SYSTEM OF A DOWN-CHOP SUEY: ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ...ΛΟΥΚΑ!

Μπορεί το "Chop Suey!" να ήταν το τρίτο single των System of a Down αλλά ήταν το πρώτο που μπήκε στο chart των μικρών δίσκων της Αμερικής στο Νο 76 (πολύ χαμηλά ) και στο Νο17 της Μ.Βρετανίας (πολύ καλύτερα). Το τραγούδι, σύνθεση των Tankian/Malakian, είχε συμπεριληφθεί στο δεύτερο άλμπουμ τους Toxicity(2001) κι εξελίχθηκε σε αυτό που λέμε signature song! Σε συνέντευξη  του, ο Daron Malakian είπε ότι οι στίχοι του μιλούν για το πώς μάς βλέπει ο κόσμος ανάλογα με την κάθε περίσταση. «Διαφορετικά μας κυττούν όταν είμαστε ευτυχισμένοι, αλλιώς όταν περνάμε δύσκολα. Διαφορετικά μας κυττούν όταν πεθαίνουμε από ναρκωτικά αλλιώς από φυσικά αίτια ή μια ασθένεια»
Ο αρχικός τίτλο του ήταν "Suicide" αλλά οι άνθρωποι της Columbia Records τους είπαν να αλλάξουν τίτλο με το φόβο της παρεξήγησης. Ο τίτλος «Suey»,προέρχεται από τη λέξη Suicide απλά είναι κομμένη αλλά τα μέλη του συγκροτήματος ισχυρίζονται ότι αυτή η αλλαγή δεν προκλήθηκε από πίεση από τη δισκογραφική τους εταιρεία αλλά το αποφάσισαν μόνοι τους. Ο αρχικός τίτλος Suicide προήλθε από την εισαγωγή του τραγουδιού όπου ο τραγουδιστής Serj Tankian ακούγεται αμυδρά να λέει "we're rolling 'Suicide'" ενώ ακούγεται κι ο ντράμερ John Dolmayan να μετρά το συγκρότημα (δεν ακούγονται στο video). Σημαντικό ρόλο στην περάτωση του τραγουδιού έπαιξε ο παραγωγός Rick Rubin που βλέποντας τον τραγουδιστή Serj Tankian να έχει κολλήσει να τελειώσει τους στίχους, του είπε να κυττάξει τα βιβλία που είχε σπίτι του (βρισκόντουσαν στο σπίτι του Rubin). «Πάρε ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, άνοιξέ το σε όποια σελίδα θες και πες μου την πρώτη φράση που θα δεις». Ο Tankian τράβηξε τη Βίβλο και ο πρώτος στίχος που διάβασε ήταν στο κατά Λουκά Ευαγγέλιο όπου έλεγε: “father, into your hands I commend my spirit […] why have you forsaken me?” που στιχουργικά είναι η κορυφαία στιγμή του τραγουδιού με τον Rubin χωρίς να το έχει καταλάβει να έχει παίξει το σημαντικότερο ρόλο στην επιτυχία του!
ΤΟ VIDEO


Το video σκηνοθετήθηκε από τον Marcos Siega και γυρίστηκε στο parking του Oak Tree Inn στο Los Angeles. Γύρω από το συγκρότημα, υπάρχουν 1.500(!)fans τους που συμμετέχουν στο γύρισμα. Σε μια στιγμή φαίνεται ο Tankian και κάποιοι fans να τρώνε chop suey(!). Το video γυρίστηκε με την τεχνική SnorriCam και κάπου στη μέση φαίνεται και η σημαία της Αρμενίας.     

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

21/1/23

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου