LION: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο DOUG ALDRICH ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ DIO!

Οι Αμερικάνοι Lion ήταν παντελώς άγνωστοι στην Ευρώπη (και στη χώρα μας), έως το 2000 που ο κιθαρίστας τους Doug Aldrich έγινε μέλος των Dio κι όλοι ανατρέξαμε να βρούμε τον παρελθόν του. Κι όμως στην Αμερική ήταν σχετικά γνωστοί αφού το τραγούδι τους "The Transformers (Theme)" ακουγόταν στην animated ομότιτλη ταινία. Σχηματίστηκαν το 1983 στο Λος Άντζελες  σαν "Lyon"(με y) με τραγουδιστή τον πρώην Tytan, Kal Swan, κιθαρίστα τον πρώην Lone Star, Tony Smith, μπασίστα τον Alex Campbell και ντράμερ τον Mark Edwards, πρώην μέλος των Steeler, όταν κιθάρα έπαιζε ο Yngwie Malmsteen. Οι Smith και Campbell αποχώρησαν κι αντικαταστάθηκαν από τους Doug Aldrich και Jerry Best (πρώην Mansfield), αντίστοιχα. To 1985 είδαν το τραγούδι τους "Love Is A Lie" να συμπεριλαμβάνεται στο soundtrack της ταινίας Friday the 13th: The Final Chapter soundtrack για να κυκλοφορήσουν την επόμενη χρονιά, μόνο στην Ιαπωνία, το EP με 6 τραγούδια Power Love.


    Η επιτυχία του EP στην γιαπωνέζικη αγορά και η συμμετοχή του τραγουδιού «Transformers theme” στην ταινία, τους βοήθησε να υπογράψουν στη Scotti Brothers και να κυκλοφορήσουν το 1987 το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Dangerous Attraction με ένα σύγχρονο για την εποχή αλλά και σήμερα ήχο αλλά δεν είχε το τραγούδι που θα τους έδινε την κατάλληλη ώθηση για κάτι παραπάνω! Πριν υπογράψουν στη Scotti Brothers, πλησίασαν σχεδόν όλες τις δισκογραφικές εταιρείες αλλά δεν στάθηκαν τυχεροί. Οι ίδιοι λένε ότι το ύφος τους δεν ήταν το κατάλληλο για να γίνουν stars της Sunset Strip αφού η μοσυική τους είχε στοιχεία από το κλασικό hard rock τύπου Whitesnake, UFO, Thin Lizzy  ακόμα και Led Zeppelin.  Μάλιστα φέρνουν σαν παράδειγμα την νπρόσκληση προς τον Don Arden (Αγγλος παραγωγός, manager, agent και Πρόεδρος της Jet Records)να παρακολουθήσει μια συναυλία τους για να τους υπογράψει. Στο τέλος αποχώρησε  λέγοντας "You're not evil enough". Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το Trouble in Angel City (1989) που περιελάβανε επαναηχογραφημένα τα τραγούδια του EP και τη διασκευή τους στο τραγούδι των Slade,  "Lock Up Your Daughters" που όμως δεν τους βοήθησε. Το Σεπτέμβριο του 1989 αποχώρησε ο Mark Edwards, μετά από ατύχημα που είχε πέφτοντας από μηχανή και χτυπώντας το σβέρκο του. Το συγκρότημα διαλύθηκε λίγους μήνες αργότερα, με τους Swan και Aldrich να συνεχίζουν στους Bad Moon Rising και τον μπασίστα Jerry Best στους Freak of Nature του Mike Tramp. Παρ΄ολο που σαν όνομα οι Lion δεν είναι γνωστοί, εκτός από τα soundtrack Friday the 13th: The Final Chapter (1984) και Friday the 13th: The Final Chapter (1984) έχουν δει και τρίτο τραγούδι τους να παίζει σε soundtrack της ταινίας The Wraith - Original Motion Picture Soundtrack (1986).


TRIVIA
•  To EP Power Love.κυκλοφόρησε σε CD το 1992 σαν bonus στο προσωπικό άλμπουμ EP     του ντράμερ Mark Edwards, Code of Honor (1985).
•     To "The Transformers (Theme)" έχει συμπεριληφθεί στην cd έκδοση του πρώτου άλμπουμ τους
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

    Dangerous Attraction (1987)
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

 12/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου