από την Αθήνα το 1985. Η ιδέα ανήκε στην τότε Υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη σε συνεργασία με το Γάλλο ομόλογό της Jack Lang και στόχευε στην ανάδειξη του πλούτου και της ποικιλίας της ευρωπαϊκής κουλτούρας καθώς και στην έκφραση της κοινής ευρωπαϊκής ιστορίας και των κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Μέχρι τότε, πραγματοποιούνταν μόνο μεμονωμένες συναυλίες αλλά ποτέ κανένα πολυσυλλεκτικό μουσικό φεστιβάλ. Και πέρασαν χρόνια από το 1985 μέχρι να ξαναγίνει ... φτάσαμε στο 1996 που έγινε το Rock of Gods για 3 ημέρες (12-13-14 Ιουλίου) στην αποβάθρα 3 στο Λιμάνι του Πειραιά (https://www.rockwavefestival.gr/en/history/ ) και την εππόμενη χρονιά το 1997, γεννήθηκε το Rockwave Festival!
Η έκθεση ROCK IN ATHENS 1985 περιλαμβάνει αδημοσίευτες φωτογραφίες, και σπάνια αρχεία από την εμφάνιση των σταρ στη σκηνή αλλά και στα παρασκήνια, στιγμιότυπα από τους νέους ανθρώπους που είχαν κατακλύσει τότε το χώρο μέσα και έξω από στο Στάδιο, διαφημίσεις, εξώφυλλα κλπ. Η έκθεση θα διαρκέσει όλες τις ημέρες του
ROCKWAVE FESTIVAL 2023
1 - 7 - 8 - 9 ΙΟΥΛΙΟΥ


2/7/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου