CIRCUS OF POWER: SLEAZATO HARD ROCK

 

Δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θυμάσαι τους Circus of Power, πέραν των 2 πρώτων 2 άλμπουμ τους, αλλά σίγουρα για τους fans του hard rock, είχαν λόγο ύπαρξης. Σχηματίστηκαν στη Νέα Υόρκη το 1986 και κυκλοφόρησαν συνολικά 4 άλμπουμ, με τα πρώτα 2 να ξεχωρίζουν. Ο ήχος τους ήταν βρώμικο sleaze rock πολύ κοντά σε αυτόν των Cult, D-A-D και Guns N' Roses, με τους αντίστοιχους στίχους. Τους υπέγραψε η RCA και το 1988 κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους (Νο 185 Αμερική), ένα άλμπουμ με ήχο που τότε ¨ακουγόταν¨ πολύ και απέσπασε καλές κριτικές από τα περιοδικά. Παρ΄όλο το άλμπουμ ήταν καλό, δεν «τράβηξε» και έβαλαν όλες τις δυνάμεις του στο επόμενο που ήταν το Vices(1990) που κι  αυτό αγνοήθηκε, αν και άξιζε. Η κυκλοφορία του συνδυάστηκε με περιοδεία με τους Black Sabbath (εποχής Tyr) αλλά το 1991 «χτυπήθηκαν» από τη λαίλαπα του grunge και εναλλακτικού rock για να ακολουθήσει το άλμπουμ Magic and Madness (1993) και να διαλυθούν το 1995, όταν το grunge είχε αρχίσει να ατονεί.


Το 2010 ο τραγουδιστής Alex Mitchell (εργάζεται  σε συνεργείο που δουλεύει σε κινηματογραφικά studio και κτίζει σκηνικά) επανασχημάτισε το συγκρότημα, κυκλοφορόντας το άλμπουμ Four (2017), ενώ όλα αυτά τα χρόνια έπαιζαν σε διάφορα festival στην Αμερική.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Οι Circus of Power  δεν τα κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους, έστω μια επιτυχία τους. Μνημονεύονται γενικά σαν το βρώμικο sleaze rock συγκρότημα, χωρίς να ξέρει σχεδόν κανείς έστω ένα τραγούδι τους.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Circus of Power  (1988)
Vices (1990)
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ   
13/12/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου