NEWS OF THE WORLD (9/3/23)


• Στις 10 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει από την Rufus Publications, μια νέα σειρά ασπρόμαυρων βιβλίων που αφορούν τα πρώτα χρόνια των Iron Maiden. Η σειρά έχει γενικό τίτλο Portraits και παρουσιάζει πλούσιο ακυκλοφόρητο υλικό από την εποχή που τραγουδιστής ήταν ο Paul Di'Anno, με φωτογραφίες ακόμα κι από εμφάνισή τους από το Ruskin Arms. Το βιβλίο θα έχει 240 σελίδες και θα συνοδεύεται από αφίσα.  Μπορείτε να το αποκτήσετε από εδώ   • Την περιοδεία τους στην Ασία όπου είναι δημοφιλέστατοι ανακοίνωσαν οι MR. Big. Τίτλος της The BIG Finish και αναμένεται το 2024 να ξεκινήσει σε Ευρώπη και Αμερική. Παράλληλα ανακοίνωσαν το όνομα του αντικαταστάτη του εκλιπόντος ντράμερ τους, Pat Torpey που είναι ο γνωστός Nick D'Virgilio.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο session μπασίστας Michael Rhodes που είχε παίξει με τους Stevie Nicks, Elton John, Mark Knopfler, Joan Baez, John Fogerty, Michael McDonald, Dolly Parton, JJ Cale κ.α., συνολικά 700(!) μουσικούς. Τα τελευταία χρόνια έπαιζε με τον Joe Bonamassa.
• Και στην Ελλάδα θα προβληθεί η ταινία των Metallica,“72 Seasons” που στην ουσία είναι η παρουσίαση του καινούργιου άλμπουμ τους. Στη χώρα μας θα προβληθεί σε κινηματογράφους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Λάρισα και για την ώρα είναι γνωστοί οι κινηματογράφοι Village Cinemas σε Ρέντη, Παγκράτι, Athens Metro Mall και The Mall Athens στην Αθήνα και Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τα τραγούδια του άλμπουμ τα οποία θα περάσουν από την οθόνη με τη μορφή βίντεοκλιπ το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι θα προβληθούν και βίντεο με σχόλια, δηλώσεις από τα μέλη των Metallica και κάποιες εκπλήξεις. Η προπώληση των εισιτηρίων για τις προβολές εδώ  

• Ακόμα ένας από την παλιά καλή φρουρά έφυγε. Ο David Lindley, πολυοργανίστας και μέλος του συγκροτήματος του Jackson Browne σε όλη τη δεκαετία του '70 αλλά και session μουσικός σε ηχογραφήσεις των Linda Ronstadt, Graham Nash και David Crosby, Rod Stewart και Warren Zevon, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Η αιτία του θανάτου του δεν ανακοινώθηκε, αλλά αντιμετώπιζε σοβαρά ιατρικά προβλήματα ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν με πνευμονία και είχε επίσης προβλήματα με τα νεφρά κι είχε ξεκινήσει ένας έρανος για τη συγκέντρωση χρημάτων.

• Οι Firewind παρουσίασαν το video single του "Destiny Is Calling, με το συγκρότημα να ετοιμάζεται για 42ήμερη περιοδεία με τους Beast in Black. Μια περιοδεία που θα περάσει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το video γυρίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο Μόναχο στον Tonhalle μπροστά σε 2.000 θεατές.

• «Προκλητική» βρίσκει την ιδέα ο Brian May της κινηματογραφικής συνέχεια της ταινίας των Queen,  Bohemian Rhapsody(2018). Καλομελέτα κι έρχεται…
• Μιλώντας στην εκπομπή του SiriusXM "Trunk Nation With Eddie Trunk", ο Phil Lewis των L.A. Guns σχολίασε για άλλη μια φορά την εξώδικη επίλυση της δικαστικής διαμάχης σχετικά με τα δικαιώματα του ονόματος. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας διευθέτησης του Απριλίου 2021, αυτός και ο κιθαρίστας Tracii Guns συνεχίζουν να λειτουργούν με το εμπορικό σήμα L.A. GUNS, ενώ ο ντράμερ Steve Riley και οι σύντροφοί του από την άλλη έκδοση(!) των L.A. GUNS, θα εμφανίζονται με το όνομα Rileye’s L.A. Guns. Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος με το πώς επιλύθηκε η διαμάχη, ο τραγουδιστής είπε: "Νομίζω ότι ναι. Για να είμαι ξεκάθαρος, μας κυνηγούσαν. Έπρεπε λοιπόν να βρούμε νι βιώσιμη λύση και νομίζω ότι καταλήξαμε στην πιο δίκαιη» Ο χρυσόδετος  κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του melodic/sleaze rock, μας θυμίζει ότι ο Tracii Guns σχημάτισε το συγκρότημα το 1985 με τη συνέχεια να είναι γνωστή.
• Η Metal Blade Records ανακοίνωσε ένα νέο βιβλίο του ιδρυτή Brian Slagel, "Swing Of The Blade: More Stories From Metal Blade Records" θα κυκλοφορήσει στις 9 Μαΐου 2023. Το "Swing Of The Blade: More Stories From Metal Blade Records" ακολουθεί το προηγούμενο βιβλίο του Slagel το 2017 με τίτλο "For The Sake Of Heaviness", στο οποίο παρουσίασε μια συναρπαστική ματιά στο πώς ένας έφηβος από την Καλιφόρνια με εμμονή στο metal  έφτιαξε τη Metal Blade Records! O πρόλογος γράφτηκε από τον Kerry King των Slayer κι ο Slagel αφηγείται ιστορίες με εμβληματικούς μουσικούς όπως Merallica, Armored Saints, King Diamond κ.α..


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο Αμερικάνος σαξοφωνίστας της jazz, Wayne Shorter. Ο Shorter ξεκίνησε την μεγάλη καριέρα του μέλος των Art Blakey’s Jazz Messengers και μετά από 10 χρόνια συνεργασίας, αντικατάστησε τον John Coltrane στο συγκρότημα του Miles Davis. Ένα συγκρότημα που εκείνη την εποχή αποτελούσαν οι Herbie Hancock, Ron Carter και Tony Williams και είχαν το όνομα Davis’ Second Great Quintet. Στο πλατύ κοινό  έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο jazz συγκρότημα των Weather Report και είχε παίξει και στη χώρα μας.
• Με καλό μάτι βλέπει ο ντράμερ Mikkey Dee, μια επανασύνδεση με τον Kin g Diamond. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του heavy metal μας θυμίζει ότι ο Dee ήταν μέλος του συγκροτήματος του King Diamond μεταξύ 1985 και 1989.
• Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Billy Squire, μετά από 25 χρόνια!!! Τιτλοφορείται Billy Squier "Harder on a Woman" κι είναι το πρώτο video single από το επερχόμενο άλμπουμ του που ήταν το Happy Blue(1998).  Τον συνοδεύουν ο ντράμερ των Bad Company, Simon Kirke, ο μπασίστας Mark Clarke (Colosseum, Mountain, Uriah Heep) και G.E. Smith κιθάρα.
• Μετά τους Paradise Lost και Geoff Tate, το Chania Rock Festival ανακοίνωσε και τον Σάκη Τόλη και μάλιστα σε μία αποκλειστική εμφάνιση για την Ελλάδα, μέσα στο 2023!!!Στο Chania Rock Festival, ο Sakis Tolis, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά το υλικό από το σόλο άλμπουμ του, έχοντας μαζί του μία πραγματική all-star μπάντα που θα ανακοινωθεί εν καιρώ και φυσικά από το setlist, δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις! Τα early birds εισιτήρια για την ημέρα, κοστίζουν 32 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ: Εισιτήρια: https://www.chaniarockfestival.gr/en/tickets    Και φέτος, μόνο Κρήτη και φέτος, μόνο Χανιά! Facebook event: https://www.facebook.com/events/1131026560925798




 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου