NEWS OF THE WORLD (3/2/22)


• Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του συνιδρυτή της Megaforce Records, Jon Zazula, γνωστού και ως “Jonny Z” που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στη Florida σε ηλικία 69 ετών. Οι παλαιότεροι ξέρουν ότι η Megaforce ήταν η εταιρεία από την οποία ξεκίνησαν την καριέρα τους οι Metallica κυκλοφορώντας τα πρώτα δυο τους άλμπουμ, “Kill ‘Em All” και “Ride The Lightning” ενώ φιλοξένησε ακόμα ονόματα όπως Anthrax, Testament, Overkill, Ministry, King’s X, Stormtroopers Of Death, Raven αλλά και ο Ace Frehley. Ξεκίνησε από το Bronx της Νέας Υόρκης, βρήκε δουλειά στη Wall Street, ενώ λίγο αργότερα άρχισε να πουλάει δίσκους σε παζάρια για να συντηρήσει την οικογένειά του. Η γυναίκα του Marsha, πέθανε πέρσι, ανακάλυψαν από ένα demo τους Metallica, ίδρυσαν τη Megaforce Records το 1983 και αργότερα κυκλοφόρησαν το “Kill ‘Em All”. To 2019 κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του “Heavy Tales: The Metal. The Music. The Madness. As Lived By Jon Zazula”.
• Τον Ιούνιο ξεκινούν τα γυρίσματα για την ταινία “The Real Me” που βασίζεται στη ζωή του ντράμερ των Who, Keith Moon. Οι Pete Townshed και Roger Daltrey θα είναι οι executive producers, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Paul Whittington (The Crown, White House Farm) και το σενάριο έγραψε ο Jeff Pope. Η ιδέα για την ταινία υπήρχε πολλά χρόνια και σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Daltrey είχε δηλώσει σχετικά με τον πρωταγωνιστή: «θα είναι ένας πολύ απαιτητικός ρόλος για τον ηθοποιό και τα μάτια τους. Γιατί η επιλογή θα πρέπει να γίνει με βάση τα μάτια του, γιατί ο Moon είχε πολύ εκφραστικά μάτια».
• Δείτε κι ακούστε το ακουστικό video για το κλασικό τραγούδι των U2 Sunday Bloody Sunday, που εδώ ερμηνεύουν οι Bono και Edge το οποίο ανέβασαν Instagram της μπάντας με το σχόλιο "30 January 2022 - With love, Bono & Edge". Να υπενθυμίσουμε ότι αυτή την ημερομηνία έγινε το αιματοκύλισμα στη Βόρεια Ιρλανδία όπου Βρετανοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν 14 άοπλους πολίτες, ενώ τραυμάτισαν άλλους 12 στο Bogside του Derry. «Το τραγούδι θα το παίζουμε όπου υπάρχουν rock fans από το Sarajevo έως την Τεχεράνη, ενώ οι στίχοι με τον καιρό προσαρμόζονται στα επίκαιρα δεδομένα».
• Ενώ ο George Lynch συνεχίζει να εμφανίζεται με τους Dokken παίζοντας 3 τραγούδια ανά συναυλία, ανακοίνωσε τη δημιουργία του προσωπικού σχήματος που ονομάζονται George Lynch and the Electric Freedom κι αποτελούνται από τους Andrew Freeman (Last in Line) τραγούδι, Jimmy D'Anda (Bulletboys) μπάσο και Rob DeLuca (Sebastian Bach, UFO), ντραμς.
• Μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Neil Young να αποσύρει τα τραγούδια τους από το Spotify λόγω θέσης της εφαρμογής να διαδώσει ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του Covid19, δίπλα του τάσσονται κι οι Nils Lofgren, David Crosby, Sebastian Back, Joni Mitchell κι ακολουθούν κι άλλοι που αποσύρουν τα τραγούδια τους.
• Δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ των Jethro Tull κι ο Ian Anderson είπε ότι έχει έτοιμο(!) υλικό για το καινούργιο που θα κυκλοφορήσει το 2023!
• Οι Carl Palmer και Geoff Downes θα περιοδεύσουν μαζί, γιορτάζοντας τα 40 χρόνιας των Asia. Μαζί τους ο μπασίστας των Yes, Billy Sherwood κι ο πρώην κιθαρίστας του Keith Emerson, Marc Bonilla.
• Ο Geoff Tate αποκάλυψε ότι έχει προσφερθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό σε αυτόν και στους Queensryche για μια reunion περιοδεία , ποσό που είναι τόσο μεγάλο που δεν θα ξανά χρειαστεί να δουλέψουν! Όμως κάποιοι από τους Queensryche απέρριψαν την προσφορά και μετά από αυτό δύσκολα θα υπάρξει επανασύνδεση.
• Δείτε κι ακούστε την Βασιλική Φρουρά του Buckingham, να αποτίει φόρο τιμής στον Meat Loaf, παίζοντας το “I’d Do Anything for Love (But I Won't Do That)”.


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο πιανίστας Hargus “Pig” Robbins, tπου είχε παίξει στο άλμπουμ του Bob Dylan, Blonde on Blonde, κι ιδιαίτερα στο τραγούδι “Rainy Day Women #12 & 35” με το saloon-style ήχο. Ο Robbins ήταν τυφλός από τα 3 χρόνια του, μετά από ατύχημα με μαχαίρι και στα 7 του πήρε ντα πρώτα μαθήματα πιάνου. Είχε παίξει ακόμα σε δίσκους των George Jones, Patsy Cline, Loretta Lynn, Conway Twitty, Kenny Rogers και Tammy Wynette.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, πλήρης ημερών, ο ντράμερ Philip Paul που είχε παίξει στις πρωτότυπες ηχογραφήσεις των τραγουδιών “The Twist”και “Fever”. Έπαιξε σε περισσότερες από 350 ηχογραφήσεις και δούλεψε με ονόματα όπως Hank Ballard, Milt Buckner, Freddie King, Chubby Checker, Grandpa Jones, Cowboy Copas και Bonnie Lou.
• Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος) παίζουν οι Fundracar x Bazooka. Εισιτήρια: 10€ (περιορισμένα early birds), 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο). Προπώληση από το δίκτυο Viva:• Online στο bit.ly/3KNTmbE. Τηλεφωνικά στο 11876. Φυσικά σημεία: Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s, Viva Spot Τεχνόπολης
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, ο παραγωγός Kit Woolven που είχε δουλέψει σε άλμπουμ των David Bowie (Scary Monsters), David Gilmour (About Face), Magnum (On A Storyteller’s Night, Hazel O'Connor, Thin Lizzy και Philip Lynott. Έφτιαξε το όνομά του δουλεύοντας σαν μηχανικός στοπ άλμπουμ των Thin Lizzy, Black Rose: A Rock Legend (1979),κι μετά έκανε παραγωγή στο Chinatown κι επιμελήθηκε της συλλογής Αdventures of Thin Lizzy αλλά και του Thin Lizzy Live. Συνδέθηκε στενά με φιλία με τον Philip Lynott και έκανε παραγωγή και στα 2 προσωπικά άλμπουμ του. Είχε ακόμα δουλέψει με τους The Radiators from Space, UFO, Tony Iommi, Cradle of Filth, Chrome Molly, The Guana Batz, Cathedral και Anathema.
 • Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για το Rock And Roll Hall Of Fame 2022. Η αλφαβητική σειρά των ονομάτων είναι η ακόλουθη::
BECK
PAT BENATAR
KATE BUSH
DEVO
DURAN DURAN
EMINEM
EURYTHMICS
JUDAS PRIEST
FELA KUTI
MC5
NEW YORK DOLLS
DOLLY PARTON
RAGE AGAINST THE MACHINE
LIONEL RICHIE
CARLY SIMON
A TRIBE CALLED QUEST
DIONNE WARWICK
Οι Judas Priest ήταν υποψήφιοι και το 2020, αλλά απέτυχαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι η επιτροπή ανακοίνωσε και τα ονόματα των μελών που θα γίνουν μέλη. Για τους Judas Priest είναι οι Rob Halford, Ian Hill, Glenn Tipton, Scott Travis, K.K. Downing,  Les Binks και Dave Holland. Για τους New York Dolls υποψήφιοι είναι τα μέλη David Johansen, Arthur "Killer" Kane, Billy Murcia, Jerry Nolan, Sylvain Sylvain κι ο Johnny Thunders, ενώ για τους MC5 οι Michael Davis και Wayne Kramer. Με τις ευχές μας και για τους 3.

• Σε σοβαρή εγχείρηση πρόκειται να υποβληθεί ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Y&T, Dave Meniketti γι αυτό κι ακύρωσαν σειρά συναυλιών. Δεν ανακοινώθηκε σε τι είδους εγχείρηση πρόκειται να υποβληθεί αλλά από το ύφος του Δελτίου Τύπου πρέπει να είναι σοβαρή.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου