OLDIES BUT GOODIES: ROLLING STONES/ RICK WAKEMAN/VAN DER GRAAF GENERATOR(LIVE)

 

Οι Rolling Stones ανακοίνωσαν ακόμα μια κυκλοφορία, αυτή τη φορά τη συλλογή GRRR Live! που το αποκαλούν «definitive live hits".  
Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου και θα είναι διαθέσιμο σε 3πλό βινύλιο, 2πλό CD, DVD + 2CD, BluRay+ 2CD. Οι εκδόσεις Blu-Ray και η ψηφιακή έκδοση θα περιλαμβάνουν Dolby Atmos. Στη συλλογή θα περιλαμβάνονται ιστορικά τραγούδια τους, όλα  σε live εκτελέσεις ( It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It), Honky Tonk Women, Start Me Up, Gimme Shelter, Sympathy For The Devil, (I Can't Get No) Satisfaction κ.α. Οι εκτελέσεις περιλαμβάνουν κάποιες εκπλήξεις όπως στο Tumbling Dice  παίζουν με τον Bruce Springsteen, στο Midnight Rambler με τον Mick Taylor, στο Who Do You Love?) με τους Black Keys και στο Gimme Shelter με την Lady Gaga.


 Το χιλιοστό(σ.σ. εντάξει,  υπερβάλλω αλλά δεν είναι μακριά!) προσωπικό του δίσκο ετοίμασε ο οργανίστας Rick Wakeman με τίτλοA Gallery Of The Imagination, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου 2023 με τη συμμετοχή της English Rock Ensemble band. Το προηγούμενο άλμπουμ του ήταν το The Red Planet(2020). Η ιδέα των καινούργιων κομματιών του πηγάζει από την πρώτη δασκάλα πιάνου που είχε, την Κα Sims με την οποία έκανε μαθήματα από τα 5 χρόνια του μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο Royal College of Music. Του δίδαξε ότι η μουσική ήταν σαν να ζωγραφίζεις εικόνες ότι όταν παίζεις, ζωγραφίζεις εικόνες μέσα από τη μουσική, ένα σημαντικό μάθημα που ο Wakeman δεν ξέχασε ποτέ. «Μια από τις μεγάλες μου αγάπες είναι να πηγαίνω σε μουσεία και γκαλερί τέχνης και να βλέπω όλα τα διαφορετικά είδη τέχνης, οπότε σκέφτηκα, γιατί όχι μια μουσική γκαλερί» λέει. A Gallery Of The Imagination; Οι άνθρωποι μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους εικόνες του μυαλού τους στα διάφορα είδη μουσικής που υπάρχουν στο άλμπουμ. Είναι πολύ ποικιλόμορφο και για μένα λειτουργεί πολύ καλά γιατί η ιδέα τα κρατά όλα μαζί." Μια από τις ιδέες που θα ήθελε να ακολουθήσει ο Wakeman για την κυκλοφορία του άλμπουμ είναι οι ακροατές να ζωγραφίσουν ή να ζωγραφίσουν τις δικές τους φωτογραφίες ή ακόμα και να δημιουργήσουν γλυπτά στη μουσική που , με τη σειρά του, θα μπορούσε να εμφανιστεί. Θα ήθελα να νιώθω ότι οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να αγγίξουν τη μουσική».



 Οι Van der Graaf Generator ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός ακόμα live album για τις 10 Μαρτίου 2023. Τίτλος του The Bath Forum Concert και προέρχεται από την εμφάνισή τους στην πόλη του Bath, πέρυσι τον Μάρτιο.  Η έκδοση θα περιέχει 2 cd και dvd με τη συναυλία  και ακούγονται πολλά παλιά  κλασικά κομμάτια τους όπως Masks, Childlike Faith In Childhoods End, La Rossa, Man Erg και House With No Door.

2/12/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου