ROCK INCIDNET 175: O MICK FLEETWOOD ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ DAVID GILMOUR, KIRK HAMMETT KAI NOEL GALLAGHER ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ PETER GREEN.


 Για την εμπειρία του να συγκεντρώσει τους μουσικούς που θα ενδιαφερόντουσαν να συμμετάσχουν στο αφιέρωμα για τον Peter Green, μίλησε ο ντράμερ των Fleetwood Mac, Mick Fleetwood επικεντρώνοντας στους David Gilmour, Kirk Hammett και Noel Gallagher (Oasis). Η ιδέα για το αφιέρωμα είχε γεννηθεί 18 μήνες πριν ο μεγάλος Βρετανός κιθαρίστας φύγει από τη ζωή (25Ιουλίου 2020) και σταδιακά άρχισε να την υλοποιεί. "Ο David Gilmour ήταν αυτός που μου πήρε τον περισσότερο χρόνο να εξασφαλίσω το ναι του» λέει ο Fleetwood. “Δεν τον γνώριζα καλά, αλλά ήξερα ότι ήταν fan της μουσικής του Green. Όταν έμαθε ότι συγκεντρώνω μουσικούς με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν θα κάνω τη βραδιά λέγοντάς μου  ότι θέλει να συμμετάσχει. Όταν κάναμε τις πρώτες πρόβες, εξέφρασε το δισταγμό του αν μπορεί να παίξει με το feeling του Green και του έδωσα κουράγιο να συνεχίσει, γιατί το έκανε πολύ καλά. Παρ΄όλα αυτά παρέμενε διστασκτικός και μάλλον είχε απομακρυνθεί από την ιδέα να συμμετάσχει, ώσπου του τηλεφώνησα για να έχω μια τελική απάντηση και μου είπε ότι τελικά είναι μέσα. Η όλη διαδικασία συμμετοχής του, πήρε 18 μήνες!!!    
Στην ίδια συνέντευξη, ο Mick Fleetwood μίλησε για τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Metallica, Kirk Hammett που συνάντησε τυχαία σε μια φιλανθρωπική εκπομπή που πήρα μέρος στο νησί Oahu της Χαβάης, όπου ζει μόνιμα ο Hammett. Ήταν πολύ θετικός  για τη συμμετοχή του και προσπαθούσα να βρω ποιο το κοινό σημείο των Metallica με τους Fleetwood Mac της Peter Green περιόδου. Και φυσικά, ήταν ο Peter Green και το τραγούδι The Green Manalishi (With the Two Prong Crown). Αν ακούσετε προσεκτικά αυτό το τραγούδι θα καταλάβαιτε ότι είναι πολύ βαρύ».
Τέλος, η συμμετοχή του κιθαρίστα και τραγουδιστή των Oasis, Noel Gallagher, έγινε μέσω της ανηψίας του Lily, η οποία ήξερε ότι ο θείος της Mick Fleetwood ετοίμαζε μια βραδιά αφιέρωμα στον Peter Green και το είπε του Gallagher, ένα βράδυ που είχαν βγει για φαγητό. Μόλις το έμαθε ο Gallagher, την παρακάλεσε να τηλεφωνήσει στο θείο της για να δηλώσει την προθυμία του να συμμετάσχει. Συγκεκριμένα ο Gallagher του μίλησε στο τηλέφωνο και του είπε: "Live δεν έχουμε παίξει τραγούδια των Fleetwood Mac, έχουμε παίξει όμως στα soundcheck» με τον Mick Fleetowood να μην πιστεύει στα αυτιά του! Η βραδιά διοργανώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο London Palladium με τους Billy Gibbons, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, John Mayall, Christine McVie, Zak Starkey, Steven Tyler και Bill Wyman να πλαισιώνουν τους 3 παραπάνω κυρίους και να προσφέρουν μια μεγάλη βραδιά. Κι όλα αυτά λίγο πριν το πρώτο lockdown! 

Α.Ρ.

20/3/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου