NEWS OF THE WORLD (7/9/21)


• Μετά από 40 χρόνια απουσίας οι ABBA, ένα από τα πιο επιτυχημένα pop groups όλων των εποχών, επιστρέφει με μια ψηφιακή συναυλία που θα δώσουν των Agnetha, Björn, Benny & Frida live μαζί με μια μπάντα 10 μουσικών, στις 27 Μαίου του 2022. Και δεν σταματούν εδώ, αφού ανήγγειλαν και καινούργιο άλμπουμ με τίτλο Voyage.
• Βγήκε από το νοσοκομείο ο αρχικός ντράμερ των Oasis, Tony McCarroll, ο οποίος είχε νοσηλευτεί με καρδιακό πρόβλημα. Του τοποθέτησαν stent και επανήλθε στην καθημερινότητά του. Περαστικά. Ο Tony McCarroll ήταν ντράμερ των Oasis τα πιο δημιουργικά τους χρόνια, από το 1991 έως και το 1995 και είχε παίξει στα άλμπουμ τους Definitely Maybe και What’s The Story? (Morning Glory).  

• Οι Whitesnake ανακοίνωσαν μια δεύτερη σειρά ευρωπαικών συναυλιών όπου και πάλι απουσιάζουμε. Ελπίδες για την επόμενη ανακοίνωση….

• Για την 1η Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ των Yes, με τίτλο The Quest. Η σημερινή σύνθεση του Συγκροτήματος είναι   Steve Howe, Alan White, Geoff Downes, Jon Davison (τραγούδι) και Billy Sherwood που παρουσίασαν το video single με τίτλο "Dare To Know". 

• Ένα ολοκαίνουργιο video single παρουσίασαν οι Tesla με τίτλο "Cold Blue Steel" σε σκηνοθεσία του Brandon Gullion. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα Frank Hannon το συγκρότημα ετοιμάζει καινούργιο άλμπουμ που μάλλον θα αργήσει!
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο ντράμερ των Iron Butterfly Ron Bushy ο οποίος ήταν το μόνο μέλος που είχε παίξει και στα 6 άλμπουμ τους. Αιτία θανάτου καρκίνος στον οισοφάγο. Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Black Oak Arkansas, Rickie Lee Reynolds, μετά από επιπλοκές διαφόρων  προβλημάτων της υγείας του.
• Στις 15 Οκτωβρίου θα βγει στους αμερικάνικους κινηματογράφους η ταινία ντοκιμαντέρ των Velvet Underground με τίτλο A Documentary Film By Todd Haynes - Music From The Motion Picture Soundtrack". Παράλληλα η μουσική της θα κυκλοφορήσει σε 2πλό CD.  
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών μια ιστορική και μεγάλη μορφή της reggae μουσικής, ο Lee ‘Scratch’ Perry, ένας πραγματικός πρωτοπόρος. Από την αρχή της δεκαετίας του 70, χρησιμοποίησε την τεχνική του dub κι άλλων studio effects ενώ το 1968 είχε γνωρίσει επιτυχία με το “People Funny Boy”Συνεργάστηκε με τους Bob Marley and the Wailers, Congos, Adrian Sherwood, Beastie Boys κ.α. ενώ είχε εμφανιστεί και στη χώρα μας.
• Υπάρχει ελπίδα και για εμάς. Οι Trans Siberian Orchestra βγαίνουν μεγάλη περιοδεία στην Αμερική με την ευκαιρία της 25χρονης επετείου από την κυκλοφορία του άλμπουμ "Christmas Eve And Other Stories". Η περιοδεία αφορά 99 εμφανίσεις σε 59 πόλεις και θα ξεκινήσει στις 17 Νοεμβρίου από το Green Bay.

• Δείτε το trailer για την καινούργια ταινία του James Bond με τίτλο No Time to Die, με τον Daniel Craig που θα βγει στους κινηματογράφους στις 8 Οκτωβρίου. Εκτός του Craig στην ταινία παίζει ο Rami Malek στον πρώτο μεγάλο ρόλο του μετά το Bohemian Rhapsody όπου ενσάρκωσε τον Freddie Mercury κι ο Christoph Waltz στο ρόλο του κακού Blofeld.




 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου