OLDIES BUT GOODIES: BOB DYLAN/ PAUL SIMON/STEVE LUKATHER(TOTO)

 

Το  9ο προσωπικό του άλμπουμ ετοίμασε ο κιθαρίστας των Toto,  Steve "Luke" Lukather. Τίτλος του Bridges, θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουνίου και ήδη παρουσίασε το lyric video για το τραγούδι "When I See You Again". Ο τίτλος "Bridges" προέρχεται από το δέσιμο  της μουσικής μεταξύ της προσωπικής καριέρας του και των Toto καθώς και στη συμμετοχή των Joseph Williams (τραγούδι) και David Paich (πλήκτρα) στις συνθέσεις του καινούργιου του άλμπουμ!  Οι περισσότεροι από τους παλιούς μου φίλους και εγώ είμαστε ακόμα φίλοι και ήθελα να κάνω έναν δίσκο «στο στυλ» των Toto καθώς δεν θα ηχογραφήσουν ποτέ άλλο στούντιο άλμπουμ! Ακόμα μας αρέσει να γράφουμε, να δημιουργούμε και να ηχογραφούμε μαζί, και αναμφίβολα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεταξύ μας στις αντίστοιχες σόλο δουλειές μας. Είναι περίπλοκο για στην ηλικία που είμαι τώρα και ΔΕΝ θέλω να κάνω κάτι περίπλοκο", είπε ο κιθαρίστας. Μεταξύ των τραγουδιών που έχει συμπεριλάβει στο άλμπουμ είναι και το "Far From Over" όπου συνσυνθέτης εμφανίζεται ο μεγάλος του γιός Trevor. Εκτός των Joseph Williams και David Paich, ντραμς παίζουν οι Simon Phillips και Shannon Forrest, μπάσο οι Lee Sklar κι ο Jorgen Carlsson των Gov’t Mule και πλήκτρα ο Steve Maggiora. Το "When I See You Again" που μπορείτε να ακούσετε και να δείτε, ακούγεται σαν να βγήκε από δίσκο των Toto!

Δίσκος και ταινία για τον 84χρονο Bob Dylan! H νέα του δουλειά, τιτλοφορείται Shadow Kingdom και στην ουσία είναι τα τραγούδια της ομότιτλης ταινίας που θα είναι διαθέσιμη για download αλλά κι αγορά (βινύλιο/cd)στις 6 Ιουνίου.

Από το καλοκαίρι του 2021 είχε παρουσιάσει ένα υλικό από τα γυρίσματα όπου τον συνοδεύουν Alex Burke, Janie Cowen, Joshua Crumbly, Shahzad Ismaily και Buck Meek. Το άλμπουμ θα περιέχει 13 τραγούδια, αρκετά γνωστά από παλαιότερες δουλειές του "When I Paint My Masterpiece," "It's All Over Now, Baby Blue," "What Was It You Wanted," "Queen Jane Approximately"και "Tom Thumb’s Blues".


 Τρία χρόνια μετά το τελευταίο του άλμπουμ In the Blue Light (2018), ο 82χρονος Paul Simon επιστρέφει με καινούργιο άλμπουμ. Τίτλος του Seven Psalms, θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαϊου σε βινύλιο, cd και ψηφιακά και θα περιέχει 7 τραγούδια. »Στις 15 Ιανουαρίου 2019,  είδα ένα όνειρο όπου δούλευα ένα κομμάτι που ονομαζόταν  Seven Psalms. Το όνειρο ήταν τόσο δυνατό που σηκώθηκα και το έγραψα τους στίχους χωρίς να ξέρω τι σημαίνου. Σιγά σιγά ερχόντουσαν πληροφορίες και οι στίχοι συμπληρώθηκαν". Ο Simon είπε συνέχισε να ξυπνά τις πρώτες πρωινές ώρες με στίχους στο κεφάλι του και τελικά συμπλήρωσε το τραγούδι. "Αυτό είναι ένα ταξίδι για μένα να ολοκληρώσω", σημείωσε. «Όλο αυτό το κομμάτι είναι πραγματικά ένα επιχείρημα που έχω με τον εαυτό μου σχετικά με την πίστη ή όχι». Η παραγωγή του Seven Psalms, έγινε από τους Simon και Kyle Crusham και ηχογραφήθηκε από φυσικά όργανα, τα οποία τα περισσότερα παίζονται από τον ίδιο τον Simon, ενώ στα φωνητικά  συμμετέχει η γυναίκα του Edie Brickell.
25/4/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου