OLDIES BUT GOODIES: YIORGOS FAKANAS/JOURNEY/STEVE PERRY(ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ)

 

Ο Γιώργος Φακανάς είναι μια από τις σημαντικότερες  προσωπικότητές της σύγχρονης jazz, με πλούσιο δισκογραφία αλλά και δραστηριότητα. Μόνο και μόνο, οι συναυλίες και τα σεμινάρια που διοργανώνει στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑ΄Live με τη συμμετοχή σπουδαίων ονομάτων της jazz, είναι σημαντικά δείγματα μουσικού πολιτισμού. Το καινούργιο άλμπουμ του τιτλοφορείται Topaz και χωρίζεται σε 6 μέρη και 14 κομμάτια που ξεχωρίζουν από την πλούσια ενορχήστρωση και την σύνθετη δομή τους. Παρ΄όλα αυτά, το στοιχείο της μελωδίας δεν λείπει όπως το  πιάνο στο “Joyful Song” ή στο ομότιτλο κομμάτι. Σε τέτοιες κυκλοφορίες, τα ονόματα των μουσικών που συμμετέχουν ή αν προτιμάτε, καταθέτουν τη ψυχή τους, παίζουν σημαντικό ρόλο γι αυτό και τους αναφέρω: Horacio el negro Hernandez ντραμς, Steve Weinghart πιάνο, πλήκτρα, Δημήτρη Σεβδαλή πιάνο, Enrique Bu κρουστά, David Lynch σαξόφωνο, Νίνα Παρτικίου βιολί κ.α. με τον Γιώργο Φακανά να παίζει μπάσο. Το πολύ καλό κι διαφοροποιημένο εξώφυλλο ζωγράφισε ο γιός του Βασίλης. Το CD διατίθεται στα δισκοπωλεία: Ιanos, Music Corner, Beebop, CD Baby και με αντικαταβολή στο fakanasg@gmail.com Επίσης σε ψηφιακή μορφή σε όλες τις πλατφόρμες (cd Baby, Spotify, Apple Music, Amazon, Pandora, Bandcamp, Deezer κλπ). Θα πρέπει να αναφέρω ότι η έκδοση digipack και το ένθετο είναι υψηλής ποιότητας, αντίστοιχο του μουσικού περιεχόμενου.  


Κι ενώ το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα των Journey έχει ανακοινώσει τη Freedom Tour 2023 με special καλεσμένους τους Toto, στις 9 Δεκεμβρίου 2022 θα κυκλοφορήσουν σε CD/DVD, Blu-ray και βινύλιο την εμφάνισή τους στο Lollapalooza festival του Chicago, με τίτλο Live In Concert At Lollapalooza.  Η σύνθεσή τους σε αυτή τη συναυλία ήταν Neal Schon κιθάρα, Jonathan Cain πλήκτρα, Arnel Pineda τραγούδι, Deen Castronovo ντραμς, Narada Michael Walden ντραμς, Marco Mendoza μπάσο και Jason Derlatka πλήκτρα/φωνητικά. Μερικ΄’ από τα τραγούδια που ακούγονται είναι και τα: Separate Ways (Worlds Apart), Only The Young, Be Good To Yourself, Lights, Who's Crying Now, Wheel In The Sky, Ask The Lonely, Open Arms, Faithfully, Any Way You Want It,  Don't Stop Believin' κ.α.
Ο πρώην τραγουδιστής των Journey, Steve Perry επανακυκλοφορεί σε deluxe έκδοση το χριστουγεννιάτικο άλμπουμ τουThe Season" με 2 παρά πάνω τραγούδια (bonus), τα "Maybe This Year" και το"This Christmas", διασκευή της παλιάς επιτυχία του the Donny Hathaway  .

Α.Ρ.

31/10/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου