GUNHILL: ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΑΡΑ ΤΟΥ JOHN LAWTON

 

Τα 3 άλμπουμ  των GunHill (2 studio κι 1 live) θα μπορούσαν να πάρουν μεγαλύτερη δημοσιότητα, μόνο και μόνο χαρις στη συμμετοχή του πρώην τραγουδιστή των Uriah Heep και Lucifers Friend, John Lawton. Κι όμως δεν την πήραν ποτέ, κι έτσι η παρουσία τους στη στήλη Ποιος Θυμάται είναι επιβεβλημένη. Το συγκρότημα σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 1994 και την ίδια χρονιάς κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Nigh Heat, σε ανεξάρτητη παραγωγή. Το συγκρότημα αποτελούσαν οι Neil Kavanagh μπάσο(πρώην Enid), πλήκτρα  Brian Bennett κιθάρα, Chris Jones ντραμς και βέβαια ο John Lawton με τη φωνάρα του, που ο πόλος έλξης για το συγκρότημα. Από τον Απρίλιο του 1994, το συγκρότημα άρχισε να δίνει συχνά συναυλίες σε μικρούς χώρους και το Night Heat, περιέχει 5 διασκευές, με τον Lawton να προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω τη φωνή του, αλλά νομίζω ότι η μόνη διασκευή που του πήγαινε, ήταν το “Like the way I do” της Melissa Etheridge. Το Nightheat ήταν μια καλή προσπάθεια για να επανέλθει ο Lawton που μετά τους Uriah Heep και Lucifers Friend, είχε χάσει την επαφή του με τους fans. To 1995 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο One over the Edge που είχε καλύτερη παραγωγή και πάλι με πολλές διασκευές, συνολικά 7!


Το συγκρότημα περιόδευσε 2 φορές στην Ευρώπη, κυρίως σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, παίζοντας πάντα σε μικρά clubs.To Νοέμβριο του 1998 αποχώρησε ο ντράμερ Chris Jones  κι αντικαταστάθηκε από τον Neil K. Η τελευταία κυκλοφορία τους ήταν το 2000 με το Live in Germany 1999 όπου μεταξύ άλλων διασκευάζουν με εντυπωσιακό τρόπο σε μπαλάντα(!) το γνωστό “Sympathy” των Uriah Heep. Και στις 3 κυκλοφορίες τους, εκείνο που ξεχώρισε ήταν η μοναδική φωνή του Lawton που ήταν ο οδηγός για όλα τα κομμάτια τους. Δυστυχώς, τα δικά τους τραγούδια ήταν σχετικά λίγα και το συγκρότημα δεν κατάφερε να ξεχωρίσει. Ενδιαφέρον έχει πως ο Lawton εμπνεύστηκε όνομά τους: “ Παίζοντας σε διάφορες Pubs, πέρασα από μια πόλη που κοντά στο Sussex, στη νότιο Αγγλία south of England, που λεγόταν Gun Hill. Μου άρεσε και το κράτησα για όνομα του συγκροτήματος".
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ


Οι GunHill εξελίχθγκαν σε JLB (John Lawton Band) και περιόδευσαν στην Ευρώπη. Την ίδια εποχή, αντικατέστησε για 2 εβδομάδες σε περιοδεία σε Ν.Αφρική και Αυστρία με τους Deep Purple, τον Bernie Shaw, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη φωνή του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

20/2/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου