NEWS OF THE WORLD (25/11/21)


• Το 1.000.000.000 (1 δις) streams έφθασε στο  Spotify το τραγούδι των Toto 'Africa' και απονεμήθηκε η σχετική αναμνηστική πλάκα.

• Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών το πρώτο ελληνικό τεύχος του περιοδικού Rolling Stone Greece με δική του δημοσιογραφική ύλη αλλά και επιλεγμένη αποκλειστική ύλη, μεταφρασμένη από το αμερικανικό τεύχος του ίδιου μήνα. Θα είναι μηνιαίο (όπως και στην Αμερική) και θα κυκλοφορεί το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα με την ενισχυμένη έκδοση της «Εφ.Συν.», των 3,9 ευρώ. Θα τυπώνεται σε μεγάλο σχήμα και με ακριβό χαρτί, όπως ακριβώς είναι και το αμερικανικό περιοδικό. Εκτός από την Αμερική βγαίνει και σε ακόμα πολλές χώρες, όπως (στην Ευρώπη) Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και από τον Σεπτέμβρη του 2021 και στη Μεγάλη Βρετανία.

• Δείτε τον πρώην κιθαρίστα των Whitesnkae και Alaska, Bernie Marsden να παρουσιάζει το καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο “Chess” που θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου.

• Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά επανεκδόσεων έχει η Rock Candy Records για αυτόν το μήνα. Το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ του άλμπουμ του Eric Martin(1985) που κυκλοφόρησε πριν γίνει τραγουδιστής στους Mr.Big. Τα πρώτα δύο άλμπουμ των Καναδών Loverboy, το ομότιτλο του 1980 που πούλησε περισότ4ρα από 2.000.000 αντίτυπα και έβγαλε επιτυχίες όπως τα ‘The Kid Is Hot Tonight’ και το κλασικό ‘Turn Me Loose’ καθώς και το δεύτερο άλμπουμ τους Get lucky (1981) με τις επιτυχίες ‘When It’s Over’, ‘Gangs In The Street’ και ‘Working For The Weekend’.
Τέλος, επανεκδίδονται τo δεύτερο και τρίτο άλμπουμ των Britny Fox, το πρώτο που κυκλοφόρησε το 1988 με τις επιτυχίες ‘Long Way To Love’, ‘Girlschool’ και τη διασκευή τους στη μεγάλη επιτυχία των Slade, "Gudbuy T'Jane". Τέλος επανακυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ τους Boys in the Heat (1989), όλα με πλούσια ένθετα και remastered.
• Η περίφημη μάσκα που κοσμεί τα εξώφυλλα των Quiet Riot πουλήθηκε αντί του ποσού των $50.000. Ουκ ολίγα!
• Οι Wolfmother του ο Andrew Stockdale έχουν καινούργιο άλμπουμ με τίτλο Rock Out που κυκλοφόρησε "Χωρίς εταιρεία, χωρίς διανομέα, χωρίς μάνατζερ, και με έναν 19χρονο ηχολήπτη που είναι τώρα 20". Και εξακολουθεί να ακούγεται σαν Wolfmother!

• Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Bachman Turner Overdrive, Randy Bachman, μετά από 45 χρόνια(!)  βρήκε την κιθάρα του, μια Gretsch 6120 του 1957 σε χρώμα πορτοκαλί σαν της κολοκύθας με την οποία είχε μάθει να παίζει! Το1976 η κιθάρα του κλάπηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου που έμενε κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας και έκτοτε τα ίχνη της εξαφανίστηκαν. Στάθηκε τυχερός γιατί ένας fans του κινητοποιήθηκε και τη βρήκε στο Τόκιο, σε μαγαζί με μεταχειρισμένα μουσικά όργανα. Το ευτύχημα ήταν ότι ο ιδιοκτήτης δέχτηκε να την ανταλλάξει την κιθάρα με μία άλλη κι έτσι η πορτοκαλί Gretsch επέστρεψε στον Bachman!


• Το ελληνικό συγκρότημα των Cellar Stone θα συνοδεύσει τους UFO στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι ως το φθινόπωρο του 2022 και θα καταλήξει στην Αθήνα στις 29 Οκτωβρίου. Η έναρξη της περιοδείας συμπίπτει με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του συγκροτήματος, ο τίτλος του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

• Στην τρελή εποχή της πανδημίας που ζούμε, κι ενώ ανακοινώνονται διαρκώς συναυλίες για το καλοκαίρι του 2022 και μάλιστα από μεγάλα ονόματα, έρχεται ο Ozzy κι ακυρώνει την ευρωπαϊκή περιοδεία του και τη μεταθέτει για το 2023! Η περιοδεία του ΔΕΝ πέρναγε από την Ελλάδα (αλλά ελπίζαμε) και άνοιγαν οι Judas Priest. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν όλα πάνε καλά, δεν θα δούμε την προγραμματισμένη συναυλία των Judas Priest στην Πλτ. Νερού!
• Ο Rob Halford, επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που έλαβαν μια σφαίρα, η οποία περιέχει στάχτες του ηγέτη των Ian “Lemmy” Kilmister. Όπως είπε, μετά την κηδεία του Lemmy, παρέλαβε ταχυδρομικά ένα δέμα από τους ανθρώπους του Lemmy, που περιείχε μια σφαίρα, μέσα στην οποία υπήρχε μέρος από τη στάχτη του εκλιπόντος.
• Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΕΜΑΡ (επίσημη Έρευνα Ακροαματικότητας) η ΕΡΤ, το διάστημα Οκτώβριος 2020- Οκτώβριος 2021, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της κατέγραψαν μεγάλη αύξηση της ακροαματικότητας. Συνολικά οι πέντε ραδιοσταθμοί της ΕΡΤ (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ) που συμμετέχουν στις μετρήσεις (στην Αττική) εμφανίζουν μια σημαντική διεύρυνση του ακροατηρίου τους στους 340.000 ακροατές κατά μέσον όρο την ημέρα, από 306.000, πριν από ένα χρόνο. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο ότι σε μηνιαία βάση, περισσότεροι από τους μισούς τους οποίους καλύπτει η έρευνα ακροαματικότητας, ακούν έναν από τους σταθμούς της ΕΡΤ. Επίσης, τέσσερις στους δέκα εξ αυτών, ακούν έναν μουσικό σταθμό της ΕΡΤ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ. Αθροιστικά, τους μουσικούς σταθμούς της ΕΡΤ ακούν κατά μέσο όρο την ημέρα 248.000 άτομα στην Αττική. Καταγράφεται δηλαδή σημαντική άνοδος της τάξεως του 21,6% από πέρυσι, ενώ τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ διατηρούν τις υψηλότερες θέσεις ως προς τον χρόνο διαρκούς ακρόασης. Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, την «κούρσα» οδηγεί το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο αύξησε το ακροατήριό του κατά 54,6%, φτάνοντας τους 119.000 ακροατές σε ημερήσια βάση, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.  Πολύ μεγάλη είναι και η άνοδος του Kosmos, το οποίο αύξησε το ακροατήριό του κατά 24,6% μέσα στον τελευταίο χρόνο.  Σε ανοδική τροχιά κινείται και το Τρίτο Πρόγραμμα επιτυγχάνοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 5% του συνόλου των ακροατών του. Ως προς τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ το ειδησεογραφικό Πρώτο Πρόγραμμα επίσης κινείται ανοδικά.Η Ελληνική Ραδιοφωνία έχει προσθέσει στην οικογένειά της από τον Αύγουστο του ΄21 έναν ακόμα ραδιοφωνικό σταθμό, τον Zeppelin 106,7, ο οποίος εντάσσεται πλέον στις μετρήσεις. Ο Zeppelin 106,7, που επικεντρώνεται σε ευρύ ρεπερτόριο της ποπ και της ροκ μουσική με ανοιχτή διάθεση, δίχως μονομέρειες, εκπέμπει προς το παρόν μόνο στην Αττική, online στο zeppelin.gr.





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου