GEOFF TATE: GAGARIN 14/10/22 O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ


Πηγαίνοντας στο Gagarin για να δω τον Geoff Tate, δύο ερωτήματα είχα στο μυαλό μου: Σε τι κατάσταση θα ήταν η φωνή του 62χρονου ερμηνευτή και κατά πόσο το καινούργιο συγκρότημα του θα μπορούσε να αποδώσει, μουσικά και συναισθηματικά, τα τραγούδια των ιστορικών άλμπουμ των Queenrsych, Rage fro Order και Empire που αποτελούσαν το θέμα αυτής της περιοδείας. Σε ένα Gagarin με τουλάχιστον 900 ανθρώπους, σημειώστε οι περισσότεροι δεν είχαν γεννηθεί όταν κυκλοφόρησαν τα 2 άλμπουμ(!) αλλά ήξεραν τους στίχους(!), ο Tate απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται τη φωνή του και να την κρατάει σε πολύ καλή κατάσταση αλλά και η νεανική μπάντα του, απέδωσε με τον πρέποντα τρόπο, χωρίς σε κανένα σημείο να χαθεί η μαγεία των συνθέσεων. Ακολουθώντας το track list των δίσκων, από το εναρκτήριο τραγούδι («Walk In The Shadows») καταλάβαμε ότι η βραδιά θα ήταν καλή καθώς τραγούδι προς τραγούδι, ο Tate ανέβαζε(!) την απόδοσή του, με τα «Whisper» και «Gonna Get Close To You» να είναι ιδιαίτερα ξεχωριστά. Με το τέλος του Rage for Order ακολούθησε ένα διάλειμμα 20 λεπτών, για να ξεκινήσει το Empire, ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του ιδιώματος. «Best I Can», «Jet City Woman», «Another Rainy Night», «Empire», «Anybody Listening» και «Silent Lucidity» ήταν τα κομμάτια που σχεδόν όλο το Gagarin τραγουδούσε τους στίχους του, με τον Tate και τους μουσικούς του να έχουν ανέβει επίπεδο ερμηνείας και διάθεσης γιατί στο πρώτο μέρος ήταν συγκρατημένοι, ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα μου έδωσαν. Η μια και μοναδική παρατήρηση που έχω ήταν ότι προτιμούσα να ακούσω το «Silent Lucidity» με ακουστική κιθάρα κι όχι με ηλεκτρική γιατί έχασε τη συναισθηματική της φόρτιση. Απόψεις! Για το encore κράτησε τα κλασικά «Last Time In Paris», «Take Hold Of The Flame» και «Queen Of The Reich» τα οποία ο κόσμος περίμενε πως και πως για να τραγουδήσει. Η συναυλία από κάθε άποψη ήταν πολύ καλή αφού ο ήχος και ο φωτισμός ένα επίπεδο πάνω από τις περσινές συναυλίες στον ίδιο χώρο αφού έγινε αναβάθμιση της ποιότητας και των μηχανημάτων τους. Φεύγοντας ευχαριστημένοι από αυτό που είδαμε κι ακούσαμε, στο μυαλό μου ήλθε η υποθετική ερώτηση «τι κόσμο και τι ανταπόκρισή θα είχε μια συναυλία των σημερινών Queesryche,με τον LaTorre που θα έπαιζε 4 τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο τους και κάποια παλαιότερα της χρυσής εποχής τους”; Αναπάντητο ερώτημα! 


Φεύγοντας, είδα στο χώρο που πούλαγαν t-shirts και cd, μια άσπρη σελίδα που έγραφε meet and greed με το συγκρότημα 100€.  

Κείμενο: Αλέξανδρος Ριχάρδος

Φωτό: Γιά ννης Μπίθας

17/10/22

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Στην υποθετική ερώτηση «τι κόσμο και τι ανταπόκρισή θα είχε μια συναυλία των σημερινών Queesryche,με τον LaTorre που θα έπαιζε 4 τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο τους και κάποια παλαιότερα της χρυσής εποχής τους”; απαντώ: άντε...τους μισούς....ειδικά όσοι τους θαυμάσαμε στα ντουζένια τους(και προσωπικά...) ούτε απέξω ....όσο για τα 100 ευρώ....πρέπει και αυτοί κάπως να ζήσουν...οι "παχιές αγελάδες" ψόφησαν, ειδικά με τα download for free :( ....συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα γραφόμενα...σε συνέχεια όσων είπαμε και δια ζώσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή