NEWS OF THE WORLD (14/10/20)

• Μια σειρά νομισμάτων με θέμα τους AC/DC και τα άλμπουμ τους "High Voltage", "TNT", "Dirty Deeds Done Dirt Cheap", "Back In Black", "For Those About To Rock"και "Ballbreaker" είναι διαθέσιμα από την Royal Australian Mint (the Mint) αντί των $15 AUS το καθένα και $110 αν αγοράσετε και το case box. Μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ αλλά προσέξτε αν παραγγείλετε και το case box σάς περιμένει μεγάλος λογαριασμός από το τελωνείο. Το κουτί που βλέπτε στη φωτό είναι αυτό που κοστίζει 110$ και τοποθετούνται μέσα τα νομίσμτα με τα εξώφυλλα των δίσκων!

• Οριστικό τέλος έβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής, στη διαμάχη σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του "Stairway To Heaven", το οποίο δέχτηκε ότι η μελωδία δεν ανήκει στον κιθαρίστα των Spirit, Randy California. Η τελευταία δυνατή προσφυγή στην οποία μπορούσε να καταφύγει το δικηγορικό επιτελείο των Spirit, απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο των Η.Π.Α., που δεν επέτρεψε καν την τέλεση ακροαματικής διαδικασίας. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το 2014, ο Michael Skidmore, εκπρόσωπος της οικογένειας του Randy California, που έχει φύγει από τη ζωή, πρώην μουσικού των Spirit, κατέθεσε αγωγή κατά των Led Zeppelin, κατηγορώντας τους ότι αντέγραψαν στην εισαγωγή του "Stairway To Heaven" από το τραγούδι "Taurus", των Spirit από το 1968.
• Μπορεί η πανδημία να έχει απαγορεύσει τις συναυλίες αλλά δεν απαγορεύει την έμπνευση. Το ένα μετά το άλλο τα συγκροτήματα, ανακοινώνουν τους καινούργιους δίσκους τους αν και γνωρίζουν ότι δεν θα τους υποστηρίξουν με περιοδεία. Κάτι το οποίο στο εγγύς παρελθόν ήταν αδιανόητο! Μετά τους Scorpions, Deep Purple, Megadeth και τόσα άλλα συγκροτήματα, ήλθε η σειρά των Ghost να ανακοινώσουν ότι μέσα στην τρέχουσα χρονιά θα έχουμε καινούργιο άλμπουμ τους! 


• Ο Jeff Scott Soto παρουσίασε το video για το καινούργιο του "Without You" από το επερχόμενο προσωπικό άλμπουμ του"Wide Awake (In My Dreamland)" που θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου με τη cd έκδοση να περιλαμβάνει bonus live album ηχογραφημένο στο Frontiers Rock Festival του 2019.
• Να ετοιμάζεται η Μύκονος να αναστενάξει, τα παραλιακά clubs, τα ποτάδικα, οι κάβες και οι πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές. Ο ελληνικής καταγωγής ντράμερ των Motley Crue, Tommy Lee, δήλωσε στη βρετανική ιστοσελίδα The Big Issue ότι «αν επανεκλεγεί ο Donald Tramp θα επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Ελλάδα». Από τώρα, έχω κλεισμένη συνέντευξη!• 

• Ο Klaus Meine ανοίγει την επετειακή έκδοση του box set "Wind Of Change: The Iconic Song" που συμπλήρωσε 30 χρόνια από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του. To video τα λέει όλα!



• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Αμερικανός  τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός Johnny Nash που το 1972 είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «I Can See Clearly Now». O Nash ήταν αν όχι ο πρώτος, ένας από τους πρώτους, reggae καλλιτέχνες που γνώρισαν τόσο μεγάλη επιτυχία. To τραγούδι του διασκευάστηκε κι από τον Jimmy Cliff που το έκανε επίσης επιτυχία, ο Ray Charles και οι Hothouse Flowers.
• Δεκάδες τα σχόλια για το ταλέντο του Eddie Van Halen όπως διατυπώθηκαν από αναγνωρισμένους μουσικούς. Θετική εντύπωση προκάλεσαν οι αναρτήσεις δύο »δύσκολων» μουσικών και μάλλον παρεξηγημένων, των Ritchie Blackmore και Michael Schenrker οι οποίοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα για το ατελείωτο ταλέντο του μεγάλου Eddie. Ο Blackmore έγραψε ότι ο Eddie Van Halen ήταν ένας έξοχος κιθαρίστας που με το παίξιμό του επηρέασε μια ολόκληρη γενιά κιθαριστών. Ήταν ένας από τους καλύτερους μουσικούς στη βιομηχανία της μουσικής, συγκρατημένος και περιοριζόμενος στο μοναδικό παίξιμό του. Από την άλλη πλευρά ο Michael Schenker τον χαρακτήρισε σαν τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ της γενιάς του και θυμήθηκε τη συνάντησή τους τη δεκαετία του 70 στη Γερμανία όταν ακόμα ο Schenker έπαιζε με τους Scorpions και είχαν τζαμάρει στα παρασκήνια! Κι εμείς οι απλοί fans, χαιρόμαστε να διαβάζουμε τα καλύτερα για τους καλύτερους.
• Ο King Diamond μιλώντας στο Knotfest.com είπε ότι κάνει φωνητικά σε δύο επερχόμενους δίσκους, ταυτόχρονα. Στο προσωπικό του και στο άλμπουμ των επανασυνεδεμένων Mercyful Fate.
• Κύμα αύξησης πωλήσεων 6.000% (!)σημείωσαν τα άλμπουμ αλλά και τα τραγούδια των Van Halen μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Eddie Van Halen. Συγκεκριμένα το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ πούλησε 2.000 αντίτυπα ενώ τα τραγούδια "Jump" (3,000), "Panama" (2,000), "Eruption" (2,000), "Runnin' With The Devil" (2,000), "You Really Got Me" (2,000), "Dance The Night Away" (1,000), "Why Can't This Be Love" (1,000), "Hot For Teacher" (1,000), "Ain't Talkin' 'Bout Love" (1,000) και "Jamie's Cryin'" (1,000), όλα επίσημα κατεβάσματα.
• Τα… σχολιανά τους άκουσαν οι Greta Van Fleet λόγω της όποιας ομοιότητάς τους με τους Led  Zeppelin. Τώρα κυκλοφόρησαν το καινούργιο τραγούδι τους με τίτλο "My Way, Soon" και αναμένουμε δεύτερο άλμπουμ.


• Το επίσημο music video του καινούργιου τραγουδιού τους "The Alchemist" παρουσίασαν οι Blue Oyster Cult Το τραγούδι υπάρχει στον ολοκαίνουργιο δίσκο τους "The Symbol Remains" που  ήδη κυκλοφόρησε.
• Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian, o Ian Gillan ρωτήθηκε για ακόμα μια φορά για την ταραχώδη σχέση του με τον Ritchie Blackmore, λέοντας: "Κι οι δύο φερθήκαμε ανόητα (σ.σ.  χρησιμοποίησε τη λέξη arseholes) προσθέτοντας ότι ακόμα και σήμερα με δυσκολία έρχεται κάποιος σε επαφή με τον Ritchie (σ.σ. ένας είναι ο Ritchie) καθώς δεν έχει επαφή με την τεχνολογία.
• Έφυγε από τη ζην σε ηλικία 76 ετών η ηθοποιός και μοντέλο Margaret Nolan, η οποία είχε παίξει στην ταινία των Beatles, A Hard Day’s Night, αλλά και στην ταινία Goldfinger της σειράς James Bond. Στην ταινία των Beatles εμφανίζεται στο καζίνο ενώ στο Goldfinger είναι η γυναίκα που τη βάφουν χρυσή και πεθαίνει από ασφυξία.


•  Χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον τίτλο της συλλογής και το κομμάτι, ο Tony Iommi είπε ότι ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason του ζήτησε τη συνεισφορά του για ένα τραγούδι που τα δικαιώματα θα προσφερθούν για την έρευνα του καρκίνου. Και φυσικά ο Μεγάλος Tony έπαιξε το σόλο.
    ΄

   ΄





 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ήθελα να συμπληρώσω το σχόλιο για τον van Halen: Εμείς οι απλοί fans, χαιρόμαστε να διαβάζουμε τα καλύτερα για τους καλύτερους, από τους καλύτερους.
    Έχω διαβάσει διάφορα σχόλια του Ritchie για συναδέλφους του και θα έλεγα ότι είναι, ως επί το πλείστον, ακριβή και με χιούμορ! Έλεγε π.χ. για τον Brian May ότι ήταν εξαιρετικός, αλλά ... πολύ ψηλός! Δεν έφταιγε όμως αυτός γι' αυτό ( με τα λόγια του Ritchie: he was too tall, but he couldn't help it)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή