ΟΧΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ! ΠΕΘΑΝΕ Ο CHARLIE WATTS

 

Το χτύπημά του μας παρέσερνε στο χορό, το στυλ του μοναδικό, από το πρώτο έως και το τελευταίο άλμπουμ των μεγάλων Rolling Stones, o Charlie Warrs ήταν εκεί, πίσω από τα ντραμς με τη μοναδική, ξεχωριστή φιγούρα του, να αναδεικνύεται σαν ένα ξεχωριστό Rolling Stones. O σπουδαίος αυτός ντράμερ έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, χωρίς να ανακοινώνεται η αιτία θανάτου του.  Λίγες ημέρες πριν, είχε ανακοινωθεί ότι νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λονδίνου με τους Stones να τον αντικαθιστούν για την μικρή αμερικάνικη περιοδεία τους προσωρινά με τον  Steve Jordan.
O Watts αν και δεν ήταν ιδρυτικό μέλος τους ήταν στο συγκρότημα από τον Ιανουάριο του 1963, ενώ το 2004 νίκησε τον καρκίνο του λάρυγγα. Είχε γεννηθεί το 1941 στο Bloomsbury του Λονδίνου κι άρχισε να παίζει ντραμς από τα εφηβικά του χρόνια, επηρεασμένος από τους jazz δίσκους που άκουγε. Σπούδασε γραφίστας στο Harrow Art School in London με τους Jo Jones All Stars να είναι το πρώτο σοβαρό συγκρότημα στο οποίο έπαιξε. Το 1962 συναντήθηκε με τους Mick Jagger, Richards, Brian Jones και Ian "Stu" Stewart και το 1963 έγινε μέλος των Rolling Stones, με πρώτη συναυλία του στο Ealing Blues Club. Από το 1986 και μετά παίζει σποραδικά με τους Charlie Watts Orchestra μες τους οποίους έχει ηχογραφήσει 10 Live άλμπουμ, όλα jazz.
Ήταν παντρεμένος από το 1964 με την Shirley Ann Shepherd, την οποία γνώριζε πριν γίνει διάσημος κι είχαν μια κόρη, την Seraphina. Ο Watts εκτός από το παίξιμό του ήταν γνωστός για την γκαρνταρόμπα του που είχε δεκάδες ακριβά κοστούμια, με τα οποία πολλές φορές εμφανιζόταν σε συναυλίες και σε video! Σπουδαίος και συμαπθέστατος.

Α.Ρ.

24/8/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου