PINK FLOYD-THE DARK SIDE OF THE MOON LIVE(1974): ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

 

Τα τελευταία χρόνια, μετά από την κατάλληλη επεξεργασία, εμφανίστηκαν 2 παλαιότερα live των Pink Floyd, πρώτα το Live at Knebworth 1990(2021) που παρουσιάστηκε από τη στήλη και τώρα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων από την κυκλοφορία του, το The Dark Side of the Moon Live at Wembley 1974(2023).
H ηχογράφηση προέρχεται από εμφάνισή τους στο Wembley, το 1974 όπου παίζουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άλμπουμ, κομμάτι προς κομμάτι, όπως  είναι η σειρά στο δίσκο! Τέσσερα  πράγματα μπορώ να γράψω: Αισθάνομαι ότι η ταχύτητα που παίζουν ειδικά τα 3 πρώτα κομμάτια είναι ένα μέτρο χαμηλότερη του άλμπουμ κι από το “Time” και μετά…  ζωντανεύουν. Δεύτερο, το  παίξιμο για live και για τα δεδομένα της εποχής (προμαγνητοφωνημένα, ούτε να το συζητήσουμε), είναι άψογο. Τρίτο οι κυρίες Venetta Fields και Carlena Williams με τα φωνητικά τους δίνουν το χρώμα στα κομμάτια (The Great Gig in the Sky, Us and Them, Brain Damage) και τέταρτον, σκεφτείτε ότι η ηχογράφηση είναι του 1974, όταν ακόμα το studio άλμπουμ δεν είχε πάρει τη μυθική διάσταση. Το άλμπουμ κυκλοφορεί με 12σέλιδο ένθετο και το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Aubrey Powell της Hipgnosis μαζί με τον Peter Curzon των StormStudios όπου χρησιμοποίησαν τα προσχέδια που είχαν ετοιμάσει για την αρχική κυκλοφορία του δίσκου!
50 χρόνια μετά και το “Us and Them” εξακολουθεί να α  σκεί μέσα μου την ίδια γοητεία!
TRIVIA
Για τους νεότερους συλλέκτες, υπάρχει ακόμα ένα καλό live που κυκλοφόρησε ….ετεροχρονισμένα(τo 2000) κι είναι το Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81, ηχογραφημένο στο Earls Court του Λονδίνου, μετά  την κυκλοφορία του Wall. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 

22/4/23


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου