OLDIES BUT GOODIES: DOLLY PARTON/PRETENDERS/JONI MITCHELL

 

Στις 17 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το πολυδιαφημισμένο άλμπουμ της Dolly Parton με τίτλο Rockstar, στο οποίο συμμετέχουν πάρα πολλοί τραγουδιστές όπως οι. Sting, Steve Perry, Ann Wilson, Kevin Cronin, Michael McDonald, Debbie Harry και Elton John. Το Rockstar! Είναι το πρώτο rock άλμπουμ της μεγάλης ερμηνεύτριας της country και μεταξύ των καλεσμένων είναι και οι 2 Beatles, Ringo Starr και Paul McCartney που την συνοδεύουν στο "Let It Be". Δεν είναι όμως μόνο όσοι διαβάσατε πιο πάνω, αλλά και οι Mick Fleetwood, Richie Sambora, Peter Frampton ακόμα κι ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd, Gary Rossington που παίζει κιθάρα στο "Free Bird" όπου φωνητικά κάνει ο….Ronnie Van Zant.
Το πλήρες Track Listing είναι το
1. "Rockstar" (special guest)
2. "World on Fire"
3. "Every Breath You Take" (feat. Sting)
4. "Open Arms" (feat. Steve Perry)
5. "Magic Man" (feat. Ann Wilson with special guest Howard Leese)
6. "Long As I Can See the Light" (feat. John Fogerty)
7. "Either Or" (feat. Kid Rock)
8. "I Want You Back" (feat. Steven Tyler with special guest Warren Haynes)
9. "What Has Rock and Roll Ever Done for You" (feat. Stevie Nicks with special guest Waddy Wachtel)
10. "Purple Rain"
11. "Baby, I Love Your Way" (feat. Peter Frampton)
12. "I Hate Myself for Loving You" (feat. Joan Jett & The Blackhearts)
13. "Night Moves" (feat. Chris Stapleton)
14. "Wrecking Ball" (feat. Miley Cyrus)
15. "(I Can't Get No) Satisfaction" (feat. P!nk & Brandi Carlile)
16. "Keep on Loving You" (feat. Kevin Cronin)
17. "Heart of Glass" (feat. Debbie Harry)
18. "Don’t Let the Sun Go Down on Me" (feat. Elton John)
19. "Tried to Rock and Roll Me" (feat. Melissa Etheridge)
20. "Stairway to Heaven" (feat. Lizzo & Sasha Flute)
21. "We Are the Champions"
22. "Bygones" (feat. Rob Halford with special guests Nikki Sixx & John 5)
23. "My Blue Tears" (feat. Simon Le Bon)
24. "What's Up?" (feat. Linda Perry)
25. "You’re No Good" (feat. Emmylou Harris & Sheryl Crow)
26. "Heartbreaker" (feat. Pat Benatar & Neil Giraldo)
27. "Bittersweet" (feat. Michael McDonald)
28. "I Dreamed About Elvis" (feat. Ronnie McDowell with special guest The Jordanaires)
29. "Let It Be" (feat. Paul McCartney & Ringo Starr with special guests Peter Frampton & Mick Fleetwood)
30. "Free Bird" (feat. Ronnie Van Zant with special guests Gary Rossington, Artimus Pyle and The Artimus Pyle Band)


Μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της folk μουσικής, η Καναδοαμερικάνα Joni Mitchell, επιστρέφει στη δισκογραφία με το live άλμπουμ της At Newport. Η σπουδαία τροβαδούρος, πάσχει από  το 2015 από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο αλλά σταδιακά επανήλθε, αφού περπατά και μιλά κανονικά. Η ηχογράφηση του At Newport, έγινε το 2022 στο Newport Folk Festival και η παραγωγή έγινε από την ίδια κι από την Brandi Carlile. Στο ένθετο, ο σκηνοθέτης Cameron Crow γράφει: “H Mitchel εμφανίστηκε στη σκηνή, φορώντας ένα μπερέ και γυαλιά ηλίου. Η καλή της διάθεσή φάνηκε αμέσως από τον τόνο της φωνής της, σε μια συναυλία που από το κοινό αισθανόταν οικεία μεταξύ του. Η Mitchell επέστρεψε, λάμποντας από ενθουσιασμό".
Η κυκλοφορία του At Newport θα γίνει σε βινύλιο και cd και μερικά από τα τραγούδια που θα περιέχει είναι και τα κλασικά "Big Yellow Taxi", "A Case of You", "The Circle Game"  κ.α.


Relentless είναι ο τίτλος του καινούργιου δίσκου των Pretenders που θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεμβρίου σε βινύλιο και cd. Στα νέα τραγούδια, κιθάρα παίζει ο James Walbourne, ο οποίος είχε παίξει και στο προηγούμενο άλμπουμ τους Hate for Sale(2020) και βέβαια η Chrissie Hynde τραγούδι, κιθάρα, Kris Sonne ντραμς Dave Page μπάσο, Carwyn Ellis πλήκτρα και Chris Hill κοντραμπάσο. Το κομμάτι «I Think About You Daily» περιλαμβάνει επίσης ένα τμήμα εγχόρδων που διευθύνει ο Jonny Greenwood των Radiohead, ερμηνευμένο από το ορχηστρικό γκρουπ, 12 μελών.


«Συνάντησα τον Jonny μερικές φορές και θυαμάζω τη μουσική του» είπε η Hynde.  «Τον είδα στην πρεμιέρα του Phantom Thread όπου η ταινία προβαλλόταν στην οθόνη με μια ζωντανή ορχήστρα να παίζει. Μετά μιλήσαμε και εξέφρασε ενδιαφέρον να κάνουμε κάτι μαζί.  Ήμουν ενθουσιασμένη και πολύ έκπληκτη κι έτσι, όταν είχαμε την ιδέα να βάλουμε έγχορδα στο I Think About You Daily, ήταν η πρώτη μου επιλογή. Πραγματικός θρύλος». Όσο για την επιλογή της λέξης Relentless για τίτλο στο άλμπουμ,  είπε: “Μου αρέσει να βλέπω τις διάφορες έννοιες και την προέλευση των λέξεων, μου άρεσε ο ορισμός της λέξης Relentless: το να είσαι αμείλικτος και μην δείχνεις καμιά μείωση στην ένταση. Έτσι, όταν επρόκειτο για τον τίτλο ενός άλμπουμ, μου φάνηκε πως ήταν ο κατάλληλος.

Νομίζω ότι οποιοσδήποτε σε ένα συγκρότημα αναρωτιέται συνεχώς αν πρέπει να συνεχίσει. Ξεκινά ως νεανική επιδίωξη και τελικά, σε κάνει να αναρωτιέσαι, γιατί το κάνω αυτό; Είναι η ζωή του καλλιτέχνη. Δεν βγαίνεις ποτέ στη σύνταξη. Γίνεσαι αμείλικτος».
24/5/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου