NEWS OF THE WORLD (29/4/21)


 • Ακόμα ένα βιβλίο έρχεται να προστεθεί στα πάμπολλα που ανακοινώθηκαν τον τελευταίο μήνα Πρόκειται για το Sabbath:Dio Years του Howard Johnson, που στις 440 σελίδες του θα περιέχει και καινούργιες συνεντεύξεις των Tony Iommi και Geezer Butler.
• Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών (91 ετών), ο Al Schmitt,ηχολήπτης και παραγωγός με μόνο 150 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στην κατοχή του και μόνο 23 βραβεία Grammy. O Schmitt ξεκίνησε να δουλεύει το 1963 στο soundtrack Hitari! Του Henry Mancini και συνέχισε με το Crown of Creation των Jefferson Airplane κι άλμπουμ μεγάλων καλλιτεχνών όπως Sam Cooke, Elvis Presley, Ray Charles, Frank Sinatra, Steely Dan, Chick Corea, Neil Young, Paul McCartney, George Benson, Bob Dylan, Thelonious Monk, Michael Jackson, Tony Bennett, Quincy Jones, Toto, Al Jarreau, Duke Ellington, Dee Dee Bridgewater, Jackson Browne, Sammy Davis Jr., Natalie Cole, Diana Krall, Madonna κ.α Στα άλμπουμ αυτών των καλλιτεχνών εργάστηκε είτε σαν παραγωγός είτε σαν μηχανικός ήχου.
• Σε μια «βαριά» αποκάλυψη προέβη ο κιθαρίστας των Queen, Brian May λέγοντας ότι την εποχή της κυκλοφορίας του ιστορικού τους άλμπουμ A Night at the Opera και πριν αυτό γνωρίσει την τεράστια επιτυχία (πούλησε περισσότερα από 6.000.000 αντίτυπα), το συγκρότημα αντιμετώπιζε την πτώχευση αφού είχαν χρέη  προς τις εταιρείες ήχου και φωτισμού αλλά και με τους ανθρώπους που δούλευαν για αυτούς! Οι ηχογραφήσεις του A Night at the Opera ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξες και είχαν ανεβάσει ψηλά τα κόστη αλλά ευτυχώς το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε και…ξελάσπωσε. Και προσέθεσε: "Ακόμη και το κοιτάζω τώρα, αναρωτιέμαι πώς κάναμε μερικά από αυτά τα πράγματα."
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο συνιδρυτής και κιθαρίστας των ιστορικών Kingsmen, Mike Mitchell που το 1962 είχαν την τεράστια επιτυχία "Louie Louie".

• Tη συναυλία που είχε δώσει στις 25 Μαρτίου 1988 στο Nassau Coliseum της Νέας Υόρκης, ο Frank Zappa, συνοδευόμενος από 11 μπάντα, θα κυκλοφορήσει με τίτλοZappa ’88: The Last U.S. Show. Αμέσως μετά έφυγε για περιοδεία στην Ευρώπη, γι αυτό κι ο τίτλος The Last U.S. Show. Στο track list έχουν προστεθεί και τα Whipping Post των Allman Brothers Band και Stairway To Heaven των Led Zeppelin. Το Zappa ’88: The Last U.S. Show θα κυκλοφορήσει σε 2 CD και 4LP 180 γρμ. Μπορείτε να τα προ παραγγείλετε από εδώ.
  Δίπλα στα μεγάλα ονόματα των Kiss και Iron Maiden, ήλθαν να προστεθούν κι αυτά των Deftones, Korn, Megadeth, The Pretty Reckless, Steel Panther, The Ghost Inside, Funeral For A Friend, Descendents, Electric Wizard,   Sepultura και Biffy Clyro για το Download 2022 που θα διεξαχθεί 10, 11 και 12 Ιουνίου στο Donington Park.  Συνολικά έχουν ανακοινωθεί 70 ονόματα(!), όπως και οι Rise Against, Theory, Black Label Society, Monster Truck, Those Damn Crows, The Distillers, The Darkness, Airbourne, Skillet, Daughtry, Bush, Lacuna Coil, Ayron Jones, Of Mice & Men, Wednesday 13 και Massive Wagons!
    
• Δεύτερη μάχη με τον καρκίνο έδωσε ο 73χρονος κιθαρίστας των Rolling Stones, Ronnie Wood. Αυτή τη φορά παρουσιάστηκε μια μικρή «κυψέλη» στον πνεύμονα την οποία νίκησε για δεύτερη φορά!
• Η RIAA (Recording Industry Association of America) ανακοίνωσε την απονομή πλατινένιου δίσκου στους Tool για το περίφημο άλμπουμ τους “Undertow”, που ξεπέρασε τα 3.000.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική!!! Τρεις φορές πλατινένιο έγινε και το Lateralus που κυκλοφόρησε το 2001 και  το 10,000 days έγιναν διπλά πλατινένια, δηλαδή ξεπέρασαν το καθένα τα 2.000.000 αντίτυπα, ενώ το Fear Inoculum (2018) είναι ήδη χρυσό, με 500.000 πωλήσεις. Τέλος το Nightmare (2010) των Avenged Sevenfold έπιασε το 1.000.00 αντίτυπα όπως και το Hail to the king (2013.).
• Σύμφωνα με το Deadline, το Netflix βρίσκεται πολύ κοντά να κλείσει τη βιογραφική ταινία "Shout It Out Loud" που φυσικά αναφέρεται στους Kiss. Η σκηνοθεσία είναι του Νορβηγού Joachim Rønning, ο οποίος έχει υπογράψει τα Kon-Tiki, Maleficent: Mistress Of Evil και Pirates Of The Caribbean: Dead Men Tell No Tales. Το Shout It Out Loud βγαίνει σε συνεργασία με τους Gene Simmons και Paul Stanley.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η Ιταλίδα τραγουδίστρια Μιlva. Είχε γεννηθεί στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, έγινε γνωστή με την πρώτη συμμετοχή της στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961. Στη μεγάλη καριέρα της, συνεργάστηκε με  καλλιτέχνες, όπως Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ennio Morricone, Franco Bastiato και Giorgio Streller. Αποχώρησε από τη σκηνή το 2010 έχοντας κυκλοφορήσει 100 τουλάχιστον δίσκους, ερμηνεύοντας σε 7 διαφορετικές γλώσσες!  Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, τη χαρακτήρισε μαζί με τις Mina και Ornela Vanoni σαν μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ιταλικής μουσικής. Είχε συμμετάσχει 11 φορές στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ενώ είχε συνεργαστεί και με το Θάνο Μικρούτσικο.

• Στο δρόμο που έχουν χαράξει πολλά συγκροτήματα και καλλιτέχνες, μπήκαν οι Kiss μετά την απόφασή τους να διαθέσουν τη σειρά των επίσημων bootleg live άλμπουμ τους με τίτλο Kiss: Off The Soundboard με πρώτο το Tokyo 2001, από τη συναυλία τους του Μαρτίου 2001 στο Tokyo Dome της Ιαπωνίας. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν μια από τις τελευταίες του Ace Frehley και μόλις 2 μήνες μετά την αποχώρηση του Peter Criss και την αντικατάστασή του από τον Eric Singer. Το Off The Soundboard: Tokyo 2001 θα κυκλοφορήσει σε 3πλό βινύλιο και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου