"ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ": ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!


Προσπαθώ να θυμηθώ πόσα χρόνια είχα να παρακολουθήσω σήριαλ στην ΕΡΤ.  Κι όμως το, τρέιλερ που είχαν ετοιμάσει για τη νέα σειρά της Όλγας Μαλέα, «Τα καλύτερα μας χρόνια» μου κέντρισε το ενδιαφέρον για να δω το πρώτο επεισόδιο και σίγουρα θα παρακολουθήσω και τα επόμενα. Καλογυρισμένη, με πολύ προσοχή στην ιστορική αναδρομή με ταπετσαρίες στους τοίχους, Uranya τηλεόραση, ρουχισμός, χτενίσματα, αντιλήψεις, φρασεολογία ακόμα και το περίπτερο ήταν όπως τότε, τα παλιά! Ο μικρός  Μανώλης Γκίνης κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο να εξαργυρώσει την πολύ καλή εμφάνισή του στη διαφήμιση της Cosmote και τώρα, πρωταγωνιστεί δίπλα στους Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη, αφήνοντας υποσχέσεις για μια καριέρα στο χώρο.
Η σειρά διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 60, όταν στη ζωή μας ( ή καλύτερα στα σπίτια μας) μπήκε η τηλεόραση και μας μεταφέρει στο κλίμα της εποχής, ειδικά όσους από εμάς το έχουν ζήσει και αναφέρεται στην καθημερινότητα μιας ελληνικής αστικής οικογένειας το 1969. Τότε ήμουν 11 ετών και θυμήθηκα γελώντας τόσα πράγματα, τα ρούχα, τα πλακάκια στην κουζίνα,τη μαυρόασπρη τηλεόραση που δεν είχε τηλεκοντρόλ, την προσσελήνωση του Apollo11 που είχα παρακολουθήσει ζωντανά από το σαλόνι του σπιτιού μου μέσα από μια μαυρόασπρη τηλεόραση Filco αλλά κυρίως την ελληνική οικογένεια που ήταν τόσο δεμένη. Η σκηνή που οι γείτονες πηγαίνουν στο σπίτι της οικογένειας που μόλις έχει αποκτήσει τηλεόραση και μαζί φέρνουν την καρέκλα τους (!) για να κάτσουν δεν είναι μόνο ξεκαρδιστική αλλά και πραγματική, αφού τότε συνέβαινε!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, «Τα καλύτερα μας χρόνια» μεταδίδονται κάθε Πέμπτη  και Παρασκευή  στις 22.00. Μην το χάσετε.

16/10/20
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Έχει αυτή την κωμική φλέβα η Όλγα Μαλέα, που με κάνει να ευελπιστώ ότι θα βγάλει γέλιο μέσα απ' αυτή την ιστορική αναδρομή, χωρίς να περιπέσει σε εξωραϊσμούς μιας αμφίσημης εποχής (μην ξεχνάμε τη χούντα).
    Ήσουν τυχερός Αλέξανδρε, που είδες την προσελήνωση από το σαλόνι σου! Εγώ την είδα (20-7-1969 υπενθυμίζω) συνωστιζόμενος και διαγκωνιζόμενος με καμιά 20αριά-30αριά ανθρώπους μπροστά στη βιτρίνα ενός καταστήματος που πουλούσε τηλεοράσεις και άφηνε το βράδυ καναδυο αναμένες για διαφήμιση! Υπό τις ίδιες συνθήκες είδα και το παγκόσμιο κύπελλο Μεξικού 1970 (δεν λέγαμε Mundial τότε), μέσα από μια αμφιβόλου ποιότητας ασπρόμαυρη οθόνη. Αλλά, Παναγία μου τι θέαμα!!!
    Τέλος πάντων, χαίρομαι που σου άρεσε το σήριαλ, χαίρομαι για την ΕΡΤ, χαίρομαι για τη Μαλέα και, πάνω απ' όλα, χαίρομαι όποτε αχνοφέγγει μια χαρμόσυνη είδηση μέσα σ' αυτή τη ζοφερή χρονιά! Αλληλούια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας μην σχολιάσω αυτό το "Παρασκευή στις 22.00' Μην το χάσετε"! Ας μην το σχολιάσω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή