WARLORD – LIVE IN ATHENS 2013: ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙ LIVE ΑΛΜΠΟΥΜ - ΑΠΩΘΗΜΕΝΟ

 

Βασική αρχή: Αν δεν έγραφε ο Χάρης Πρασούλας στη στήλη του, Sun Knight στο Metal Hammer για τους Warlord, πιθανότατα σήμερα να τους ήξεραν ελάχιστοι!
Ένα φορτισμένο συναισθηματικά διήμερο (27 και 28 Απριλίου 2013) στο Gagarin, έχει μεταφερθεί με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό το 2πλό cd που συνοδεύεται και από το dvd της συναυλίας και καταθέτει τόσο την απαράμιλλη διάθεση του κοινού να αποθεώσει το συγκρότημα, αλλά και το ΑΨΟΓΟ παίξιμο τους. Όταν έκλεισαν τα φώτα, δεν κύτταγα τη σκηνή αλλά τον κόσμο δίπλα μου που όσο κι αν ακούγεται περίεργο και υπερβολικό, ήταν συγκινημένος! Το εναρκτήριο τραγούδι “Deliver us from evil” δίνει το έναυσμα για να ακολουθήσουν τα “Winter tears, Child if the Damned” και “Penny for a Poor Man” που δείχνει ότι το συγκρότημα έχει βρει το ρυθμό του κι έχει ζεσταθεί. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά ήδη ο Giles Lavery που έχει επιφορτιστεί το δύσκολο έργο να ερμηνεύσει τραγούδια που έχουν ηχογραφηθεί από 3(!) άλλους τραγουδιστές και χωρίς να είναι ο χαρισματικός ερμηνευτής, θεωρώ όταν τα πήγε αρκετά καλά. Δεν νομίζω να μπορούσε να πάει καλύτερα. Ο Bill Tsamis που ήταν το κεντρικό πρόσωπο και τις 2 βραδιές, ήταν  στατικός και προσηλωμένος στο παίξιμό του, εξαιρετικά προσγειωμένος και ταπεινόφρων (σ.σ. έκανα μαζί του μεγάλη συνέντευξη) εκεί δεξιά της σκηνής με το  παίξιμό του. Ο Mark Zonder με τον ήχο του στιγμάτισε τις studio εκτελέσεις των τραγουδιών, αναπαρήγαγε τον ήχο του, ο δε μπασίστας Philip Bynoe με προιστορία σε δίσκους και συναυλίες του Steve Vai, κράταγε το background ήχο. Τον ήχο συμπλήρωσαν ο δεύτερος κιθαρίστας Paolo Viani κι ο Άγγελος Βαφειάδης στα πλήκτρα. Κι αφού παρουσιάστηκε το line up εκείνης της βραδιάς, να επανέλθουμε στα τραγούδια με το "Black Mass" που ήταν από τις δυνατές στιγμές όπως και τα “Lost and Lonely Days”, “Aliens’, “Kill Zone”, “War in Heaven”, ….τραγούδια-ύμνοι που πολλούς από εμάς αποτέλεσαν πόλο έλξης για να τους ανακαλύψουμε. Φυσικά εκτιμούμε την άψογη και άκρως επαγγελματική απόδοση της μπάντας και μπορούμε πλέον να αισθανόμαστε λίγο περισσότερο πλήρεις σαν οπαδοί αυτής της μουσικής, από τη στιγμή που καταφέραμε να ικανοποιήσουμε ακόμη ένα από τα μεγάλα συναυλιακά μας απωθημένα.
TRIVIA


  • To ’70.000 Sorrows” που κλείνει το 2ο cd προέρχεται από live ηχογράφηση του 2014 με τη φωνή του Νίκου Λεπτού.
  • Tο DVD προέρχεται από τη δεύτερη μέρα (28 Απριλίου), πιθανόν για να διορθώσουν λάθη στα ήχο/φώτα της πρώτης ημέρας. Πάντως και τις 2 ημέρες, ο παλμός και οι φωνές του κόσμου, κάλυπταν(!) τον ήχο τους κι αυτό δεν περνάει στο DVD!

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/11/21


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου