NEWS OF THE WORLD (4/11/20)


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο οργανίστας των Idols, Νότης Λαλαΐτης ο οποίος από το 1975 έως το 1981 ήταν μέλος του συγκροτήματος και στενός συνεργάτης του Ντέμη Ρούσσου, φίλοι από παιδιά στην Αίγυπτο. Το 1964 αποδέχθηκε την πρόσκληση του κιθαρίστα Αντώνη Γιούλη, στενού φίλου έως σήμερα, και σχηματίσανε τους Idols με τους οποίους έπαιξε παντού ακόμη και στη μπουάτ «Αναμνήσεις» στην Πλάκα με τον Τόλη Βοσκόπουλο, όταν εμφανιζόταν με μπουζούκι, και δίπλα του τη Δούκισσα. Στη φωτό ο Λαλαϊτης είναι ο όρθιος στη μέση με τα γυαλιά.   
• Στις 11 Μαρτίου 2021 θα κυκλοφορήσει το Blu-ray/2CD της φιλανθρωπικής συναυλίας που δόθηκε στη μνήμη του Keith Emerson. Ο τίτλος του είναι "The Official Keith Emerson Tribute Concert" και συμμετείχαν μια πλειάδα τεράστιων μουσικών όπως οι  Brian Auger, Eddie Jobson, Jordan Rudess, Steve Lukather, Steve Porcaro, Vinnie Colaiuta, Gregg Bissonnette κ.α. Τα έσοδα από τη συναυλία όωπς και από τις πωλήσεις του Blu-ray/2CD θα διατεθούν στο The Dystonia Medical Research Foundation.
•Σε συνεχεία της κυκλοφορίας του νέου album τους “Obsidian” τον Μάιο, οι Βρετανοί gothic metal θρύλοι Paradise Lost ανακοινώνουν ένα special live stream performance στις 5 Νοεμβρίου. Ο τραγουδιστής Nick Holmes σχολίασε, “Ελπίζω όλοι να είστε καλά! Ήθελα να πω μερικές λέξεις για να ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη και συνεχή υποστήριξη του τελευταίου δίσκου μας “Obsidian”. Θα ήθελα να ανακοινώσω πως καθώς τα venues είναι ακόμα κλειστά, αποφασίσαμε να εμφανιστούμε live από το studio που κάνουμε πρόβες το “TheMill” στο Bradford στο West Yorkshire. To stream θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στις 20:00 ώρα Αγγλίας μέσω του stageit.com. Ελπίζουμε όλοι να μπορέσετε να παρευρεθείτε και να κάνουμε ένα γρήγορο διάλειμμα από αυτές τις σκοτεινές μέρες! Σας ευχαριστώ”.To live stream θα περιλαμβάνει ένα κανονικό set από το συγκρότημα καθώς θα υπάρχει και μία VIP επιλογή με 3 επιπλέον τραγούδια καθώς και μία προ-μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη της μπάντας. Το regular set θα προβάλει για πρώτη φορά 2 νέα τραγούδια από το “Obsidian” και το VIP set θα περιλαμβάνει 3 νέα tracks. Εκτός από την liveεμπειρία στις 20:00 ώρα Αγγλίας, οι Paradise Lost θα ξανά προβάλουν την συναυλία για τους fans τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 18:00 PST. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια είτε για την Ευρωπαϊκή ή την Αμερικάνικη προβολή ή και για τις δύο. Τα εισιτήρια είναι τώρα διαθέσιμα μέσω του Stageit.
 
UK/Europe Show
Regular: Αγοράστε εδώ.
VIP: Αγοράστε εδώ.   

• Ακούστε την ενδιαφέρουσα διασκευή των Lizzy Borden στο κλασικό Pet Sematary των Ramones. Η διασκευή τους υπάρχει στην καινούργια συλλογή τους "Best Of Lizzy Borden, Vol. 2" που θα κυκλοφορήσει μόνο ψηφιακά στις 13 Νοεμβρίου.



• Αποχώρησε από τους H.E.A.T ο τραγουδιστής Erik Grönwall και τον αντικατέστησε ο αρχικός τραγουδιστής τους Kenny Leckremo. Παράλληλα το συγκρότημα ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για την περιοδεία τους του 2021 που θα ξεκινήσει, κορωνοϊού θέλοντος στις 7 Οκτωβρίου από τ o Wolverhampton της Μ.Βρετανίας.
• Σύμφωνα με τον κιθαρίστα των Journey, Neal Schon το συγκρότημα θα έχει καινούργιο δίσκο στις αρχές του 2021.

• Ο Bill Bruford, πρώην ντράμερ των Yes,  King Crimson και Pavlov’s Dog θα επανακυκλοφορήσει το cd/dvd του 2006 Rock Goes To College  που ηχογραφήθηκε το 1979 στο πολυτεχνείο της Οξφόρδης μαζί με τους Allan Holdsworth κιθάρα, Dave Stewart πλήκτρα, Jeff Berlin μπάσο και Annette Peacock τραγούδι. 

• Οι Noely Rayn παρουσίασαν το video του καινούργιου τραγουδιού τους “ The Bitter Truth” από το καινούργιο studio άλμπουμ τους με τίτλο “ Perfect is not enough”. Το τραγούδι είναι σύνθεση του κιθαρίστα Πάνου Παπαπέτρου που το εμπνεύστηκε μετά από μια συναυλία του Steven Wilson των Porcupine Tree. Όταν επέστρεψε σπίτι του έγραψε τον κορμό και ολοκλήρωσε το τραγούδι τις επόμενες ημέρες. που ηχογραφήθηκε το 1979 στο πολυτεχνείο της Οξφόρδης μαζί με τους Allan Holdsworth κιθάρα, Dave Stewart πλήκτρα, Jeff Berlin μπάσο και Annette Peacock τραγούδι.  
• Σύμφωνα με άρθρο του Rolling Stone έχουν βρεθεί «εκατομμύρια CD, κασέτες και ταινίες με ηχογραφήσεις του Eddie Van Halen! "Υπάρχουν δεκάδες κουτιά με υλικό ηχογραφημένο από τον κιθαρίστα, που σε κάποια στιγμή στο μέλλον θα αξιοποιηθούν» δήλωσε ο διαχειριστής του studio 5150, κοινής ιδιοκτησίας με τον αδελφό του Alex.

 
• Αναμενόμενο ήταν. Ο Alice Cooper επ ευκαιρία του Halloween κυκλοφόρησε το παιχνίδι HorrorBox που παίζεται με κάρτες και φυσικά θέμα του έχει …τον τρόμο.

• Σοβαρό κινητικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η 77χρονη Καναδή τραγουδίστρια και συνθέτης Joni Mitchell, η οποία μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, αντιμετωπίζει πρόβλημα κινητικό. Για τους νεω΄τερεους να θυμίσουμε ότι η Mitchell  έχει συνθέσει το ιστορικό τραγούδι "Woodstock" που έγινε επιτυχία από τους Crosby Stills Nash and Young καθώς και το “This flight tonight” με το οποίο καθιερώθηκαν οι Nazareth. 


 

• Δείτε 1 λεπτό από το καινούργιο video των AC/DC για το τραγούδι τους "Demon Fire" καθώς και γυρίσματα behind the scenes για το video του "Shot In The Dark".





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου