AC/DC -HEATSEEKER: ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ....


Η καριέρα των AC/DC μετά  την κυκλοφορία του For Those about to Rock (1981), πήρε την κατιούσα με τα Flick on the Switch (1983) και Fly on the Wall (1985) να είναι πολύ αδύναμα για να κρατήσουν στους ώμους τους τη βαριά κληρονομία τους. Η επόμενη κυκλοφορία τους ήταν το “turning point’” για την καριέρα τους γιατί μια ακόμα τυχόν ποιοτική αποτυχία, θα είχε δυσμενείς εξελίξεις για τη συνέχεια τους.  Η κυκλοφορία του soundtrack Who Made Who (Νο 11 Μ.Βρετανία, Νο 33 Αμερική) για την ταινία Maximum Overdrive του 1986 του Stephen King κάπως χρύσωσε το χάπι, αλλά το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπήρχε. Εξ’ άλλου, δεν το λες και άλμπουμ με φρέσκο υλικό αφού 6 από τα 9 τραγούδια του, προερχόντουσαν από παλαιότερα άλμπουμ του. Και τότε ήλθε η σύνθεση των Angus και Malcolm Young και Brian Johnson για να τους ξελασπώσει. Το
«Heatseeker» (1988, Νο12 Μ.Βρετανία) ήταν ότι πιο φρέσκο είχαν ηχογραφήσει τα τελευταία 6 χρόνια κι ο καλύτερος προπομπός για το νέο άλμπουμ τους Blow Up Your Video. Επί τέλους , οι AC/DC ακουγόντουσαν σαν AC/DC, αναζωπυρωμένοι και εκρηκτικοί.
«Είχαμε χάσει τη φόρμ μας εκείνη την εποχή κι έπρεπε να ξαναζωντανέψουμε το παλιό συναίσθημα. Να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε, αποτυπώντας το παραδοσιακό rock’n’roll που παίζαμε στα πρώτα χρόνια μας» είχε δηλώσει ο Malcolm Young το 1992 στο περιοδικό Metal Hammer ». Για να ξανά ζωντανέψουν το «παλιό συναίσθημα», ξανά συνεργάστηκαν με τους παραγωγούς Harry Vanda και George Young (ο μεγαλύτερος αδερφός των Angus και Malcolm) και οι δύο,  πρώην μέλη των Easybeats, και είχαν κάνει την παραγωγή σε όλα τα άλμπουμ τους, μέχρι το If You Want Blood(1978). Η διαφορά παραγωγής του Blow your Video(Νο 2 Μ.Βρετανία, Νο 12 Αμερική)με τα 2 προηγούμενα (Fly on the Wall και Flick of the Switch) ήταν περισσότερο από εμφανής. Ο τότε ντράμερ τους Simon Wright, είπε τα καλύτερα λόγια για το δίδυμο των παραγωγών στο βιβλίο του Martin Popoff AC/DC: Album by Album, λέγοντας ότι  «προσέφεραν πολλά. Είναι μια υπέροχη ομάδα  και δουλεύουν πολύ καλά. Το Blow up tour video ήταν περισσότερα παραγωγικό από ποτέ και σε συγκεκριμένο χρόνο, κάναμε τόσα πολλά πράγματα.


TO VIDEO
Ένα καλό κομμάτι, δικαιούται ένα καλό video. Και γι αυτό φρόντισε ο σκηνοθέτης David Mallet, που συνδύασε τη ζωντανή εκρηκτική εμφάνιση τους με πλάνα της Strategic Air Command. Ο Angus εκτοξεύει κατά λάθος ένα πύραυλο προς την Όπερα του Σίδνεϊ, όπου παίζει το συγκρότημα (το video γυρίστηκε στα Cannon Studios στην Αγγλία). O πύραυλος ανοίγει και εμφανίζεται ο Angus ντυμένος μαθητής και μαζί του όλο το συγκρότημα.



 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΡΙΧΑΡΔΟΣ

15/4/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου