NEWS OF THE WORLD (28/12/22)


• Οι Pink Floyd ευχαρίστησαν όλους όσους αγόρασαν το single «Hey, Hey, Rise Up» καθώς από τις πωλήσεις του, συγκεντρώθηκαν 500.000 λίρες που προσφέρθηκαν για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των δεινών του ουκρανικού λαού. Το τραγούδι είχε κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2022 και στην ουσία ήταν η πρώτη καινούργια μουσική που ηχογράφησε το συγκρότημα μετά το The Division Bell(1994) όπου συμμετέχουν οι David Gilmour και Nick Mason, ο μπασίστας Guy Pratt, ο Nitin Sawhney στα πλήκτρα κι ο Ουκρανός τραγουδιστής Andriy Khlyvnyuk (η εμφάνισή του προέρχεται από την πλατεία Sofiyskaya του Κιέβου). Το συγκρότημα ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή: "Οι Pink Floyd θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσους υποστήριξαν το Hey, Hey, Rise Up. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στις 30 Μαρτίου με τον Andriy Khlyvnyuk του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 450.000 λίρες. Οι David Gilmour και ο Nick Mason προσέθεσαν 50.000 λίρες, ώστε το ποσό να φτάσει τις 500.000 λίρες, οι οποίες θα διανεμηθούν σε ανθρωπιστικές φιλανθρωπικές οργανώσεις Kharpp που βοηθά τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στην Πολωνία, Livyj Bereh, η οποία παρέχει προμήθειες και την ανοικοδόμηση σπιτιών και σχολείων, Kyiv Volunteer, η οποία παρέχει βοήθεια και τροφοδοτεί τους πολίτες και τη Vostok SOS που βοηθά τα θύματα του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία. Ο τίτλος του κομματιού των Pink Floyd προέρχεται από τον τελευταίο στίχο του τραγουδιού.
Το βίντεο για το νέο τραγούδι έχει γυριστεί από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Mat Whitecross και το εξώφυλλο του single περιλαμβάνει έναν πίνακα ενός ηλίανθου, του εθνικού λουλουδιού της Ουκρανίας, από τον Κουβανό καλλιτέχνη Yosan Leon.
 Το λουλούδι λέγεται ότι είναι μια αναφορά στη γυναίκα που αντιμετώπισε τους Ρώσους στρατιώτες λέγοντάς τους να πάρουν σπόρους από αυτήν και να τους έχουν στις τσέπες τους, ώστε όταν πεθάνουν να φυτρώσουν ηλιοτρόπια.
• Με πνευμονία διαγνώστηκε ο 73χρονος μπασίστας των Black Sabbath,Geezer Butler και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Περαστικά. 

• Δείτε ακόμα ένα κομμάτι από το καινούργιο άλμπουμ των Saxon, Carpe Diem.  Πρόκειται για το "Dambusters" και προετοιμαστείτε για τις 7 Ιουλίου που θα τους δούμε live στο Rockwave με τους Τιτανοτεράστιους.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ντράμερ των Rascals, Dino Danelli.

• Να και κάτι που μας έκανε να χαρούμε έστω κι αν δεν προέρχεται από άνθρωπο της μουσικής μας αλλά των λαικών τραγουδιών. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Μαζωνάκης μαγείρεψε για άστεγους που έχουν ανάγκη, μαζί με τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», μαζί με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, βρέθηκαν στην Πύλη Ε8 στο Λιμάνι του Πειραιά, όπου με πολύ κόσμο μαγείρεψαν για τους άστεγους του Δήμου, μοίρασε χριστουγεννιάτικα γλυκά στον κόσμο και τραγούδησε τις επιτυχίες του. Επίσης, συγκεντρώθηκαν και είδη βασικής ανάγκης, όπως τρόφιμα και ρούχα, απαραίτητα στην καθημερινότητά των άστεγων. Εκείνο που δεν ξέραμε, ήταν ότι ΔΕΝ ήταν η πρώτη φορά που ο Μαζωνάκης έκανε παρόμοια κίνηση που ήδη στο εξωτερικό καλλιτέχνες όπως Jon Bon Jovi και Alice Cooper, δείχνουν τον ανθρώπινοι πρόσωπό τους.

• Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του Steve Vai με τίτλο “Busted” που ερμηνεύει ο Johnny “Gash” Sombrotto. Το “‘Busted’ έχει ηχογραφηθεί από το 1991(!) και έως τώρα παρέμενε ακυκλοφόρητο με τον Sombrotto να σκοτώνεται σε δυστύχημα με μηχανή το 1997.

• Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστή των Fortune, Larry Greene χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Ο Greene είχε γίνει γνωστός χάρις στη συμμετοχή του στο ιστορικό άλμπουμ των Fortune αλλά κι από δικές του συμμετοχές σε ταινίες για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο όπου έγραφε τη μουσική όπως στα soundtracks Top Gun, Over The Top, Mystic Pizza και The Neverending Story II.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου