ROCK INCIDENT 228: O OZZY ΑΠΟΘΥΘΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ BLACK SABBATH 13


 Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Ozzy αναφέρθηκε στο 13(2013), το τελευταίο άλμπουμ των Black Sabbath. Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε 18 ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο studio άλμπουμ τους που ήταν το Forbidden (1995). Να θυμίσουμε ότι στο 13 τραγουδιστής ήταν ο Ozzy ενώ στο Forbidden o Tony Martin. Στο 13 συμμετείχανε ακόμα οι Geezer Butler και Tony Iommi αλλά όχι ο Bill Ward που αντιμετώπιζε καρδιακά προβλήματα, με τον Ozzy να τους στέλνει ανοιχτή επιστολή, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί πλέον να παίζει (που ήταν ιατρικοί). Τη θέση  του είχε πάρει ο Brad Wilk (Rage Against the Machine, Audioslave).
   Ο Οzzy, δήλωσε ότι παρ΄όλο που συμμετείχε γράφοντας τη μουσική σε όλα τα κομμάτια (μαζί με τον Iommi και Butler) λέει «εγώ… απλώς τραγουδούσα. Ήταν σαν να γυρνούσα πίσω στο χρόνο, αλλά δεν ήταν μια τόσο καλή περίοδος όσο το παρουσιάσαμε. Τους στίχους έγραψε ο Geezer Butler, που είναι πολύ καλός σ αυτό. Οι ηχογραφήσεις του 13 δεν ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για μένα». Ήταν φανερό ότι δεν υπήρχε ο ενθουσιασμός του παρελθόντος και παρ όλο που η παραγωγή του Rick Rubin ήταν πολύ κοντά στον κλασικό  ήχο τους της δεκαετίας του 70 ,  δεν είχε τουλάχιστον ένα τραγούδι να «τραβήξει» το δίσκο. Ο Ozzy, παρ΄όλο που εκτιμά και συνδέεται με φιλία με τον παραγωγό Rick Rubin, δεν δίστασε αν επικρίνει τη δουλειά του. «Ήταν μια περίεργη εμπειρία, ειδικά όταν σου λένε να ξεχάσεις ότι είσαι heavy metal συγκρότημα» είπε ο Geezer Butler στον SiriusXM.«Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε ο Rubin. Μας έβαλε κι ακούσαμε το πρώτο άλμπουμ μας και είπε: «Βάλτε το μυαλό σας να πάει τότε που δεν υπήρχε heavy metal  και προσποιηθείτε ότι είναι το επόμενο άλμπουμ» κάτι που είναι γελοίο, λέει. " Παρά το γεγονός ότι και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος παραδέχονται την απογοήτευση για το 13, ο Ozzy δεν ενδιαφέρεται πολύ να ηχογραφήσει κι  άλλο άλμπουμ με τους Black Sabbath. «Θα έλεγα ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος και το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω πραγματικά, για να είμαι ειλικρινής, είναι ότι ο Bill Ward δεν έπαιξε στο άλμπουμ.

Δεν ήταν πραγματικά ένα άλμπουμ των Black Sabbath. Δεν λέω, μια μέρα μπορεί να μην πάμε όλοι σε ένα studio και να βρούμε το τέλειο άλμπουμ των Black Sabbath. Αλλά το 13 δεν ηχογραφήθηκε με τον τρόπο που οι Black Sabbath ηχογράφησαν τους δίσκους». 

A.Ρ.

3/10/22




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου