HENRY PAUL BAND: ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΓΝΩΣΤΑ SOUTHERN ROCK ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

 

Το όνομα του Henry Paul είναι γνωστό μόνο στους die hard  fans του southern rock και ακόμα περισσότερο σε αυτούς των Outlaws, αφού από το 1972 διετέλεσε μέλος τους και παραμένει έως σήμερα με αρκετά διαλείμματα.  Γεννημένος μακριά από το Νότο, στο Kingston της Νέας Υόρκης, μετακινήθηκε μετά το διαζύγιο των γονιών του με τη μητέρα του στο προάστιο της Tampa, Temple Terrace στη Φλόριδα. Από τα τελευταία γυμνασιακά χρόνια έδειξε την αγάπη του για τη μουσική, παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα της περιοχής, για να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη, στο Greenwich Village και να ηχογραφήσει ένα demo για την Epic Records. Το 1971 τον ξανά βρίσκει στην Tampa όπου σχηματίζει τους Sienna που το 1972 μετεξελίσσονται σε The Outlaws και η περιπέτεια του ξεκινά, παίζοντας support σε διάφορα ονόματα όπως στους Lynyrd Skynyrd. Σε μια από αυτές τις εμφανίσεις  τους, τους βλέπει ο Δ/ντης της Arista Records, Clive Davis και τους υπογράφει, κερδίζον τας τον άτυπο τίτλο του πρώτου southern rock συγκροτήματος που υπέγραψε η εταιρεία. Μετά την ηχογράφηση 4 άλμπουμ με τους Outlaws, o Henry Paul αποχωρεί και σχηματίζει τους Henry Paul Band, κυκλοφορόντας το καλό πρώτο άλμπουμ τους Grey Ghost (1975, Νο 107 Αμερική) με το ομώνυμο τραγούδι να είναι αφιερωμένο στον Ronnie Van Zant.

Ακολούθησε μια σειρά καλών southern rock ήχου με καλύτερο το Feel The Heat(1980, Νο120 Αμερική). Απ όλα τα άλμπουμ του κατάφερε να βγάλει κάποια καλά τραγούδια, πλησιάζοντας περισσότερο κόσμο απ ότι οι Outlaws, που σίγουρα ήταν πιο δημοφιλείς. Το 1983 οι Henry Paul Band διαλύθηκαν και ο Paul επέστρεψε στους Outlaws, κυκλοφορόντας το άλμπουμ Soldiers of Fortune. Στους Outlaws έμεινε έως το 1989 οπότε κι αποχώρησε για να σχηματίσει τους BlackHawk με τους οποίους κυκλοφόρησε 6 άλμπουμ! Τα 4 άλμπουμ των Henry Paul Band είναι στο γνώριμο ύφος των Outlaws, αλλά με περισσότερη κιθάρα, πιο rock edge. Σίγουρα το συγκρότημα άξιζε μια καλύτερη τύχη, αφού όλα του τα άλμπουμ του είναι καλά. Το 1982 κυκλοφόρησε και ένα ομότιτλο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο “Henry Paul” που περιέχει το πολύ καλό “Tragedy”. Ο Henry Paul συνέχισε το μύθο των Outlaws και μετά το θάνατο του κιθαρίστα και ιδρυτή Hughie Thomasson και το συγκρότημα υπάρχει κυκλοφορόντας το άλμπουμ Dixie Highway (2020).


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Σίγουρα οι Henry Paul Band κατάφεραν πολύ λίγα εκτός Αμερικής ενώ στη χώρα η επιτυχία τους ήταν περιορισμένη. Παρ’ όλα αυτά, ο ήχος τους και οι μελωδίες τους ήταν πολύ πιο γλυκές από άλλα southern συγκροτήματα ακόμα και με τους με τους «συγγενείς» Outlaws.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Grey Ghost (1975)
Feel The Heat(1980)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

27/9/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου