ΟΙ GUNS AND ROSES ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ


 Ένα από τα δυνατά διαφημιστικά χαρτιά της ταινίας Εξολοθρευτςή 2: Η ημέρα της κρίσης (Terminator 2: The Judgment Day), ήταν το «καινούργιο τραγούδι» των Guns N’ Roses, “You Could Be Mine” που ακουγόταν στους τίτλους τέλους, αλλά και σε κάποιες σκηνές δράσης στην αρχή της ταινίας. Όμως ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Arnold Schwarzenegger, ήθελε να εξασφαλίσει οπωσδήποτε τη συμμετοχή των Gunners στην ταινία και το “You Could Be Mine” κι όπως αποδείχτηκε, ήταν απόλυτα σωστή. Για να το πετύχει αυτό, τούς κάλεσε σπίτι του για δείπνο, στη διάρκεια του οποίου έκλεισε συμφωνία με τον Axl Rose και τα υπόλοιπα μέλη για τη χρήση του τραγουδιού στην νταινία, που όλοι περίμεναν ότι θα γίνει επιτυχία, πριν καλά-καλά διανεμηθεί στις αίθουσες. Παρ΄όλο που όλοι νομίζαμε ότι το τραγούδι είχε γραφτεί για να συμπεριληφθεί στα Illussions, το “You Could Be Mine”, που είχε γραφτεί το 1987, για να συμπεριληφθεί στο Appetite for Destruction, κι αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα είναι, ότι στη διάρκεια των προβών της προπαραγωγής (preproduction) του άλμπουμ, ένιωθαν τόσο άνετα στο στούντιο, που, αντί να περιοριστούν στα τραγούδια που θα συμπεριελάμβαν στο άλμπουμ, κατά την πάγια συνήθεια των καλλιτεχνών τζαμάρανε και κατέληξαν στο “You Could Be Mine” όπου αρχικός του τίτλος ήταν "Cocaine Talking" για να τον αλλάξουν σε αυτόν που ξέρουμε.  Σε μια συνέντευξή του το 1988, ο Duff McKagan απέρριψε τις φήμες ότι το συγκρότημα είχε σχέση με ναρκωτικά. «Μπορεί να πίνουμε πολύ, αλλά με τα ναρκωτικά δεν κάναμε. Οι φήμες ξεκίνησαν από το ‘Cocaine Talking’ αλλά το τραγούδι δεν μιλάει για τη δική μας σχέση με τα ναρκωτικά. Αναφέρεται σ’ όλα αυτά τα όμορφα κορίτσια του L.A. που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αν δεν πάρουν πρώτα την κόκα τους. Μόνο υπέρ της κοκαΐνης δεν είναι αυτό το τραγούδι. Αντίθετα, λέει πώς η άσπρη σκόνη σου τρυπάει το κεφάλι». Μάλιστα τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε άλλη συνέντευξη κι ο Slash. «Το τραγούδι δεν το είχαμε βάλει σε κανένα δίσκο, ήταν ένα από τα riff του Izzy. Μού άρεσε κι άρχισαν να το παίζω με το δικό μου στυλ».

Ενώ λοιπόν το τραγούδι δεν μπήκε τελικά στο άλμπουμ Appetite for Destruction, ο στίχος “With your bitch-slap rappin' and your cocaine tongue, you get nothin' done” αναγράφεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ!!! Για να κλείσουμε την ιστορία του “You Could Be Mine” που συμπερίληφθηκε στο Use your Illusion II, το τραγούδι επαναηχογραφήθηκε με τον Matt Sorum στα ντραμς, στη θέση του εθισμένου στα ναρκωτικά Steven Adler.


Αυτή είναι η πιο γνωστή σχέση των Gunners με τον κινηματογράφο. Όμως δεν τελειώνουν εκεί, αφού το 1988 τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν μια σύντομη εμφάνιση (cameo appearance) στην ταινία του Buddy Van Horn, The Dead Pool (1988) με πρωταγωνιστή τον Clint Eastwood στο ρόλο του Επιθεωρητή "Dirty" Harry Callahan, στην τελευταία στη σειρά των ταινιών του Dirty Harry.Εκείνη την εποχή, οι Gunners ήταν το Κουρυφαίο Συγκρότημα του Πλανήτη κι από τα μικρά και βρώμικα clubs του Λος Άντζελες, έπαιζαν σε αρένες με 100.000 κόσμο. Η κινηματογραφική εταιρεία, σκέφτηκε ότι θα ήταν καλή ιδέα να εμφανιστούν, έστω σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία και να ακουστεί το "Welcome to the Jungle". Η ταινία δεν απέσπασε τις καλύτερες κριτικές, ενώ εκτός του Clint Eastwood, παίζουν οι Liam Neeson στον πρώτο ρόλος δράσης στην καριέρα του, Patricia Clarkson κι ο νεαρός κι άγνωστος ηθοποιός Jim Carrey, που έως τότε είχε μια σειρά λίγων εμφανίσεων. Οι Guns N' Roses εμφανίζονται στην κηδεία του Johnny Squares αλλά και σε μια άλλη σκηνή στην αποβάθρα, όπου ο Slash κρατάει ένα καμάκι.

ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

28/7/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου