NEWS OF THE WORLD (13/7/23)

 

• Έφυγε από τη ζωή, ο σχεδιαστής/μακετίστας Billy White Jr. που είχε σχεδιάσει το εξώφυλλο του Appetite for Destruction των Guns N’ Roses με το σταυρό και τις νεκροκεφαλές.
• Το Senjutsu των Iron Maiden, ξεπέρασε τις 100.000 αντίτυπα σε φυσική μορφή στη Μ.Βρετανία.
• Ακύρωσε την προγραμματισμένη εμφάνισή του στο Power Trip festival (6-8 Οκτωβρίου στο Empire Polo Club στο Indio της Καλιφόρνια) ο Ozzy, λέγοντας ότι δεν μπορεί το σώμα του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας rock συναυλίας. Στη θέση του ανακοινώθηκαν οι Judas Priest! Τα άλλα ονόματα που θα παίξουν στο Power Trip είναι οι Guns‘n’Roses, AC/DC, Metallica, Iron Maiden και Tool.
    
• "Αποστολή Εξετελέσθη". Περήφανοι και ευγνώμονες για τη συμμετοχή μας σε αυτή την ιερή παράδοση, στο μυθικό Rock In Dio των ROCK N ROLL Children(Dio greek tribute band), των εκατοντάδων Guests, των χιλιάδων φίλων ακροατών, χάρη στους οποίους έντεκα (11) χρόνια τώρα, η αγάπη σας μετουσιώνεται διαρκώς σε σημαντική στήριξη και βοήθεια στα παιδιά, στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη.
Αυτή είναι η ανακοίνωση των Rock’n’Roll Children αλλά κι όλων όσων αγόρασαν εισιτήριο για την εορταστική φετινή συναυλία τους, γνωρίζοντας ότι τα χρήματα προσφέρονται στο Karkinaki που δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει το τεράστιο ενημερωτικό κενό που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα αναφορικά με τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας (karkinaki.gr). H επιταγή που παραδόθηκε στους υπεύθυνους μιλάει μόνη της. Μπράβο.
• Σε εγχείρηση αφαίρεσης νεφρού, υποβλήθηκε ο Uli Jon Roth κι ανάβαλλε την προγραμματισμένη αμερικάνικη περιοδεία του για την 1η Οκτωβρίου. Περαστικά.

• Γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1947, ο Carlos Humberto Santana Barragán  γνωστός και σαν Carlos Santana, στην τρυφερή ηλικία μεταξύ 10-12 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από ένα Αμερικάνο που τον πέρασε παράνομα από τα σύνορα του Μεξικού στην Αμερική. Σήμερα, στην ηλικία των 76 ετών μίλησε για εκείνο το περιστατικό που υπέστη ως παιδί, λέγοντας ότι τώρα κοιτάζει τον θύτη του με «κατανόηση και συμπόνια». Είπε ότι η οπτική του για αυτό που του συνέβη έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. «Ο γιος μου και εγώ μιλούσαμε για αυτό χθες, πόσο πνευματική είναι η αποδοχή και η συγχώρεση», είπε στο  περιοδικό  People. «Έμαθα να κοιτάζω όλους όσους έκαναν ποτέ τα πάντα για να με πληγώσουν, να με ταπεινώσουν ή να με κάνουν να νιώθω λιγότερο, σαν να είναι πέντε ή έξι ετών, και μπορώ να τους κοιτάξω με κατανόηση και συμπόνια. Για παράδειγμα, αυτό το άτομο που με κακοποίησε σεξουαλικά, αντί να τον στείλω για πάντα στην κόλαση, προτιμώ να τον στείλω κάπου που έχει φως, γνωρίζοντας ότι αν τον στείλω στην κόλαση, θα πάω κι εγώ  μαζί του. Αλλά αν τον στείλω στο φως, τότε θα πάω και εγώ μαζί του".

•    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ο ντράμερ των Idols,  Βασίλης Κωνσταντινίδης. Έγινε μέλος των Idols το 1968 αρχικά παίζοντας ντραμς και στη συνέχεια στη θέση του τραγουδιστή. Το 1969 αποχώρησε για να επιστρέψει το 1972.  Τα τελευταία χρόνια είχε κάνει μια σοβαρή προσπάθεια, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και σε μαγαζιά και κράτησε ζωντανούς τους Idols επί σειρά δεκαετιών τραγουδώντας τις επιτυχίες τους ενώ συνεργάστηκε και με τον γιο του Ανδρέα, που είχε λάβει μέρος στο Fame Story. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

• Οι Winery Dogs, το συγκρότημα των Richie Kotzen, Billy Sheehan και Mike Portnoy,παρουσίασε το video για το τραγούδι τους "Stars". Tο τραγούδι προέρχεται από το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο III που κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2023.

• Ο Rudy Lenners διετέλεσε ντράμερ στους Scorpions τη διετία 1975-1977 κι έπαιξε στα άλμπουμ τους In Trance και Virgin Killer. Ο Βέλγος ντράμερ παρουσίασε το βιβλίο του Sting Loving You, που εκτός από τις…περιπέτειές του με τους Scorpions μιλάει για τη δουλειά του σαν manager, καθηγητής φωνητικής αλλά και το πάθος του για μουσική.
• Η αποχώρηση του μπασίστα Peter Baltes το Νοέμβριο του 2018 από τους Accept ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους μας. Συνιδρυτικό μέλος του ς από το1976, ο 65χρο νος σήμερα μπασίστας, ήταν μέλος τους τις περιόδους 1976-1989, 1992-1997 και 2005 έως  και 2018, με τελευταίο άλμπουμ που έπαιξε να είναι το Symphonic Terror: Live at Wacken 2017 (2018)  Μιλώντας στο φιλανδικό Chaoszine, ο Baltes είπε ότι τα τελευταία 2 χρόνια η κατάσταση μέσα στους Accdet είχε αλλάξει, χωρίς να αναφέρεται ποια ήταν!  Ήμουν μαζί με τον Wolf Hoffmann όλη μου τη ζωή κι ένιωσα ότι χάθηκε ο έλεγχος. Έτσι το 2018 έκανα την τελευταία περιοδεία κι ασχολήθηκα και με άλλα πράγματα, έπαιξα στο άλμπουμ του Mick Mars [Motley Crue), έγραψα μουσική για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο κι εκεί που ήμουν για 2 χρόνια σπίτι μου, μού τηλεφώνησε ο Udo και μου ζήτησε να γίνω μέλος των U.D.O. και των Dirkschneider. Χρειάστηκα πέντε λεπτά για να απαντήσω.»



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου