ΣΥΝΑΥΛΙΑ TRIBUTE ΣΤΟΝ GARY MOORE (REMEMBER LIZZY/BLUEMERALD): ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ


    Το Σάββατο 6 Μαϊου στο Κύτταρο θα γίνει 5o αφιέρωμα στον Gary Mooer και στη μουσική του. Δύο συγκροτήματα, οι Remember Lizzy και οι BluEmerald έχουν αναλάβει να θυμίσουν στο κοινό τη βαριά κληρονομιά του Μεγάλου Ιρλανδού κιθαρίστα κι ο  Rockmachine.gr  μίλησε με τα 2 συγκροτήματα, για τους Remember Lizzy ο Γιάννης Σίννης και για τους BluEmerlad ο Θανάσης Γκιόκας και πάρτε μια μικρή δόση από τη συναυλία του Σάββατου. Ώρα έναρξης 21.30, Εισιτήριο: 10€  Προπώληση: VIVA.GR 

Ερωτήσεις: Αλέξανδρος Ριχάρδος

REMEMBER LIZZY

Πότε ξεκίνησαν οι tribute συναυλίες στον Gary Moore;
Η ιδέα για την πραγματοποίηση των live αφιερωμάτων για τον Gary Moore ξεκίνησε το 2011 μετά τον θάνατο του αγαπημένου μας καλλιτέχνη, αφού όμως πρώτα  μας πήρε  αρκετό καιρό για να συνέλθουμε από το σοκ της φυγής του – και για να σου πω την αλήθεια οι πολύ φανατικοί του Gary δεν το έχουμε ξεπεράσει νομίζουμε ότι θα βγάλει νέο δίσκο ή ότι θα κάνει νέα περιοδεία-  να φανταστείς ότι δεν μπορούσαμε να ακούσουμε για μήνες τα τραγούδια του γιατί υπήρχε η σχετική συγκίνηση. Η μπάντα ήδη έκανε τα live tributes για τους Thin Lizzy, οπότε το θεωρήσαμε αυτονόητο ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι μεγάλο και μαζικό για τον Moore, σε συνεργασία με μουσικούς από άλλες μπάντες που μοιραζόμαστε την ίδια λατρεία για το πρόσωπό του. Για να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο event  αποφασίσαμε να καλέσουμε από το εξωτερικό κάποιον συνεργάτη του Moore και καταφέραμε την πρώτη χρονιά να έχουμε τον Vic Martin και την επόμενη τον αείμνηστο Chris Tsangarides , παράλληλα με πολύ σημαντικούς κιθαρίστες της εγχώριας ροκ σκηνής όπως τον Λάκη Ραγκαζά, τον Άγγελο Περλεπέ, τον Άλεξ Φλούρο,τον Πάνο Οικονομάκη, Μιχάλη Γαλιάτσο, τον Γιώργο Μαρούλη και τόσους άλλους αλλά και τραγουδιστές που κάλυψαν τα φωνητικά. Το πρώτο Gary Moore tribute live στο Κύτταρο έγινε στις 12 Ιανουαρίου 2013 και στη συνέχεια είχαμε το vol2 στις 11 Ιανουαρίου 2014, τον Απρίλιο του 16 το vol 3 μετά μια μικρή παύση λόγω  υποχρεώσεων και συνεχίσαμε το vol 4 Απρίλιο του 22 προς το τέλος της πανδημίας , έχοντας μπροστά μας το 5ο αφιέρωμα το Σάββατο 6 Μαίου του 23 πάντα στο Κύτταρο .

Όλα τα αφιερώματα είχαν πάνω από 300 εισιτήρια το καθένα με συγκλονιστική συμμετοχή τόσο του κόσμου όσο και των παιδιών που συμμετείχαν.
Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή τη συνέχεια και τη σχετική επιτυχία χωρίς τη συνδρομή και την αμέριστη βοήθεια των ανθρώπων του Κυττάρου όπως ο Βασίλης Στάης και ο κύριος Γιάννης Γιακουμέλος, όπως και όλων των εργαζόμενων στον αγαπημένο αυτό και ιστορικό χώρο, που πραγματικά τρέχουν και αγκαλιάζουν το event με μεγάλη συμπαράσταση και κατανόηση.
Το κοινό στις προηγούμενες συναυλίες, τι μέσο όρο ηλικίας είχε;
Το κοινό είναι κατά μέσο όσο το ίδιο όπως σε κάθε classic rock live δηλαδή θα δείς από 18ρηδες έως 60ρηδες ροκερς που πλέον συνοδεύουν τα παιδιά τους, ο κύριος όγκος των επισκεπτών είναι 35- 55 , το πολύ ενθαρρυντικό βέβαια είναι η παρουσία των νέων παιδιών που σε κάθε live είναι όλο και πιο αισθητή. Στο περασμένο tribute όσο έπαιζε ο Γκιόκας τα blues του Moore με τους BluEmerald, καθόμουν στο μπαρ και συνέβη το εξής περιστατικό, ήταν ένας τύπος λίγο μεγαλύτερος από εμένα που στεκόταν στη μπάρα σχεδόν αγκαλία με τον γιό του που πρέπει να ήταν γυρω στα 13-14, η εικόνα αυτή με συγκίνησε πάρα πολύ, αμέσως πήγα στα καμαρίνια και του έφερα μπύρες να έχει να πίνει, ο τύπος δε με ήξερε οπότε δε μπορούσε να φανταστεί ότι ήμουν ένας εκ των διοργανωτών, απλά έβλεπε έναν τρελό με βρεγμένα από τη συγκίνηση μάτια να του προσφέρει μπύρες! Αν το διαβάσεις φίλε, σε περιμένω και φέτος και αν ο μικρός παίζει κιθάρα και γουστάρει Moore θα τον έχω την επόμενη χρονιά στη σκηνή να παίξει.
Τι ελπίζετε να πετύχετε παίζοντας τα κομμάτια του;
Το κυριότερο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να ανταμώνουμε οι φανατικοί, αυτοί που τον λατρεύουμε και να ανταλλάσουμε χαμόγελα, παιξίματα και κουβέντες, να δημιουργούμε μια αφορμή για να συναντιόμαστε και να μετετρέπουμε τη συνάντηση μας αυτή σε μια γιορτή για τον αγαπημένο μας καλλιτέχνη, να βρισκόμαστε οι χαμένες παρέες φίλε . Ένας δεύτερος σκοπός είναι η καθιέρωση του συγκεκριμένου event ως γιορτή της ηλεκτρικής κιθάρας με τη συμμετοχή τόσο φτασμένων μουσικών όσο και νέων ταλέντων που γιατί όχι μπορούν να αναδειχθούν και να τραβήξουν την προσοχή, ειδικά φέτος έχουμε 3 πολύ νέα παιδιά που θα τιμήσουν με τη παρουσία τους το αφιέρωμα  
Πόσα χρόνια υπάρχουν οι Remember Lizzy;
Οι Remember Lizzy ξεκίνησαν σαν ιδέα το 2004 σε μια καφετέρια στο Παλαιό Φάληρο που δεν υπάρχει πιά, το Άλλο, και πήραν το ονομά τους σε ένα μπαρ στου Ψυρρή, το Πινατούμπο που και αυτό δεν υπάρχει πιά, αλλά η μπάντα υπάρχει και θα υπάρχει όσο πάει αφού είμαστε πια οικογένεια, παρόλο που έχει αλλάξει η σύνθεση αρκετές φορές, η αγάπη μεταξύ των μελών είναι δεδομένη και χτισμένη σε παιδικές φιλίες. Η τωρινή σύνθεση είναι τα αδέρφια Γαβαλά από τους ιστορικούς progsters Sound of Silence, o Άκης ντραμς και ο Μάνος πλήκτρα, ο Δανδουλάκης φωνή, Σίννης- Παπαπέτρος κιθάρες και στο μπάσο πλέον μαζί μας με αρχή το live που έρχεται είναι ο Αλέξης Λεβεντέρης (Level X, ex Innerwish), σε 2 χρόνια ουσιαστικά θα κάνουμε ένα εορταστικό ακόμα live για τα 20 χρόνια της μπάντας – θα το ονομάσουμε Remember Remember Lizzy αχχαχααχ- η ίδια σύνθεση αποτελεί και τους Noely Rayn , δηλαδή όταν παίζουμε δικό μας υλικό – που εσύ Ριχάρδε μας έβαλες το σποράκι σε ένα review σου- χρησιμοποιούμαι αυτό το όνομα. Τελευταίο λάιβ ήταν το περσινό αφιέρωμα στο Κύτταρο.
Ποια ήταν η χειρότερη και ποια η καλύτερη στιγμή των Remember Lizzy;
Η καλύτερη στιγμή των Remember Lizzy ήταν το 2019 στη Βουδαπέστη όταν παίξαμε μαζί με τον αδερφό του Gary, τον Cliff Moore ολόκληρο το Black Rose άλμπουμ των Thin Lizzy στο ετήσιο αφιέρωμα που πραγματοποιεί εδώ και χρόνια ο φίλος μας ο Zoli απ το παγκόσμιο fan club του Moore, χειρότερη στιγμή κάθε φορά που για τον α,β λόγο πρέπει να αντικατασταθεί κάποιο μέλος της μπάντας
Ποια κομμάτια θα παίξετε το βράδυ της 6ης Μαϊου;
Το δικό μας σετ λιστ περιλαμβάνει τραγούδια κυρίως από τη δεκαετία του 80 με αρκετό Lizzy υλικό βέβαια αφού το πέρασμα του Moore απ τους Ιρλανδούς ήταν σημαδιακό , θα ακουστούν και κάποια που δεν έχουν ποτέ παιχτεί σε κανένα αφιέρωμα , από συνεργασίες του Gary με άλλους τιτάνες , έ και από τον τίτλο του event μπορείς να καταλάβεις ότι θα παίξουμε το Blood of Emeralds , και εδώ να πω ότι μας έστειλε ο Neil Carter το αρχείο με τα φωνητικά του Andrew Eldritch (Sisters of Mercy) που χρησιμοποιούσε στην after the war περιοδεία , αυτά που ακούγονται στο ρεφρέν!!

Για τους BluEmerald απαντά ο Θανάσης Γκιόκας
Πόσα χρόνια υπάρχετε σαν συγκρότημα
Οι BluEmerald ξεκίνησαν την πορεία τους σαν μπάντα πριν 6 χρόνια με διαφορετικό όνομα – Cold Sweat τότε – και με την ιδιομορφία ότι ήταν μια μπάντα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Gary Moore tribute. Ο κιθαρίστας της μπάντας Θανάσης Γκιόκας μετά από γκεστ εμφανίσεις στα πρώτα tribute και μοιραζόμενος από πολλά χρόνια πριν την αγάπη του για τον Gary, με τον Πάνο Παπαπέτρο και τον Γιάννη Σίννη έφτιαξε την μπάντα μετά από παρότρυνση των δύο προανεφερθέντων για να αναλάβει το blues μέρος του tribute. Σταθεροί συνεργάτες από την πρώτη στιγμή η Vicky Bee στα φωνητικά και ο Γιάννης Σκυλλάς στα πλήκτρα, επαγγελματίες μουσικοί με πάθος και ψυχή σε αυτό που κάνουν και με μεγάλη γνώση των blues. Σαν Cold Sweat στο πρώτο τους tribute είχαν την μεγάλη τιμή να μοιραστούν την σκηνή με τον Vic Martin για πολλά χρόνια keyboard player του Gary Moore. Το Σάββατο 6 Μαΐου θα είναι το δεύτερο μας live σαν BlueEmerald με μια αλλαγή στην σύνθεση μας, στην θέση του Hρακλή Μπουζιώτη στο μπάσο θα έχουμε τον Κώστα Ραγκαζά.
Στην τωρινή τους μορφή οι BluEmerald είναι:
Vicky Bee: vocals
Giannis Skillas: keys
Kostas Ragazas: bass
Lefteris kafetzis: drums
Thanasis Giokas: guitar
Vaggelis Tsilivigos: trompet
Dimitris Psaltis: sax
Ποια κομμάτια θα παίξετε;


Tα κομμάτια που θα παιχτούν θα είναι κατά κύριο λόγο από την blues περίοδο του Gary με μια μικρή διαφορά, φέτος θα έχουμε μια διαφορετική έναρξη του live αφού υπάρχει η δυνατότητα για κάποια κομμάτια από την hard rock περίοδο του. Επίσης για πρώτη φορά θα έχουμε και πνευστά μαζί μας στην σκηνή για να αποτυπωθεί το ύφος των κομματιών ακόμα καλύτερα.
Έχετε ιδέες για μια συνέχεια με δικά σας τραγούδια;
Ανάγκη για δικό μας original υλικό -ακόμα- δεν υπάρχει εκτός από κάποιες συζητήσεις και λόγω του ότι όλοι μας έχουμε project που τρέχουμε εκτός BluEmerald… αλλά ποτέ μην λες ποτέ…
Τα λέμε λοιπόν το Σάββατο 6 Μαΐου για να γιορτάσουμε την μουσική του Gary….be there!!!

5/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου