TO COUNTRY SUPERGROUP ΤΩΝ WILLIE NELSON, JOHNNY CASH, KRIS KRISTOFFERSON KAI WAYLON JENNINGS (HIGHWAY MEN)


Τέσσερεις μεγάλοι ερμηνευτές της country, οι Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson και Kris Kristofferson, σχημάτισαν το 1985 τους Highwaymen, οι οποίοι ηχογράφησαν 3 studio άλμπουμ, χωρίς αρχικά να έχουν επιλέξει το όνομα Highwaymen. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Johnny Cash όταν και οι 4 μουσικοί είχαν βρεθεί το 1984 στο Montreaux της Ελβετίας, για το ετήσιο Montreuax Jazz Festival (σ.σ. δεν ήταν απαραίτητα jazz) όπου προσκλήθηκαν σε μια τηλεοπτική χριστουγεννιάτικη εκπομπή. Άρχισαν να ανταλλάσσουν τραγούδια στο ξενοδοχείο κι αποφάσισαν να μην διακόψουν εκεί τη συνεργασία τους αλλά να συνεχίσουν και μετά. Κι ενώ οι Waylon Jennings και Kris Kristofferson γνωριζόντουσαν καλά, ο Cash δεν ήξερε τον Nelson, αλλά 4 ημέρες έφθαναν για τους Μεγάλους της Country να γνωριστούν μεταξύ τους και να μπουν στο studio και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην Columbia Records. Έτσι, το Μάιο του 1985 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ με τίτλο Highwayman(Νο 92 Αμερική, Νο1 Country Chart), που έβγαλε τις επιτυχίες "Highwayman" και"Desperados Waiting for a Train" και τα 2 διασκευές με τις πρώτες εκτελέσεις να είναι των Jimmy Webb και Guy Clark. Εκείνο που «κατάφερε» το  πρώτο άλμπουμ αλλά και η παραγωγή των by Chips Moman. Marty Stuart, ήταν  να αναδείξει τις αρμονικές των φωνών τους, προσφέροντας παράλληλα μια νοσταλγική country διάθεση με τον Willie Nelson να λέει: "Οι φωνές μας δεν ταίριαζαν ακουστικά αλλά τελικά ταίριαξαν σαν παζλ».

Με το πρώτο άλμπουμ να ξεπερνά το 1.000.000 αντίτυπα, η 4 μουσικοί κυκλοφόρησαν το 1990 το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Highwayman 2 (Νο 79 Αμερική, Νο4 Country Chart), αλλά ήδη στο χώρο της country είχε παρουσιαστεί μια νέα σειρά country τραγουδιστών που είχαν πάρει ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας. Από την 4αδα, μόνο ο Nelson παρέμεινε εμπορικά ενεργός. Η παραγωγή του Highwaymen έγινε σύγχρονη, δίνοντας μια πιο rock διάθεση στον ήχο τους.  Η περιοδεία τους ξεκίνησε από το Houston όπου συγκέντρωσαν 55.000 θεατές, ενώ είχαν αρχίσει φήμες για τις μεταξύ τους σχέσεις, με τον Kristofferson, να πολιτικοποιεί τις εμφανίσεις τους. Μετά από 2 άλμπουμ στην Columbia, το 1995 κυκλοφόρησαν το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ τους, The Road Goes on Forever(No42 country chart)σε παραγωγή του Don Was. Συνέχισαν να περιοδεύουν, μέχρι το θάνατο του Jennings(2002). Ακολούθησε ο Cash το 2003.

TRIVIA
Αρχικά δεν ονομάστηκαν The Highwaymen, αλλά χρησιμοποίησαν τη λέξη σαν τίτλο στο πρώτο άλμπουμ. Η ονομασία τους ήταν απλά τα ονόματά τους "Nelson, Jennings, Cash, Kristofferson" και τελικά…απέκτησαν το Highwaymen στην κυκλοφορία του τρίτου και τελευταίου άλμπουμ τους Highwayman 2.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Highwaymen(1985)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/5/23
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου