NEWS OF THE WORLD (16/2/21)


 • Η Zee Productions ανακοίνωσε μια πλούσια σειρά παζλ με θέμα τους Iron Maiden. Οι τίτλοι των παζλ είναι  "The Trooper", "No Prayer For The Dying", "Fear Of The Dark", "The X Factor", "Virtual XI" και "The Book Of Souls", όλοι 500 κομματιών, εκτός του "The Trooper” που είναι 1000λιάρι. Μπορείτε να τα παραγγείελτε από εδώ

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Russ Thyret,top executive της Warner Bros. Records, τη χρυσή εποχή της δισκογραφίας, δηλαδή τις δεκαετίες 1970 και 1980. Δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του παρά μόνο ότι έπασχε από μακροχρόνια ασθένεια. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας για να περάσει από τα τμήματα marketing και promotions posts και την 6ετία 1995-2001 να γίνει chairman/CEO της Warner. Για να καταλάβετε τη συνεισφορά του στην εταιρεία, ο Thyret υπέγραψε τους Prince και Madonna.

• Δείτε ακόμα ένα video single από το προσωπικό άλμπουμ του κιθαρίστα/τραγουδιστή των ZZ Top, Billy Gibbons. Τίτλος του «Rollin' And Tumblin'".


• Στο Νο1 του αμερικάνικου chart των άλμπουμ πήγε ο καινούργιος δίσκος των Foo Fighters Medicine At Midnight ξεπερνώντας τα 64.000 αντίτυπα. Εν τω μεταξύ ο Dave Crohl μιλώντας σε αμερικάνικο ραδιοσταθμό είπε ότι θα ήθελε να επανασχηματίσει τους Them Crooked Crooked μαζί με τον Josh Homme (Queens of the Stone Aged) και John Paul Jones (Led Zeppelin).
•   Ενός κακού, μύρια έπονται Νο3: Με τον κιθαρίστα και ιδρυτή των Iced Earth, Jon Schaffer να πηγαίνει από ανακριτή σε ανακριτή, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Jake Dreyer, δήλωσε ότι αποστασιοποιείται από το συγκρότημα, ασχολούμενος μόνο με το προσωπικό του συγκρότημα, τους Witherfall. Εν τω μεταξύ, ο τραγουδιστής των Iced Earth Stu Block κι ο μπασίστας  Luke Appleton, ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το πάλαι ποτέ ένδοξο metal αμερικάνικο συγκρότημα.

• Δείτε τον David Coverdale να ανοίγει και να παρουσιάζει το τρίτο άλμπουμ συλλογή των Whitesnake, The Blues Album που κυκλοφορεί σε 2πλό βινύλιο και cd. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι τίτλοι της τριλογίας είναι Love Songs (red) και The Rock Album (white).

• Σύμφωνα με τον Biff Byford το επόμενο studio άλμπουμ των Saxon θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2022. Έως τότε ας ξανά ακούσουμε το "Thunderbolt"(2018) αλλά και το άλμπουμ με διασκευές "Inspirations" (2021).

• Έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ενορχηστρωτής και Δ/ντης Ορχήστρας, ο Louis Clark,γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Electric Light Orchestra αλλά και από την πετυχημένης ειρά δίσκων    Hooked on Classics. Ήταν 73 ετών και δεν ανακοινώθηκε η αιτία θανάτου του. Ο Clark είχε αρχίσει να συνεργάζεται με τους ELO από το 1974 και το άλμπουμ Eldorado για να συνεχίσει τη συνεργασία του μαζί τους έως και το 1980 στα άλμπουμ Face the Music, A New World Record, Out of the Blue, Discovery και στο soundtrack Xanadu. ΄΄Εκανε τις ενοιρχηστρώσεις στα άλμπουμ του Ozzy, Diary of a Madman, Bark at the Moon αλλά και στους Asia, Air Supply, America, Roy Orbison, City Boy και Renaissance. Το 1981 ξεκίνησε το δικό του ταξίδι με τη συνεργασία της Royal Philharmonic Orchestra rόπου κυκλοφόρησε την πετυχημένη σειρά δίσκων Hooked on Classics η οποία γνώρισε επιτυχία και στη χώρα μας.

• Δείτε το 2ο μέρος του αφιερώματος στον Elvis Presley από το Γιώργο Γάκη.

• Ο πρώην τραγουδιστής των White Lion, Mike Tramp, δανέζικης καταγωγής, συμμετέχει με το τραγούδι "Everything Is Alright"στον προκριματικό της Δανίας για την Eurovision. Το "Everything Is Alright" έχει προκριθεί στον τελικό της Δανίας με άλλα 7 κομμάτια  και θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτο για να αντιπροσωπεύσει τη χώρα στον Διαγωνισμό. Καλή επιτυχία.



• Στην Αμερική η εμφάνιση του Wolfgang Van Halen και του συγκροτήματός του Mammoth WVH στην τηλεοπτική εκπομπή του Jimmy Kimmel, πολυσυζητήθηκε σαν ένα από τα πλέον δυνατά μουσικά γεγονότα της χρονιάς. Δείτε το video από αυτή την εμφάνιση. 

• Έφυγε από τη ζωή ο Τάσος Ιωαννίδης, μπασίστας και τραγουδιστής των Phase Reverse, μπασίστας στους Badd Kharma και ιδιοκτήτης των Orfeas Music Studio. Αιτία θανάτου ανεύρυσμα στον εγκέφαλο. Τα θερμά συλλυπητήρια και δύναμη στους οικείους του
 








Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου