«ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;»

Αρκετές φορές από αυτή εδώ τη στήλη, έχω καταφερθεί κατά της ΕΡΤ και της λογικής που τη διακατέχει. Της άχρηστης ΕΡΤ3, της λάθος λογικής να υπακούει στην εκάστοτε κυβέρνηση και το Δελτίο Ειδήσεων να είναι ένα Δελτίο Τύπου των επιτευγμάτων της, της ξεπερασμένης και αναξιοκρατικής λογικής να προσλαμβάνονται τα «δικά μας παιδιά», να δέχεται(!!!) να πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και να μην είναι ανταγωνιστική με τα ισχύοντα στην αγορά και τόσα άλλα, που ο καθένας μας μπορεί αν της προσάψει με περίσσεια ευκολία.
Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι στις ΕΤ1 και ΕΤ2 υπάρχουν πολλές εκπομπές (που ευτυχώς παίζονται και σε επανάληψη) που προάγουν τον πολιτισμό. Γιατί αν θέλουμε να δούμε πολιτισμό, ας ξεχάσουμε τα ιδιωτικά κανάλια. Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το πολύ έξυπνο και καλοφτιαγμένο σποτάκι της Δημόσιας Τηλεόρασης με κύριο θέμα τις τέσσερις σειρές μυθοπλασίας όπου συναντιούνται οι πρωταγωνιστές και των τεσσάρων σειρών, «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», «Τα καλύτερά μας χρόνια», «Η τούρτα της μαμάς», και «Ζακέτα να πάρεις» και μέσα από τις ατάκες τους αλλά και το έξυπνο μοντάζ αναδεικνύεται το χιούμορ που πρωταγωνιστεί στις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ.
Ας το πάρουμε απόφαση: Στην ΕΡΤ δεν θα δούμε φαντασμαγορικά Σαββατιάτικα προγράμματα με καλλίγραμμα μοντέλα και γυμνασμένους νεαρούς με χαρισματικά πηγούνια. Δεν θα δούμε ακριβά show (ούτε κατά διάνοια), ούτε reality shows, (ούτε να δίνουν δώρα αυτοκίνητα και ότι άλλο προσφέρουν αφειδώς τα ιδιωτικά κανάλια που καλά κάνουν και τα προσφέρουν και γι αυτό τα παρακολουθούμε. Θα δούμε αυτά που δεν ΜΠΟΡΟΥΝ να προσφέρουν τα ιδιωτικά κανάλια: Ανθρώπινες καθημερινές συνεντεύξεις και πολιτισμό. Δεν είναι καθόλου κακόν να επιλέξουμε και τα δύο!


Υ.Γ.
Για μια ακόμα φορά θα το γράψω: Η Αθλητική Κυριακή δεν έχει καμία σχέση με τις αθλητικές(;) εκπομπές των Mega, Open και πρόσφατα με του Sky. 

9/4/21


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου