THE FINAL JOLLY ROGER(2011): ΟΤΑΝ ΟΙ RUNNING WILD ΕΠΑΙΖΑΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ROCK OI ALESTORM ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ

Δεν είναι 2 μήνες που ο Επαμεινώνδας Κολιός, παρουσίασε από αυτή τη στήλη το πρώτο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ live άλμπουμ των Γερμανών, Running Wild, Ready for Boarding(1988). Τώρα ήλθε η σειρά ενός ακόμα ΚΑΛΟΥ live άλμπουμ τους, του The Final Jolly Roger (2011) που ηχογραφήθηκε  /βιντεοσκοπήθηκε στις 30 Ιουλίου 2009 κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο Wacken και κυκλοφόρησε σε CD/ DVD. Ο τίτλος Final Jolly Roger, προέρχεται από την τότε απόφαση του ηγέτη και καπετάνιου του πειρατικού, Rolf Kasparek να διαλύσει το συγκρότημα αλλά τελικά να επανέλθουν 2 χρόνια αργότερα. Για την ιστορία, εκτός του Kasparek δεν βρίσκουμε κανένα από τα γνωστά μέλη, παρά μόνο τους Peter Jordan κιθάρα, Matthias Liebetruth ντραμς και Jan-Sören Eckert μπάσο, ντυμένοι όλοι με την ανάλογη πειρατική εμφάνιση. Αν και η εμφάνισή τους έγινε νωρίς το απόγευμα, άρα δεν είχαν φωτισμό να τους βοηθήσει στο stage show, αλλά ούτε κάποιο σκηνικό, αν κι έπαιζαν σε μεγάλη σκηνή, η εμφάνισή τους ήταν ανάλογη της ιστορίας τους, με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Rock’n’Rolf όπως εμείς οι παλιοί ξέρουμε τον Kasprek, να κουβαλάει στην πλάτη του όλο το ένδοξο παρελθόν τους, με επιτυχία με την ανταπόκριση του κόσμου, θετικότατη (από κάτω, λαοθάλασσα)! Port Royal, Bad to the Bone, Riding the Storm, Purgatory , Conquistadors, Under the Jolly Roger, Branded and Exiled, Black Hand Inn, και Battle of Waterloo να αποτελούν τα «πλοία της μεγάλης αρμάδας» των Γερμανών, αλλά δίπλα σε αυτά υπάρχουν κι άλλα 8 που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Μπορεί ο Rock’n’Rolf να μην είναι στην πρώτη ή έστω δεύτερη νιότη του, αλλά φωνητικά και σκηνικά τα καταφέρνει καλά. Αν δεν το έχετε στη συλλογή σας, προτείνω χωρίς δισταγμό την αγορά της έκδοσης cd/dvd και βάλτε το dvd να το δείτε γιατί ούτε φέτος προβλέπεται να τους δούμε!    
Τα ένσημα πρέπει να πάνε στον κιθαρίστα τους Peter Jordan, που κάνει καλή δουλειά, δίνοντας «χώρο» στον Rock’n’Rolf να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα.

  • Tραγική ειρωνεία, την ώρα που έβλεπα το dvd κι έγραφα αυτές τις γραμμές, πληροφορήθηκα το θάνατο του ιστορικού κιθαρίστα τους Majk Moti (κατά κόσμον Michael Kupper), που συμμετείχε στα άλμπουμ Branded and Exiled, Under Jolly Roger, Ready For Boarding, Port Royal και Death or Glory.Το σεβασμό μου στον μάγκα στην ΠΡΩΤΗ σειρά με την ελληνική σημαία!
  • Διαβάζοντας τον τίτλο, ίσως με παρεξηγήσατε. Ο γιός μου είναι fan των Alestorm κι όσες προσπάθειες κι αν έκανα, δεν κατάφερα να τον βάλω να ακούσει Running Wild! 

     

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

11/3/23    

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου