NEWS OF THE WORLD (13/8/21)


Το σημερινό News of the World, περιλαμβάνει πολλές αναγγελίες θανάτων ανθρώπων που η παρουσία τους στη μουσική ήταν χαρακτηριστική

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο σπουδαίος φωτογράφος, ζωγράφος, συγγραφέας και κριτικός τέχνης Γιώργος Τουρκοβασίλης. Του είχαν δώσει τον χαρακτηρισμό ροκ φωτογράφος γιατί έβγαλε πολλά πορτρέτα ροκ καλλιτεχνών στη δεκαετία του 1980. Ανάμεσα σε αυτά και του Νικόλα Άσιμου, του Παύλου Σιδηρόπουλου και πολλών άλλων. Οι φωτογραφίες  του, ιδιαίτερα εκείνες της πρώτης περιόδου του ελληνικού πανκ, είναι πολύτιμες, και ως καλλιτεχνικές και ως ντοκουμέντα. Αποτελούν πηγές πληροφόρησης, από τις λίγες που έχουμε, για να περιγράψουμε τη γένεση του πανκ και του new wave στην Ελλάδα. Πέρα από τα ροκ πορτρέτα και νεανικά στιγμιότυπα, αποτύπωσε και σπουδαίες μορφές του ελληνικού πολιτισμού. Στα καλύτερα δείγματα της δουλειάς του είναι μια σειρά φωτογραφιών του με τον Γιάννη Τσαρούχη, που έβγαλε το 1972 στο Παρίσι. Τουρκοβασίλης ήταν επίσης ζωγράφος, κριτικός τέχνης, φιλόσοφος, συγγραφέας, θα έλεγα ένας διανοούμενος. Στη δεκαετία του '80 έγινε  γνωστός με το βιβλίο του «Ροκ Ημερολόγια», που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1984. Τελειώσε τη Νομική Σχολή σαν αριστούχος αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει τη φωνή της καρδιάς, και έγινε καλλιτέχνης. Εργάστηκε για τον Γιάννη Τσαρούχη το 1969 και από το 1971 μέχρι το 1975. Ειδικότερα, υπήρξε ο βοηθός του στην προετοιμασία της έκθεσης της Ρώμης, στην Γκαλερί «Il Gabbiano», άνοιξη-καλοκαίρι του 1974, για τον κατάλογο της οποίας έκανε τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και το πορτρέτο του Τσαρούχη ά το Παρίσι, επέστρεψε στην Αθήνα, όπου από το 1976 έως το 1985 εργάστηκε ως ανεξάρτητος φωτογράφος, με ειδικότητα το πορτρέτο και το «δημιουργικό» ρεπορτάζ. Από το 1985 μέχρι και τον θάνατό του παρακολουθούσε την εικαστική κίνηση και προσέφερε υπηρεσίες ως επενδυτικός σύμβουλος, εκτιμητής και κριτικός έργων τέχνης. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Κυκλοφόρησε τα βιβλία:

«Τελετές Μοτοσυκλέτας», φωτογραφικό ρεπορτάζ (1981).
    «Τα Ροκ Ημερολόγια» («Ελληνική Νεολαία και Ροκ εν Ρολ»1984).
    «Ερωτικά ποιήματα Κ. Π. Καβάφη», (1985).
    «Τα Εργοστάσια Νοήματος» (1994).
Τελευταίο του βιβλίο ήταν το  φωτογραφικό αφιέρωμα στο Rock in Athens ’85 (εκδ.Περιθώρειο) 

•Με ανακοίνωσή της η δισκογραφική εταιρία vinylstore.gr δήλωσε πως όλος ο τζίρος από τις πωλήσεις του Αυγούστου  θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Όλος ο τζίρος από τις πωλήσεις του Αυγούστου των δικών μας κυκλοφοριών που είναι άμεσα διαθέσιμες (AHERUSIA, Silent Winter, Anorimoi, Arrayan Path, Exarsis, Unverkalt, Rollin' Dice) θα διατεθεί υπέρ των πυρόπληκτων. Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με ομάδες που δρουν στις πληγείσες περιοχές και μέσα στις ημέρες θα ανακοινώσουμε και τις λεπτομέρειες.
Όλες οι παραγγελίες που μπαίνουν στο διάστημα 8-15 Αυγούστου (πλην προπαραγγελιών φυσικά) θα αποσταλούν την Δευτέρα 16 Αυγούστου, λόγω προσωρινής μη λειτουργίας της αποθήκης μας, ένεκα καλοκαιριού.

Όλες οι παραγγελίες του Αυγούστου (σε δικές μας και μη κυκλοφορίες) λαμβάνουν αυτόματα μέρος σε διαγωνισμό με τα παρακάτω έπαθλα:
1 κόπια του "Κατά τον Δαίμονα Εαυτού" υπογεγραμμένη από τον Σάκη Τόλη
1 κόπια του "Holy Nightfall - The Black Leather Cult Years" υπογεγραμμένη από τον Ευθύμη Καραδήμα.Η κλήρωση θα γίνει στο τέλος του μήνα και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις σελίδες μας. Να προσέχετε τον εαυτό σας, τους γύρω σας και το περιβάλλον, σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε και να φροντίσετε να ξεκουραστείτε (όσοι και όσο μπορείτε) γιατί όπως φαίνεται μας περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας. Ευχαριστούμε για την μέχρι στιγμής στήριξη.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Αμερικάνος οργανίστας Michael Finnigan,που στους rock fans έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο προσωπικό άλμπουμ του David Coverdale, 'Into The Light'. O Finnigan,που έπαιζε ο Hammond είχε δουλέψει σαν session μουσικός με δεκάδες μεγάλα ονόματα όπως Crosby, Stills and Nash, Manhattan Transfer, Jane’s Addiction, Etta James, Dave Mason, Joe Cocker, Dan Fogleberg, Ringo Starr, Maria Muldaur, James Ingraham, Tracy Chapman, Rod Stewart, John Hiatt, Leonard Cohen, Buddy Guy, Sam Moore, Curtis Salgado, Keb' Mo', Taj Mahal, Bonnie Raitt αλλά και Jimi Hendrix(!) αφού είχε παίξει πλήκτρα σε 3 τραγούδια του "Electric Ladyland".

• Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχειας της ταινίας "Bohemian Rhapsody", λέγοντας ότι «ψάχνουμε για καινούργιες ιδέες». Και πώς να μην είναι ανοιχτός, αφού η ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2018,  έκανε το μεγαλύτερο τζίρο σε μουσική βιωματική ταινία, βάζοντας στα ταμεία το ποσό του 1.000.000.000 (1 δις).Επίσης ήταν έκανε τις μεγαλύτερε πωλήσεις σε dvd.


• Ακούστε ένα πρώτο δείγμα από το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα των Rolling Stones, Ron Wood. Το τραγούδι είναι το “Shame, Shame, Shame”  κι ο τίτλος του άλμπουμ 'Mr Luck - A Tribute To Jimmy Reed: Live At The Royal Albert Hall' με ημερομηνία κυκλοφορίας την 17 Σεπτεμβρίου.  Με καλεσμένους μουσικούς όπως τους Mick Taylor, Bobby Womack, Mick Hucknall και Paul Weller. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο ίδιος ο Wood και το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει σε CD και βινύλιο. Ο χρυσόδετός κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το "Shame, Shame, Shame", σύνθεση του Jimmy Reed είχε κυκλοφορήσει σε διασκευή κι από τους Rolling Stones, στη β πλευρά του single "Not Fade Away" το 1964!!!

•  Στις 12 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ ο οργανίστας, Adam Wakeman με τίτλο "A Handful Of Memories". Όπως λέει ο ίδιος, οι συνθέσεις είναι εμπνευσμένες από τα ταξίδια με την οικογένεια του, τις περιοδείες και τις διάφορες αναμνήσεις του. Ο Adam Wakeman έχει παίξει με τους Black Sabbath, Ozzy και Travis.

•    Μια σειρά από ραφτά και καρφίτσες ετοίμασαν οι Motorhead και μπορείτε να τα αποκτήσετε από εδώ.Τα ραφτά αφορούν τα λογότυπα "Orgasmatron" και "Bomber" ενώ καρφίτσα το λογότυπου του άλμπουμ  "Bastards".
•    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, ένας από τους σημαντικότερους δισκοανθρώπους, ο επί  σειρά ετών Πρόεδρος της CBS Records, Walter Yetnikoff. Αρχικά προσελήφθηκε στην CBS Records το 1961 σαν μέλος του δικηγορικού team της εταιρείας για να καταλήξει να γίνει Προέδρος της εταιρείας. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πώληση της εταιρείας στη Sony. Η συμβολή του στη δισκογραφία είναι τεράστια αφού εκτός του Michael Jackson υπό τις οδηγίες του καλλιτέχνες όπως Billy Joel, Mick Jagger, Earth, Wind & Fire, Bruce Springsteen, Barbra Streisand, Cyndi Lauper, “Weird Al” Yankovic, Gloria Estefan κ.α., είδαν τους δίσκους τους να πωλούν εκατομμύρια. Ο Yetnikoff ήταν αυτός που έφερε σε επαφή τον Paul McCartney και τον Stevie Wonder για να ηχογραφήσουν το 1982 το “Ebony and Ivory”, τον Michael Jackson και τον Paul McCartney για το “The Girl Is Mine” και πάλι τον Paul McCartney με τον Jackson στο τραγούδι “Say Say Say”. Ο Yetnikoff ήταν αυτός που αντελήφθηκε τη δύναμη του MTV και επικοινώνησε μαζί τους για να παίξουν το “Beat it” του M.Jackson. Αποσύρθηκε από την CBS το 1990 μετά από προβλήματα με τον μέτοχο της Sony Records πλέον, Tommy Mottola (μετέπειτα σύζυγος της Mariah Carey) και το δικηγόρο Allen Grubman. Έτσι δημιούργησε την Velvel Records και την Commotion Records, η οποία ειδικευόταν σε soundtracks ανεξάρτητων εταιρειών.

•  Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο σαξοφωνίστας/τρομπετίστας και συνιδρυτής των Kool and the Gang, Dennis Thomas. Σύμφωνα με την οικογένεια του, ι Thomas ‘έφυγε’ ήσυχα στον ύπνο του. 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου