ΟΙ LEGS DIAMOND ΤΟΥ HARD ROCK

Οι Legs Diamond τα είχαν όλα! Καλό ήχο, σχετικά καλές παραγωγές, προσεγμένα κι έξυπνα εξώφυλλα, εντυπωσιακό όνομα αλλά δεν είχαν δύο βασικά: Το τραγούδι που θα τους έβγαζε από την ανωνυμία και το προσωπικό ύφος που θα τους ξεχώριζε.
Ανήκουν στην παλιά φρουρά των rock συγκροτημάτων, αφού σχηματίστηκαν το 1976 στο Los Angeles, από τους Michael "Diamond" Gargano μπάσο και Jeff Poole ντραμς και πήραν το όνομά τους από το διαβόητο γκάγκστερ της δεκαετίας του 1920, Legs Diamond. Την πεντάδα, συμπλήρωσαν οι Rick Sanford τραγούδι, Roger Ο Romeo κιθάρα και ο Mike Prince (πλήκτρα, κιθάρα). Tη ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρώτο single (μικρό δίσκο 45 στροφών) με τίτλο "Stage Fright" για να ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά, δύο άλμπουμ, το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ τους και το A Diamond is a Hard Rock. Παρ΄όλο που είχαν ένα «εύκολο» hard rock ήχο κι άνοιξαν πετυχημένες περιοδείες καλλιτεχνών τύπου Styx και Ted Nugent, δεν μπόρεσαν να καθιερωθούν κι έτσι μετά από 3 άλμπουμ, διαλύθηκαν το 1980.

Ίσως η διάλυσή τους να προήλθε κι από το γεγονός ότι παρ’΄όλο που ο ήχος τους ήταν πλούσιος σε πλήκτρα και αρκετά μελωδικός, έχοντας ενσωματώσει πολλά pop-rock στοιχεία που δεν ταίριαζαν στο rock ύφος τους.
To 1984 επανέρχονται με το άλμπουμ Out on Bail και με κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή τους, αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία με αποτέλεσμα μετά από 3 άλμπουμ, να διαλυθούν και πάλι το 1986.  
Το 2005 ο αρχικός τραγουδιστής Rick Sanford αντικαταστάθηκε από τον πρώην Montrose και Wild Horses, John Levesque και κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Diamonds Are Forever( 2006). Το συγκρότημα μέχρι πρότινος εξακολουθούσε να εμφανίζεται σε clubs της Καλιφόρνια, ενώ ο οργανίστας  Michael Prince δουλεύει με ονόματα όπως Beyoncé, Chris Brown, Usher και Los Lobos. Από το 2019 σχεδιάζουν να επανακάμψουν αλλά με δεδομένη την πανδημία, τα σχέδια τους πήγαν πίσω.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

 A Diamond is a Hard Rock (1977)
 Fire Power (1978)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/5/21
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment