OLDIES BUT GOODIES: PETER GABRIEL/FRANK ZAPPA


Το επερχόμενο άλμπουμ του Peter Gabriel είναι το πρώτο του με νέο υλικό εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Σηματοδοτεί επίσης το 10ο σόλο άλμπουμ του πρώην τραγουδιστή των Genesis. H καινούργια δουλειά του τιτλοφορείται "i/o" και συνεχίζει την τάση του Gabriel να κυκλοφορεί νέα μουσική σε συσχετισμό με τον σεληνιακό κύκλο, με ένα νέο τραγούδι να φθάνει κάθε πανσέληνο. «Ένας απλός τρόπος σκέψης για το πού χωράμε σε όλο αυτό είναι να κοιτάω ψηλά στον ουρανό… και το φεγγάρι πάντα με τραβούσε σε αυτό». Ο Gabriel κυκλοφορεί επίσης δύο διαφορετικές εκδοχές κάθε τραγουδιού από το i/o: η μία ονομάζεται "Dark-Side Mix" και η άλλη με το όνομα "Bright-Side Mix". «Είμαι τυχερός που έχω δύο από τους καλύτερους μηχανικούς μίξης στον κόσμο, τον Tchad Blake και τον Mark 'Spike' Stent, που δουλεύουν μαζί μου στη μουσική του i/o», εξήγησε ο τραγουδιστής. «Αντί να επιλέξω μόνο μία από τις μίξεις τους για κυκλοφορία, αποφάσισα ότι ο κόσμος θα πρέπει να μπορεί να ακούσει όλη τη σπουδαία δουλειά που κάνουν και οι δύο». Μπορείτε να ακούσετε το ομώνυμο τραγούδι όπου συμμετέχει η χορωδία Soweto Gospel, που ηχογραφήθηκε στα High Seas Studios στη Νότια Αφρική, ενώ ο Gabriel ηχογράφησε στα Real World Studios στο Wiltshire και στο Beehive στο Λονδίνο.

Ένα άλμπουμ με ακυκλοφόρητο υλικό του μεγάλου Frank Zappa, ετοίμασαν ο γιός του Ahmet Zappa κι ο ιστορικός του Zappa, Joe Travers. «Είναι πολύ σπάνιο να βρεις αυτόν τον όγκο μουσικής από ένα σύνολο ηχογραφήσεων που να μην έχει ακουστεί» σημείωσε ο Travers στο δελτίο τύπου. Το άλμπουμ θα ονομαστεί Funky Nothingness και θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου, με τα κομμάτια να έχουν ηχογραφηθεί 53 χρόνια(!) πίσω , το 1979 αμέσως μετά τις ηχογραφήσεις του ιστορικού άλμπουμ του Hot Rats. Μαζί του παίζουν οι Mothers of Invention (Ian Underwood, Don “Sugarcane” Harris,Max Bennett κι ο ντράμερ Aynsley Dunbar).

Το Funky Nothingness θα κυκλοφορήσει σε 2πλό βινύλιο και 3πλό deluxe CD που θα περιέχει πλήθος outtakes, εναλλακτικές μίξεις κι εναλλακτικές ηχογραφήσεις. 

4/5/23




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου