NEWS OF THE WORLD (22/12/22)


• Μετά την απόφασή του να φύγει από το Λος Άντζελες και να επιστρέψει στο μουντό Λονδίνο, με βασικές αιτίες το γεγονός ότι οι πόλις δεν είναι φιλική αλλά και η εγκληματικότητα αυξημένη, ο Ozzy μιλώντας στον SiriusXM radio, είπε ότι η φωνή του είναι σε καλή κατάσταση(;), αισθάνεται δημιουργικός αλλά το περπάτημά του έχει δυσκολέψει σε σημείο που τον εκνευρίζει κι απογοητεύει. Όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού είπε ότι ο Ronnie James Dio έκανε καλή δουλειά όταν τον αντικατέστησε το 1980 στους Black Sabbath, αν και δεν έχει ακούσει τα άλμπουμ που τραγούδησε!!! Μάλιστα επαίνεσε τους Butler, Iommi και Ward που προσέλαβαν κάποιον εντελώς διαφορετικό από αυτόν, αντί έναν από τους ατελείωτους «Ozzy sound-like». Αλλά παρόλο που σεβόταν τον Dio, δεν άκουσε ποτέ τα άλμπουμ των Black Sabbath της εποχής Dio. «Είναι σαν να χωρίζεις και να ρωτάς την πρώην γυναίκα σου, »πως τα πας με τον καινούργιο, είναι καλύτερος από εμένα;".  Ανεξάρτητα από τι πιστεύει ο Ozzy, η περίοδος του Dio στους Black Sabbath μπορεί ήταν σχετικά σύντομη, αλλά τους αναζωογόνησε, δημιουργικά και εμπορικά και το άλμπουμ Heaven and Hell, κατατάσσεται σαν ένα από τα καλύτερα του heavy metal.
• Το τραγούδι των Queen, "Bohemian Rhapsody" ξεπέρασε τα 2.000.000.000 (2 δις) χτυπήματα στο Spotify. 

• Δείτε το video των Bonfire για το κομμάτι τους “Fantasy” με τον καινούργιο τραγουδιστής τους που είναι ο Έλληνας Κώστας Μάντζαρης ή αλλιώς Dyan Mair, (Dragon’s Liar, Angelmora, Cyanide 4).

• Ο μεγάλος Bob Dylan έχει κλείσει τα 80  κι ακόμα περιοδεύει. Σύμφωνα με τον Pete Townshend όταν τον είχε ρωτήσει γιατί παίζει ακόμα σε αυτή την ηλικία, ο Μεγάλος Dylan του απάντησε: “ ‘Είμαι λαϊκός τραγουδιστής κι ένας λαϊκός τραγουδιστής είναι τόσο καλός όσο η μνήμη του και η μνήμη μου συνεχίζει να δουλεύει κι είναι ζωντανή. Πρέπει τα τραγούδια να ακούγονται για να μένουν ζωντανά».
• Δυστυχώς και τις ημέρες αυτές οι θάνατοι δεν είναι λίγοι. Έφυγε σε ηλικία 55 ετών ο οργανίστας των Primal Scream, Martin Duffy που ήταν μέλος τους από το 1989 μετά από χτύπημα στο κεφάλι που προήλθε από πτώση στο σπίτι του. Πέθανε σε ηλικία 63 ετών κι ο Terry Hall, τραγουδιστής των Specials, Fun Boy Three και Colourfield.
• H Rufus Publications θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023 το επίσημο licensed βιβλίο των AC/DC με τίτλο AC/DC: 50 Years Of High Voltage Rock 'N' Roll. Δείτε το video και περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών το συνιδρυτικό μέλος και ντράμερ των Stranglers, Jet Black που υπέφερε από χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα αλλά δεν έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του. Ο Black πριν αποφασίσει να σχηματίσει το συγκρότημα είχε οργανωμένη επιχείρηση ψυγείων παγωτών κι από το 1977 είχε παίξει σε κάθε άλμπουμ τους έως και το Giant του 2016. Όταν λόγοι υγείας τον ανάγκασαν να αποσυρθεί, δέχτηκε με την προυπόθεση ότι θα μετακινείται μαζί με το συγκρότημα όταν αυτό παίζει στις περιοχές δίπλα στο σπίτι του!!!!.  Τον είχε αντικαταστήσει ο Jim Macaulay.
• Έσβησε σε ηλικία 85 ετών ο συνθέτης Angelo Badalamenti, που έγινε γνωστός χάρις στη μουσική του στην τηλεοπτική σειρά του David Lynch, Twin Peaks για το μουσικό θέμα της οποίας κέρδισε το 1990 το βραβείο Oscar στην κατηγορία Best Pop Performance. Όμως εκτός από το Twin Peaks είχε γράψει μουσική σε πολλές ταινίες όπως Blue Velvet, Cabin Fever, Nightmare On Elm Street 3 ενώ το συνεργάστηκε με ονόματα όπως David Bowie, Michael Jackson, Paul McCartney, Nina Simone, Julee Cruise, Isabella Rosselini, Dolores Riordan, Anthrax(!), Dokken και Eli Roth.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο συνδημιουργός (μαζί με τον Bob Moog) του Moog synthesiser, Herb Deutsch  Οι 2 συνεργάτες είχαν ξεκινήσει από το 1964 να δουλεύουν πάνω στο synthesizer για να καταλήξουν στην τελική μορφή του.

• Βρέθηκε ένα demo με το μισοτελειωμένο τραγούδι"I Can't Hold On" των Quiet Riot όπου τραγουδά ο ιστορικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Kevin DuBrow και ντραμς παίζει ο Frankie Banali (κι οι δύο έχουν φύγει από τη ζωή το 2007 και 2020 αντίστοιχα). Μαζί τους παίζουν ο μπασίστας Rudy Sarzo κι ο κιθαρίστας Alex Grossi. Η remastered έκδοση του "I Can't Hold On", συμπεριλήφθηκε στην καινούργια έκδοση του άλμπουμ Rehab και διατίθεται και ψηφιακά. Πάντως είναι καλύτερο από όσα έχουν κυκλοφορήσει τελευταία. Για την ιστορία, το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί το 2003.
• Στα δικαστήρια για τη (μεγάλη) περιουσία του Leonard Cohen πηγαίνουν τα παιδιά του. Η διεκδίκηση δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αφού μιλούν για κατηγορίες πλαστογραφίας, μυστικές συμφωνίες καθώς ο Cohen φαίνεται ότι δεν εμπιστευόταν τους απογόνους να διαχειριστούν την περιουσία του. Τα δύο ενήλικα παιδιά του, η 48χρονη κόρη του Lorca κι ο 50χρονος Adam, θα βρεθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες πρώτα για να απομακρύνουν τον δικηγόρο Robert Cory που είχε διορίσει ο πατέρας τους πριν από τον θάνατό του και μετά για να δουν πως θα μοιραστούν την περιουσία. Το καταπίστευμα αφορά δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από δικαιώματα από μουσική, ποίηση, μυθιστορήματα, φωτογραφίες και 243 τετράδια ημερολογίου που ο τραγουδιστής, 82 ετών όταν πέθανε, διατηρούσε από την εφηβεία του. Το λεγόμενο, μάλιστα, αρχείο του Λέοναρντ Κοέν αποτιμάται σε πάνω από 48.000.000$. Σύμφωνα με τα παιδιά του, ο Cohen κατάλαβε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ότι είχε κάνει λάθος, επιτρέποντας στον Cory να έχει λόγο στις υποθέσεις του και να πάρει τον έλεγχο σχεδόν των οικονομικών και της κληρονομιάς του.
• Μια μεγάλη προσωπικότητα του βρετανικού blues, έφυγε από τη ζωή. Ο 75χρονος Ουαλός Kim Simmonds, συνιδρυτής και κιθαρίστας των Savoy Brown, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του εντέρου αν και είχε κάνει την αναγκαία χημειοθεραπεία, η οποία του στέρησε τη δύναμη να κινεί τα άκρα του.
• Δείτε το πρώτο video single που παρουσίασαν οι Winery Dogs από το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο III που θα κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου. Τίτλος του "Xanadu" κι σε όσους άρεσαν τα πρώτα 2 άλμπουμ, θα ακούσουν με ενδιαφέρον, γιατί το κομμάτι είναι καλό.







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου