ΠΩ ΠΩ ΠΩ, ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ!!!! (POISON- EASY ACTION)

Δυσαρεστημένος εμφανίστηκε ο πρώην κιθαρίστας των  Europe, Kee Marcello (σ.σ. είχε αντικαταστήσει το 1986 τον John Norum) που η μήνυση που είχε καταθέσει κατά των Poison για την ομοιότητα του ρεφρέν “We Go Rocking” του παλιού του συγκροτήματος Easy Action με το αντίστοιχο “I Want Action» των Poison, διευθετήθηκε, εξωδικαστικά και δεν πήγε σε ακροαματική διαδικασία!
To τραγούδι “We Go Rocking” είχε κυκλοφορήσει το 1983 από το τότε συγκρότημα του Marcello, τους Easy Action στο πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους κι ο κιθαρίστας ήταν συνσυνθέτης. Το “I Want Action” ήταν μια από τις επιτυχίες του πρώτου άλμπουμ των Poison,  Look What the Cat Dragged In που κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα και η ομοιότητα στο ρεφρέν είναι…ενοχλητική! Σάς προτείνω να ακούσετε πρώτα το τραγούδι των Poison και μετά των Easy Action. Μιλώντας στο Vinyl Writer Music, ο Σουηδός κιθαρίστας ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασχολείται με άλογα ιπποδρομίας, είπε ότι o τότε παραγωγός των Poison,  Ric Browde,ήταν fan των Σκανδιναβικών glam rock συγκροτημάτων όπως Easy Action και Hanoi Rocks και ότι αυτός έπεισε τα μέλη του αμερικάνικου συγκροτήματος να κοπιάρουν το ρεφρέν του τραγουδιού. Μάλιστα ο Marcello ισχυρίζεται ότι οι Poison το έκαναν γιατί ποιος θα ασχολείοταν με ένα «fucking Scandinavian glam band?»


Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι όλα τα παραπάνω μεταφέρθηκαν από τον ίδιο τον Browde και σημείωσε ότι τότε είπε ότι δεν είχε πάρει πολύ σοβαρά το θέμα γιατί είχε αλλάξει συγκρότημα (σ.σ. είχε πάει στους Europe) και την όλη διαδικασία (αγωγή) έτρεχε εκδότης του. Ακούστε τα δύο τραγούδια και θα διαπιστώσετε πολύ εύκολα πόσο μοιάζουν, με τον Marcello να λέει ότι θα ήθελε να δει τους Bret Michaels και C.C. DeVille μα ζητούν συγνώμη στο δικαστήριο. Κι όλο αυτό το συναίσθημα του γεννήθηκε από τη στιγμή που άκουσε τον τραγουδιστή των Poison, Bret Michaels να απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου σε ένα Sweden Rock Festival, σχετικά με την ομοιότητα των 2 τραγουδιών, λέγοντας ότι «δεν είχε ακούσει το  «We Go Rocking», πράγμα που εξόργισε, δικαιολογημένα τον Marcello,φθάνοντας στο σημείο να τον αποκαλέσει δειλό!!!


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
12/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου