NEWS OF THE WORLD (5/10/22)

 

• Οι Metallica ανακοίνωσαν μια συναυλία όπου θα τιμήσουν τη μνήμη τοy ιδρυτή της Megaforce Records, Jonny Zazula, που βοήθησε πολύ το συγκρότημα στο ξεκίνημά του καθώς και τη σύζυγό του Marsha.  Στη συναυλία θα παίξουν αποκλειστικά με τραγούδια από την περίοδο ’83-’84, ενώ support θα είναι οι Raven με τους οποίους περιόδευαν εκείνη την εποχή.
 • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η σπουδαία τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της country Loretta Lynn, η οποία για 6 σχεδόν δεκαετίες είχε επιτυχίες με πρώτη και καλύτερη το «Coal Miner’s Daughter» που το 1980 γυρίστηκε η ομότιτλη ταινία που βασίστηκε στη ζωή της με την Cissy Spacek στον πρωταγωνιστικό ρόλο για τον οποίο κέρδισε το βραβείο Oscar. Άλλες μεγάλες επιτυχίες της ήταν τα «You Ain’t Woman Enough (To Take My Man)», «Don’t Come Home A-Drinkin (With Lovin’ on Your Mind)» και «One’s on the Way»,«Fist City», ενώ το άλμπουμ της Van Lear Rose (2004) που ήταν το 42(!) στη δισκογραφία της, το ηχογράφησε με παραγωγό τον. Ήταν υποψήφια 18 φορές για βραβείο Grammy, το οποίο κέρδισε τρεις φορές.
• Δείτε το καινούργιο video single που παρουσίασαν οι Skid Row για το τραγούδι τους  "Time Bomb" από το επερχόμενο άλμπουμ τους The Gang's All Her που κυκλοφόρησε στις 28  Σεπτεμβρίου.
• Να και κάτι που δεν ξέραμε. Ο μπασίστας των Sabaton, Pär Sundström επιβεβαίωσε ότι και τα 5 μέλη(!) του συγκροτήματος, έχουν tattoo με τους…Van Halen.
• Οι Ayreon του mastermind Arjen Lucassen παρουσίασαν το lyric video για το κομμάτι «Into The Black Hole¨με ερμηνευτή τον Bruce Dickinson. Το κομμάτι προέρχεται από  την remixed και remastered επανακυκλοφορία του άλμπουμ Universal Migrator, Pt. I & 2 που θα βγει στα καταστήματα στις 18 Νοεμβρίου."Το Into the Black Hole είναι το αγαπημένο κομμάτι μου από το Flight Of The Migrator, κυρίως λόγω της ερμηνείας του Bruce Dickinson που μου έκανε την τιμή να δεχτεί και να τραγουδήσει. Το τραγούδι κι η ερμηνεία του διαφέρουν από τα τραγούδια των Iron Maiden και αν το ακούσεις προσεκτικά, το καινούργιο remix έχει διαφορές με την παλαιά έκδοση του τραγουδιού». Εκτός του Dickinson στο άλμπουμ τραγουδούν οι Lana Lane, Russell Allen (Symphony X), Damian Wilson (Threshold), Ralf Scheepers (Primal Fear), Andi Deris (Helloween), Fabio Lione (Rhapsody of Fire) και Timo Kotipelto (Stratovarius).
Το Universal Migrator, Pt. I & 2 θα επανακυκλοφορήσει box set περιορισμένης έκδοσης 1.000 αντιτύπων μe 2πλό cd και Bonus cd, 56σέλιδο, dvd και σε 2πλό βινύλιο.
• Την τελευταία του περιοδεία ετοιμάζει ο Peter Frampton, περιοδεία που διέκοψε το 2020 λόγω της πανδημίας. Μιλώντας στο Guitar.com,αποκάλυψε ότι πάσχει από  μια εκφυλιστική μυϊκή νόσο που τον επηρεάζει στην κίνηση.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο ντράμερ και συνιδρυτικό μέλος των Doobie Brothers John Hartman.
• Αξίζει να δείτε το 2o μέρος του making of του καινούργιου άλμπουμ του Ozzy όπου μιλάει για το καινούργιο άλμπουμ του "Patient Number 9".
•  Αγωγή κατά των Neal Schon και Jonathan Cain κατέθεσε ο πρώην τραγουδιστής των Journey, Steve Perry, ζητώντας να μην χρησιμοποιούν 20 εμπορικά σήματα σε 20 από τα μεγαλύτερα τραγούδια του γκρουπ. Οι Schon και Cain, μέσω της εταιρείας τους Freedom JN LLC, κατέχουν τις καταχωρίσεις εμπορικών σημάτων σε πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του JOURNEY, καλύπτοντας τη χρήση των ονομάτων σε μπλουζάκια, hoodies και άλλες μορφές ένδυσης, διευκολύνοντας το συγκρότημα να μηνύσει κάποιον που πουλάει. αυτά τα στοιχεία. Το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ εξέδωσε τις καταχωρίσεις μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου. Στην αναφορά του, ο Perry ισχυρίζεται ότι το τρίο είχε μια συμφωνία που απαιτούσε ομόφωνη συγκατάθεση για οποιαδήποτε επιχειρηματική απόφαση που σχετίζεται με τα εμπορικά σήματα και ότι δεν είχε εξουσιοδοτήσει την εν λόγω συγκατάθεση. Κατηγορεί επίσης τους Schon και Cain για "απάτη στο γραφείο εμπορικών σημάτων" με ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα. Η αναφορά του Perry σημειώνει: "Κανένας εταίρος δεν μπορεί να εξουσιοδοτήσει, να εγκρίνει ή να απορρίψει οποιαδήποτε χρήση ή εκμετάλλευση, ή να παραχωρήσει ή να εκχωρήσει δικαιώματα σε ή σε οποιαδήποτε σύνθεση ομάδας, εν όλω ή εν μέρει, (συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, των τίτλων τους) σε σχέση με οποιοδήποτε προϊόν ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη, γραπτή, ομόφωνη συγκατάθεση όλων των εταίρων."

• Οι Alter Bridge παρουσίασαν το lyric video για το τραγούδι τους "Sin After Sin" από το επερχόμενο έβδομο άλμπουμ τους Pawns & Kings που θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου.







Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου