NEWS OF THE WORLD (14/7/22)

 

• Μόλις 3 ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή της με το συγκρότημα του Alice Cooper, η κιθαρίστρια Nita Strauss, ανακοίνωσε την αποχώρησή της μετά το τέλος της περιοδείας. Παράλληλα ανακοίνωσε και την αναβολή της περιοδείας του προσωπικού της συγκροτήματος. Η 35χρονη Strauss διέψευσε τυχόν φήμες περί εγκυμοσύνης της και είπε ότι σύντομα θα έχουμε νέα της. Ο Alice Cooper κάλυψε το κενό της με την επαναπρόσληψη ενός παλαιότερου κιθαρίστα του, του Kane Roberts ο οποίος θα τον συνοδεύσει στην αμερικάνικη περιοδεία του με τους τρεις κιθαρίστες που θα παίζουν μαζί του να είναι οι Kane Roberts, Ryan Roxie και Tommy Henriksen. Φωτό: Γιάννης Μπίθας
• Η παρουσία του Master Of Puppets των Metallica στη σειρά του Netflix,  Stranger Things, «ανέστησε» τις πωλήσεις του άλμπουμ, 36 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του. Το κομμάτι είναι στο Νο55 του Spotify Top 50 Global chart.

• Οι «καινούργιοι» Skid Row με τραγουδιστή τον Erik Grönwall που αντικατέστησε τον ZP Theart, παρουσίασαν το video single, "Tear It Down" μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους The Gang's All Here που θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών η σαξοφωνίστρια Barbara Thompson, η οποία τα τελευταία χρόνια υπέφερε από Parkinson. Η Thompson ήταν σύζυγος του ιδρυτή και ντράμερ των Colosseum, Jon Hiseman και εκτός των Colosseum είχε παίξει με τους Manfred Mann's Earth Band (στα άλμπουμ The Roaring Silence και Chance) και Keef Hartley Band.

• Δείτε τους Guns’n’Roses να παίζουν το "Sweet Child O' Mine" από τη συναυλία τους στο Marlay Park του Δουβλίνου. Η βιντεοσκόπηση έγινε από τις πρώτες γραμμές θεατών και είναι επαγγελματική.

• Με σοβαρή ασθένεια που δεν κατονομάστηκε, διαγνώστηκε ο κιθαρίστας των King’s X, Ty Tabor και το συγκρότημα ανέβαλλε τις υπόλοιπες ημερομηνίες της αμερικάνικης περιοδείας του. Οι King’s X  πρόσφατα ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου τους Three Sides Of One για τις 2 Σεπτεμβρίου.
• Το πρώτο του βιβλίο θα κυκλοφορήσει ο Robert Fripp των King Crimson. Τίτλος του The Guitar Circle και στις 554(!) σελίδες του, ο Fripp αναλύει το παίξιμό του, τις συνεργασίες του, ιστορίες από τους King Crimson κ.α. Το βιβλίο θα εκδοθεί την 1η Σεπτεμβρίου από την Panegyric Publishing.
• Δείτε το καινούργιο video single των Within Temptation με τίτλο "Don't Pray For Me".
• Μια ενδιαφέρουσα επανασύνδεση είναι αυτή του κιθαρίστα των Dream Theater, John Petrucci με τον πρώην ντράμερ του συγκροτήματος Mike Portnoy. O Petrucci βγαίνει περιοδεία στην Αμερική για να προωθήσει το προσωπικό του άλμπουμ Terminal Velocity και τον κάλεσε να παίξει ντραμς. Μαζί τους ο μπασίστας Dave LaRue. Την περιοδεία θα ανοίξουν οι Meanstreak που συμμετέχουν…κρατηθείτε, η κιθαρίστρια Marlene Portnoy (σύζυγος του Mike), η επίσης κιθαρίστρια Rena Sands (σύζυγος του Petrucci), η τραγουδίστρια Bettina France, η μπασίστρια Martens Myung (σύζυγος του John Myung) και η ντράμερ Yael (ελεύθερη!).

• Την πρώτη συναυλία μετά από 11 χρόνια απουσίας, έδωσαν οι Rage Against The Machine, παίζοντας στις 9 Ιουλίου στο Alpine Valley Music Theater του Wisconsin, μπροστά σε 37.000 κόσμο! Μεταξύ των 16 τραγουδιών που έπαιξαν ήταν και τα Bombtrack (με αυτό ξεκίνησαν), Bullet In The Head, Guerrilla Radio, Calm Like A Bomb, The Ghost Of Tom Joad, Sleep Now In The Fire και Killing In The Name. Όμως στη δεύτερη κιόλας συναυλίας τους, ο Zack de la Rocha, τραυματίστηκε στο πόδι κι αναγκάστηκε να τραγουδάει καθισμένος πάνω σε ένα ηχείο.Ο Zack de la Rocha φαίνεται ότι τραυματίστηκε αφού οι Rage Against The Machine είχαν παίξει τέσσερα τραγούδια στο «United Center» του Σικάγο και είχαν ξεκινήσει το «Bullet In The Head», ένα κλασικό τραγούδι από το πρώτο άλμπουμ τους, του 1992.Προσπάθησε να σταθεί σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης συναυλίας, αλλά δεν μπορούσε να ασκήσει βάρος στο τραυματισμένο πόδι του και  τελικά μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος από τη σκηνή στο τέλος της συναυλίας.

• Μεσούσης της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, την Παρασκευή 15 Ιουλίου παίζουν στην Αθήνα, οι Dead Daisies παρουσίασαν το καινούργιο video single τους που είναι το “Shine On”.







 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου