NEWS OF THE WORLD (16/9/21)


• Έπρεπε να περάσουν περισσότερα από 30 χρόνια για να ακούσουμε την εκτέλεση του τραγουδιού "Hellraiser", σύνθεση των Osbourne,Wylde και Kilmister από το άλμπουμ  του Ozzy "No More Tears", ντουέτο από τους  Ozzy και Lemmy. Αυτή η εκτέλεση βρίσκεται μόνο στη ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ "No More Tears" που πρόσφατα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Όμως «επειδή ου γαρ έρχεται μόνο», ο Ozzy θα μπει χειρουργείο για να αποκαταστήσει το σοβαρό πρόβλημα στον αυχένα αλλά και στην σπονδυλική στήλη που απέκτησε μετά το πέσιμο του 2019.Περαστικά. Τέλος ακόμα ένα νέο από τον Ozzy, αυτή τη φορά ευχάριστο, αφού το (πολύ καλό) τελευταίο άλμπουμ του "Ordinary Man", ξεπέρασε σε πωλήσεις το 500.000 αντίτυπα στην Αμερική, κερδίζοντας χρυσό δίσκο. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι στην εποχή του streaming, κάθε ψηφιακό άλμπουμ ή φυσική πώληση άλμπουμ υπολογίζεται σαν 1 μονάδα, 10 νόμιμα κατεβάσματα τραγουδιών από το άλμπουμ σαν 1 μονάδα και 1.500 ροές ήχου και/ή βίντεο από το άλμπουμ υπολογίζεται σαν 1 μονάδα. Για τα τραγούδια, 150 ροές ήχου και/ή βίντεο υπολογίζονται σαν 1 μονάδα για λόγους πιστοποίησης.

• Όταν ο David Coverdale είχε προσλάβει στους Whitesnake τον Κροάτη πολυμουσικό  Dino Jelusick (τραγούδι, πλήκτρα, και μπάσο, κιθάρα και ντραμς!), πολλοί είχαν μιλήσει για πιθανή σταδιακή τουλάχιστον αποχώρηση του Coverdale. Τελικά ο ρόλος φια τον οποίο προορίζεται είναι να κάνει δεύτερα φωνητικά και να παίζει κιθάρα σε κάποια τραγούδια. Πάντως, σήμερα οι Whitesnake είναι 7μελές πλέον συγκρότημα.

• Οι Dead Can Dance θα εμφανιστούν το Μάιο του 2022, σε Αθήνα και Θεσ/νικη. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 19 Μαϊου 2022, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Σάββατο 21 Μαϊου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νικης. Η προπώληση ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου στις 11:00 από το Viva.gr και στο 11876.

• Ο πρώην οργανίστας των Yes, Tony Kaye παρουσίασε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο Of Innocence, αφιερωμένο στην 9/11όπου μπορείτε να δείτε και το video του ομώνυμου κομματιού που στην ουσία είναι ένα μουσικό μνημόσυνο σε όσους χάθηκαν εκείνη την ημέρα.


• Jagged είναι ο τίτλος του documentary που ετοίμασε η Καναδή τραγουδίστρια Alanis Morissette, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του '90. Στο Jagged μιλά για τους άνδρες που την εκμεταλλεύτηκαν όταν ήταν έφηβη ποπ σταρ στον Καναδά, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν πολλοί άνδρες που την αποπλάνησαν όταν ήταν 15 ετών, αλλά χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
• Ακόμα ένα video από το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του παρουσίασε ο ντράμερ των Queen, Roger Taylor. Το video single είναι το "We're All Just Trying To Get By" και το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου τιτλοφορείται "Outsider".
• Έχοντας υποστεί διάφορα κατάγματα, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στην μέση του, ο Phil Collins δεν μπορεί ούτε τη μπαγκέτα των ντραμς να σηκώσει!!! Η εγχείρηση αυτή τον είχε, δυστυχώς, αφήσει με μια μόνιμη νευρολογική βλάβη. Το 2017, ο Κόλινς είχε μια πτώση που τον ανάγκασε να περπατά για μεγάλο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια μπαστουνιού Ο Collins εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή «BBC Breakfast» μαζί με τα υπόλοιπα μέλη tων Genesis, που έχουν ήδη προγραμματίσει ένα reunion tour. Η αδυναμία του να παίξει, φέρνει πίσω από τα ντραμς το γιό του, Nic Collins για όσο διαρκέσει η περιοδεία. Πάντως μόλις τελειώσει η περιοδεία, η οποία αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, δεν επιθυμεί να ξανά περιοδεύσει, αφού η κατάστασή του είναι σχεδόν κακή. Πάντως μπορεί να μην μπορεί να παίζει ντραμς αλλά θα είναι παρών στην περιοδεία αφού καθισμένος σε αναπηρική καρέκλα θα τραγουδάει. «Θα ήθελα πολύ να μπορώ και εγώ να παίζω ντραμς, δίπλα στον γιο μου» δήλωσε ο 70χρονος μουσικός.
• Ακόμα ένα άλμπουμ στη σειρά Bootleg Series για τον Bob Dylan. Το Springtime in New York: The Bootleg Series Vol. 16 (1980-1985)μας μεταφέρει στη δεκαετία του 80 και σε συναυλίες και ακυκλοφόρητα demo του μεγάλου τροβαδούρου, εποχής των άλμπουμ του Oh Mercy, Infidels, Knocked Out Loaded, Empire Burlesque, Shot of Love και Down in the Groove. Για συλλέκτες και fans του Dylan.

• Αμετανόητα κολλημένοι με τον soul ήχο της δεκαετία του 60 και τις Supremes είναι οι Vanilla Fudge που 54(!) χρόνια μετά την υπερ πετυχημένη διασκευή τους στο "You Keep Me Hangin' On" των Supremes, επιχειρούν να διασκευάσουν και το "Stop In the Name Of Love", αφιερώνοντας το στον εκλιπόντα μπασίστα τους Tim Bogert.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου