24 NIGHTS ERIC CLAPTON / COUNTDOWN TO ECSTASY - STEELY DAN / WATTSTAX BENEFIT CONCERT


Σε έκδοση box set θα επανακυκλοφορήσει το 24 Nights(1991) του Eric Clapton, με πλούσιο ακυκλοφόρητο υλικό, οπτικό κι ακουστικό. Η καινούργια μίξη έγινε με  Dolby Atmos και περιέχει τα 3 διαφορετικά κοντσέρτα του rock, blues και με συνοδεία ορχήστρας.
Ο Clapton έχει εμφανιστεί περισσότερες από 200(!) φορές στο Albert Hall, και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες εμφανίσεις σε αυτόν τον υπέροχο χώρο. Σύμφωνα με τα πρακτικά του Albert Hall, έχει εμφανιστεί την ίδια χρονιά, το 1990, 18 φορές, ρεκόρ που έσπασε το 1991 με 24 εμφανίσεις, oι οποίες καταγράφηκαν σε αυτό το box set. Κάθε βραδιά είχε τον συνόδευσαν διαφορετικοί μουσικοί (από 4 έως 9), για να φθάσουμε στην διασκευή κλασικών κομματιών του με ορχήστρα που διεύθυνε ο Michael  Kamen. H καινούργια έκδοση του 24 Nights θα γίνει στις 23 Ιουνίου, σε έκδοση 6πλού Cd και 8πλού βινύλιου. Και οι δύο εκδόσεις θα περιέχουν Blu-rays, σκληρόδετο βιβλίο και αριθμημένη λιθογραφία.


Μεταξύ των καλεσμένων που ανεβαίνουν μαζί του στη σκηνή είναι οι Phil Collins, Robert Cray, Buddy Guy, Steve Ferrone κ.α. Τον συνόδευσε η National Philharmonic Orchestra και περιέχεται και η 30λεπτη σύνθεση του Kamen, ‘Concerto for Guitar’ που ήταν ακυκλοφόρητη.
Σε βινύλιο θα επανακυκλοφορήσει στις 26 Μαϊου το Countdown to Ecstasy(1973) των Steely Dan, συμπληρώνοντας έτσι την remastered επανακυκλοφορία όλων των άλμπουμ τους.  


Ήταν 20 Αυγούστου του 1972 όταν στο Los Angeles Memorial Coliseum, διοργανώθηκε το Wattstax Benefit Concert, με καλλιτέχνες της μεγάλης soul εταιρείας Stax Records, τιμώντας έτσι τα 7 χρόνια από τα γεγονότα των διαδηλώσεων του 1965 στην πόλη του Los Angeles. Το γήπεδο είχαν κατακλίσει περισσότεροι από 100,000 θεατές, κατά πλειοψηφία μαύροι. Εκείνη η μοναδική συναυλία είχε κυκλοφορήσει σε ένα 2πλό άλμπουμ με τις καλύτερες στιγμές και τώρα επανακυκλοφορεί σε 10πλή(!)έκδοση βινύλιου με περισσότερα τραγούδια ανά καλλιτέχνη. Ακούγονται επιτυχίες των Isaac Hayes, Staple Singers, Rufus Thomas, Carla Thomas, Albert King, Bar-Kays, William Bell, Albert King, Richard Pryor καθώς και οι ομιλίες των Jesse Jackson, Fred Williamson κ.α. 

4/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου