HELIX ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ WILD IN THE STREETS(1987)


 Οι Καναδοί Helix ποτέ δεν ήταν συγκρότημα Α! ΕθνικήςΚατηγορίας. Η καλύτερη εποχή τους ήταν μεταξύ 1983 και 1987 όπου μέσα σε αυτή την 5ετία, κυκλοφόρησαν 4 άλμπουμ, όλα από το μέτριο και πάνω. Από αυτά τα 4 άλμπουμ, επέλεξα το τελευταίο χρονικά αυτής της περιόδου, το Wild in the Streets(1987, Νο 179 Αμερική), σαν πιο χαρακτηριστικό για τον ήχο τους. Βρισκόμαστε στην κορύφωση του hair metal και οι Helix στην προσπάθεια τους να …ανέβουν κατηγορία, χρησιμοποίησαν όλα τα κλισέ (δερμάτινα συνδυασμένα με jean, περμανάντ μαλλιά, κλασικές πόζες κλπ), αλλά μάλλον κούρασαν και δεν τους βγήκαν. Ο ήχος τους για την  εποχή έχει ενδιαφέρον και περικλείεται στις λέξεις stadium rock anthems με πρώτο και καλύτερο το ομώνυμο κομμάτι (σ.σ. δεν πρέπει να υπάρχει video με περισσότερα κλισέ από αυτό!) που είναι το καλύτερο δείγμα του δίσκου.

Πολύ καλή η διασκευή τους στην κλασική μπαλάντα των Nazareth, Dream On που τραγουδιστής Brian Vollmer τα δίνει όλα αλλά δεν μπορεί με τίποτε να συναγωνιστεί το γρέζι του Dan McCafferty (τραγουδιστή Nazareth). Πάντως, η διασκευή των Helix μετέτρεψε το Dream On σε μια καλή power μπαλάντα. Στο κλασικό stadium anthems ύφος είναι τα "Never Gonna Stop the Rock", "Shot Full of Love", “She's Too Tough” και "Love Hungry Eyes" με καλά κιθαριστικά riffs και μελωδίες, κρατούν το ενδιαφέρον του ακροατή και κάνουν το Wild in the Streets να ακούγεται ευχάριστα και να είναι από τα καλά κι ενδιαφέροντα άλμπουμ εκείνης της περιόδου κι ένα από τα καλύτερα των Helix. Αξίζει να επενδύστε επάνω του.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Πέρασαν 3 ολόκληρα χρόνια, στα οποία το sleazy-hair metal βρισκόταν στο ζενίθ του και οι Helix άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτά. Έπρεπε να φθάσει το 1990 για να κυκλοφορήσουν το Back For Another Taste που πέρασε και δεν άγγιξε.
TRIVIA
To "She's Too Tough" γράφτηκε από τον τραγουδιστή των Def Leppard, Joe Elliott και προοριζόταν για το άλμπουμ τους Hysteria, αλλά συμπεριλήφθηκε στη συλλογή τους Retro Active.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/11/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου