NEWS OF THE WORLD (8/5/23)

 

• 50 χρόνια κλείνουν οι Rush το 2024 αλλά για την ώρα μοιάζει απίθανο να δούμε και να ακούσουμε κάποιο reunion από τους Geddy Lee και Alex Lifeson. Η απώλεια του ντράμερ Neil Peart το 2020 έβαλε τέλος στις ελπίδες για οποιαδήποτε εμφάνιση του καναδέζικου  τρίο, αλλά οι φήμες για επανασύνδεση των δύο,  έχουν φουντώσει. Σε συνέντευξη του στο Rock Music History, ο Andy Curran, πρώην μέλος των Coney Hatch και νυν συνεργάτης του Lifeson στους Envy of None, είπε σχετικά: «Θα απαντήσω με δύο τρόπους. Θα πω αυτό ελπίζω να κάνουν, ως οπαδός του Rush. Να επανενωθούν αλλά από την άλλη πλευρά ξέρω ότι ο Geddy ξοδεύει πολύ χρόνο σε άλλα πράγματα όπως την κυκλοφορία του βιβλίου του, τα απομνημονεύματά του, έχει μια τηλεοπτική εκπομπή στην οποία δουλεύει. Ο Alex είναι ένας φανατικός παίκτης του γκολφ και νομίζω ότι και οι δύο απολαμβάνουν το χρόνο μακριά από τις περιοδείες. Βέβαια ποτέ μην πείτε ποτέ! Αν καταλάβατε καλά, δεν θα υπάρξει reunion με κάποιον καλεσμένο ντράμερ, γιατί ο ένας παίζει γκολ και δεν έχει χρόνο κι ο άλλος  έχει γράψει ...βιβλιο
• Έφυγε από τη ζωή, ο Αλέκος Μπίτος, επί 40 χρόνια ηχολήπτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, νικημένος από τον καρκίνο. Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του.
• Τα 10 χρόνια ζωής έκλεισε η μπύρα των Iron Maiden, Trooper που κυκλοφορεί σε συνεργασία με την Ζυθοποιεία Robinsons. Οι μέχρι σήμερα πωλήσεις της έχουν ξεπεράσει τα 38.000.000 αντίτυπα.
• Ακόμα ένας μεγάλος των νεανικών/εφηβικών χρόνων μας έφυγε από τη ζωή. Ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Bachman-Turner Overdrive, Tim Bachman πέθανε σε ηλικία 71 ετών. Ο Tim Bachman είχε παίξει στα πρώτα 2 άλμπουμ του συγκροτήματος, επέστρεψε το 1984 έως το 1988 και μετά δούλεψε σαν κτηματομεσίτης. Ήταν αδελφός του ντράμερ Robbie Bachman.
• Αυτή είναι η επίσημη λίστα με τoυς νικητές που θα γίνουν μέλη του Rock’n’Roll Hall Fan Vote. Ψήφισαν περισσότεροι από 3.000.000 fans αλλά επειδή δεν αρκεί μόνο η ψήφος των fans αλλά και αυτή των μελών της επιτροπής, οι νικητές είναι οι εξής: Rage Against the Machine, Willie Nelson, Missy Elliott, Kate Bush, George Michael, Sheryl Crow και Spinners. Δηλαδή έμεινα έξω οι Iron Maiden και οι Soundgarden. Η τελετή θα γίνει στις 3 Νοεμβρίου.
• Σύμφωνα με συνέντευξη της Wendy Dio, το ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή και την καριέρα του Ronnie James Dio, "Dio: Dreamers Never Die"θα κυκλοφορήσει σε  DVD/Blu-Ray, μέσα στο 2023. Να θυμίσουμε ότι το "Dio: Dreamers Never Die"είχε προβληθεί στο πρόσφατο Gimme Shelter Festival!
• Ο 73χρονος ντράμερ Carl Palmer, υποβλήθηκε σε αφαίρεση κολπικής μαρμαρυγής και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας. Περαστικά Μεγάλε.
• Αυτό είναι το video των Yes για το τραγούδι τους All Connected από το καινούργιο άλμπουμ τους Mirror to the Sky που θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαϊου.
• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ντράμερ των 2002 GR, Στέλιος Καραΐνδρος, χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την αιτία θανάτου του. .
• Μια σειρά από προσωπικά αντικείμενα του Freddie Mercury θα βγουν σε δημοπρασία όπου μέρος των χρημάτων θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τα αντικείμενα βρίσκονται στην κατοικία του Mercury στο δυτικό Λονδίνο και υπεύθυνη για τη διατήρησή του είναι η φίλη του Mary Austin. Μεταξύ των αντικειμένων που θα βγουν σε δημοπρασία είναι μια ακουστική κιθάρα στην οποία πιστεύεται ότι συνέθεσε το Crazy Little Thing Called Love, ένα στέμμα(!) κι ένα σκήπτρο(!) που κρατούσε στις συναυλίες, μια καπαρντίνα που τη φόραγε στο video του, τηλέφωνο με καντράν από βακελίτη που είχε στο κομοδίνο του, χειρόγραφοι στίχοι κ.α.
• Ακούστε ακόμα ένα καινούργιο κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ i/o, του Peter Gabriel, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023. Ο τίτλος του κομματιού είναι «Four Kinds Of Horses».
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο Καναδός συνθέτης/τραγουδιστής Gordon Lightfoot. Καριέρα του είχε ξεκινήσει το 1966, τελευταίο άλμπουμ του ήταν το Solo(2020) και οι μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν τα τραγούδια "(Remember Me) I'm the One"(Νο3 Καναδάς), "I'm Not Sayin'" (Νο12 Καναδάς) και "Spin Spin"(Νο7 Καναδάς).










Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου