ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: KIRK HAMMETT(METALLICA)/ RONNIE ROMERO (RAINBOW)/BLACK SWAN

Την κυκλοφορία ενός instrumental EP με τέσσερα κομμάτια και τίτλο Portals ανακοίνωσε ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett για την Record Store Day (Σάββατο 23 Απριλίου). To Portals θα είναι διαθέσιμο σε ψηφιακές πλατφόρμες, σε CD και σε EP βινύλιο χρώματος μπλε ωκεανού (!) κι εκτός από τα καταστήματα δίσκων μπορείτε να το παραγγείλετε κι από το Metallica.com. Λέει ο Hammett: «Αρχικά, πριν την ιδέα για ένα σόλο EP, εμπνεύστηκα από την ανάγκη να δημιουργήσω κάποιο είδος μουσικής soundtrack που θα συνοδεύει τη συλλογή The Kirk Hammett για την πρώτη έκθεση «It's Alive» στο Μουσείο Peabody Essex, Salem, Massachusetts το 2017. Ήθελα νασυνθέσω μουσική που θα ακουγόταν καθώς οι άνθρωποι εποσκέπτονται την έκθεση. Κάθισα ένα βράδυ και πριν το καταλάβω είχα συνθέσει 2 κομμάτια. Μετά από αυτό, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να δημιουργήσω διαφορετικές μουσικές για soundtrack κι αυτά τα τραγούδια τα ονόμασα "audio cinematic".


Τον πρώτο προσωπικό του δίσκο ετοίμασε ο τραγουδιστής των Rainbow, Lords of Black, Sunstrom) Ronnie Romero. Τίτλος του Raised On Radio, ημερομηνία κυκλοφορίας του η 15η Απριλίου και πρώτο video single η διασκευή του στο τραγούδι των Bad Company, "No Smoke Without A Fire". Και τα 11 τραγούδια του άλμπουμ είναι διασκευές (I was born to love you –Queen, Voices-Russ Ballard, Play the Game Tonight –Kansas, Gypsy – Uriah Heep,  Since I've Been Loving You – LedZeppelin κ.α. «Το "Raised On Radio" περιέχει αγαπημένα μου τραγούδια που έχουν ξεχωριστό ύφος αλλά και μου θυμίζουν τις ημέρες ποπυ ήμουν μικρός κι άκουγα δίσκους». Τον συνοδεύουν Srdjan Brankovic κιθάρα(Big Deal, Alogia), Javi Garcia μπάσο (πρώην Lords of Black), Andy C ντραμς (πρώην Lords of Black και ο κλασικός Alessandro Del Vecchio πλήκτρα, παραγωγή, μίξη και mastering. Ο πρόεδρος της Frontiers που θα κυκλοφορήσει το δίσκο, Serafino Perugino, συζητούσε την ιδέα ενός άλμπουμ με τον Romero από το 2020 και μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Afterlife των Sunstrom, το βάλανε μπροστά.


Το συγκρότημα που σχημάτισαν οι Robin McAuley, Reb Beach κιθάρα(Winger, Whitgesnake), Jeff Pilson μπάσο(Foreigenr, Dokken), κι ο ντράμερ Matt Starr (Ace Frehley, Mr.Big), οι Black Swan επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο. Τίτλος του "Generation Mind" και ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι η 8 Απριλίου.

9/2/22

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου