RED HOT CHILI PEPPERS - LIVE IN HYDE PARK (2004)


    Έχοντας κυκλοφορήσει ήδη 8 studio άλμπουμ, κι έχοντας καθιερωθεί σαν ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα της γενιάς τους, τόσο ηχητικά όσο και σκηνικά, οι Red Hot Chili Peppers (στο εξής για συντομία RHCP), αποφασίζουν, έστω και καθυστερημένα, να κυκλοφορήσουν το πρώτο live άλμπουμ τους ηχογραφημένο στο Hyde Park του Λονδίνου, στις 19, 20 και 25 Ιουνίου 2004 κατά τη διάρκεια της Roll on the Red Tour. Είχε προηγηθεί η κυκλοφορία του άλμπουμ By the Way (2002) και τώρα βρισκόμενοι στη σκηνή του Hyde Park, παίζουν ένα δυνατό greatest hits της έως τότε καριέρας τους, με τα πρόσφατα "Scar Tissue", "Otherside" και "Universally Speaking" να αποτελούν μερικές από τις δυνατές στιγμές του 2πλού cd. Τα 2 καινούργια "Rolling Sly Stone" και "Leverage of Space", μάλλον περνούν και δεν αγγίζουν, με τις 3 διασκευές στα "I Feel Love" της Donna Summer(πολλά θαυμαστικά), "Brandy" των Looking Glass και το "Black Cross" των Grave, προσφέρουν μια διαφορετικότητα όπως και το ντραμς σόλο του Chad Smith που παίζει ένα medley από τα  "Rock and Roll",Good Times Bad Times" (Led Zeppelin), "Sunday Bloody Sunday" (U2) και We Will Rock You"! 
    Για να είμαι ειλικρινής, από τις 3 διασκευές, ήξερα μόνο το "I Feel Love", που στα λίγα λεπτά που το ερμηνεύουν, διατηρεί το ύφος του! Από εκεί και πέρα τα "Can't Stop", "By the Way», "By the Way", "The Zephyr Song", αλλά και το "Dosed", ξεδιπλώνουν όλη την ενέργεια των Anthony Kiedis, John Frusciante, Flea και Chad Smith, που κάνει ένα live άλμπουμ να αξίζει να ακουστεί. Θα μείνω λίγο στον ήχο του κιθαρίστα John Frusciante, που είχε επιστρέψει από το 1998 (για να ξανά φύγει το 2007), που προσέφερε μια επιπλέον ώθηση στον ήχο τους. Χωρίς υπερβολή, οι RHCP διαθέτουν ένα από τους πιο δεμένους ήχους κι ας έχουν αλλάξει τόσες φορές κιθαρίστα. Δεν ξέρω αν το Live in Hyde Park(Νο1 Μ.Βρετανία) είναι το κατάλληλο άλμπουμ για να τους γνωρίσει κάποιος νέος fans, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον για τους παλιούς τους fans.
TRIVIA
Οι τρεις συναυλίες του στο Hyde Park, έκαναν ρεκόρ για τις συναυλίες με τις υψηλότερες εισπράξεις σε έναν μόνο χώρο στην ιστορία.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Δύο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησαν το Stadium Arcadium (2006).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

3/6/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου